marți, iunie 23

de SANZIENE




In fiecare an, de Sanziene, aveam obiceiul sa merg intr-o mica florarie din cartierul Floreasca, sa cumpar un buchet mare de lavanda. Era una dintre micile bucurii ale acestei perioade fascinante de iunie, lavanda proaspata, cu tije lungi, elegante si verzi, terminate cu multe floricele movulii, care inmiresmau toata casa. Parca asteptai zanele sa iti vina in vizita. Poate chiar veneau.

Buchetele erau 40-45 de lei si vanzatoarele le pregateau frumos, in manunchiuri numai bune de pus la uscat in casa. Anul acesta insa, pretul buchetului s-a dublat, ajungand la 90 lei. Nu am fost pregatita nici sa dau aceasta suma, nici sa merg prin pietele Bucurestiului sa caut prin cosurile tarancilor, asa ca am ramas fara lavanda pana vor trece ploile si ma voi incumeta sa caut alte surse mai cumsecade. Realizez ca nu voi mai fi clienta florariei care a dublat preturile cu ocazia pandemiei, profitand parca, de disponibilitatea noastra redusa de a ne avanta catre alte destinatii mai atente la nevoile financiare actuale. 
La fel de uimita am fost cand am iesit zilele trecute la o terasa si am vazut ca preturile sarisera si acolo rau de tot, adaosurile mi s-au parut descurajante, cred ca ne va lua destul de mult pana cand ne vom putea obisnui cu minunata lume noua care ne este servita in plina pandemie.

Pe pagina de Instagram am organizat un frumos giveaway de Sanziene cu produse Yves Rocher, dar de data aceasta am stat mult sa cantaresc daca sa pun concursul pe blog, pe Facebook... a castigat insa Insta, ca mi se pare mai dinamic, va invit cu mare drag sa participati daca va face placere. 

In acest moment, pe partea de skincare, folosesc o combinatie intre Sesderma, Paula's Choice si Yves Rocher, dar tin enorm sa mentionez o mi-nu-ne de ulei demachiant micelar pe care il gasiti zilele acestea AICI cu o reducere deloc de neglijat, de 62%. Produsul merita cu prisosinta pretul intreg, l-am folosit pana la ultima picatura, insa am uitat sa scriu de el la vremea respectiva. Este posibil sa il fi mentionat, insa stiu din experienta ca daca nu pun poza si link, lesne trece in negura uitarii. Este oricum o perioada in care Yves Rocher isi rasfata clientii cu sute de reduceri si oferte si vreau sa accentuez acest lucru, nu doar pentru ca eu folosesc produse de la ei, ci si pentru ca au ales sa fie de partea corecta a baricadei, cu preturi corecte si fidelizarea clientilor.



Uleiul micelar demachiant este din gama Pur Calmille si este catifelat si eficient si atat de bun incat poate rivaliza, cred eu, chiar si cu Dior sau Shiseido!

A fost o adevarata placere sa il folosesc si dimineata si seara! Turnam doua picaturi in causul palmelor, intindeam pana spre degete si incalzeam astfel putin uleiul, apoi efectuam un mini masaj facial de relaxare. Machiajul si sebumul se luau foarte usor, caci prin clatire cu apa, uleiul se transforma intr-o textura laptoasa, non grasa, care lasa pielea curata si neteda. Pur si simplu am regretat 
momentul in care s-a terminat.

Pe Goinfashion.ro gasiti un interviu format din 33 de intrebari si 33 de raspunsuri, care mi-a dat mult de furca. L-am scris intr-o seara de iunie,din tumultosii ani '20, pe care-i traversam chiar acum, cand averea bunelor obiceiuri revine in atentia publicului, hotarat sa se sprijine pe acele valori care ii ofera calm si stabilitate. Consumerismul desantat nu se afla printre ele, la fel cum nici retorica de tip Greta Thunberg nu isi gaseste locul. 

2 comentarii:

Lavinia Suta spunea...

Îmi pare rău ca ai rămas anul acesta fără mult doritele flori. Mi se pare o practica urata din partea comercianților sa umfle preturile produselor ca sa își recupereze pierderile cauzate de pandemie. Nu vad de ce ar trebui sa plătim noi, consumatorii, pentru toată nebunia asta și tot ce a generat din punct de vedere economic. Înțeleg ca au fost foarte multe afaceri afectate, dar totuși...In orice caz, și eu voi renunța sa fiu clienta celor care practica astfel de adaosuri.
Iti scriu și aici, mulțumim pentru giveaway! Iar ma tentezi sa particip, cu asa produse faine!
Uleiul micelar demachiant l-as fi comandat sigur, mai ales la super oferta asta, dar am început sa folosesc uleiul demachiant de la Melvita.

adela sirghie spunea...

Le voi cumpara din piata, sau de la vanzatoarele ambulante, care apar un pic mai tarziu. Si mie mi s-a parut straniu sa dubleze pretul la lavanda, dar uite ca sunt si firme care au inteles altfel relatia cu clientul, cred ca acestea vor avea castig de cauza pe termen lung. Oricum, in centrul Bucurestiului, Dorobanti-Floreasca, am vazut multe magazine care nu s-au mai redeschis, este o situatie destul de dificila pentru multi.
Ma bucur ca te-ai inscris la giveaway, urmeaza si altele, la fel de frumoase!