sâmbătă, noiembrie 13

My Saturday morning coffee/Cafeaua de sambata dimineata

This morning, when drinking my coffee I have decided to write the blog articles in English also. I have been thinking about it from a long long time , I've postponed it a few times, but today I've made the changes. I hope it's a good idea!
If you are a Romanian blogger, feel free to do the same:)
*
In aceasta dimineata, la cafea, am luat decizia sa scriu articolele si in limba engleza. Ma gandesc de multa vreme la aceasta schimbare, am amanat-o de cateva ori, sper sa fie de bun augur!


DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

16 comentarii:

Ema, Brasov spunea...

Bineinteles ca este o idee foarte buna. M-am gandit sa postez si eu cateva propozitii, dar... my grammar is not really proficiency :)

iri spunea...

it's a great idea. i like writing in english myself from time to time. it's easier to say some things in something other than your mother tongue and it gives foreign readers the chance to understand!
congrats

SoSheSays spunea...

Si eu as fi facut asta dar scriu postari destul de lungi de obicei ar fi o munca in plus iar pe google com chiar nu prea ma gaseste nimeni.
Am verificat si in analytics cati imi vin din strainatate si imi vin multicei numai ca atunci cand am verificat cum anume au ajuns acei straini sa dea de blogul meu am descoperit ca ma cautasera pe google cu cuvinte cheie ...in romana! Deci da, romanii din strainatate ma mai citesc.

Oricum daca vor sa inteleaga ceva o pot face foarte usor cu ajutorul browerului Chrome care traduce toata pagina in ce limba vor ei dar nu cred ca se oboseste nimeni sa faca asta.

Felicitari pentru activitatea intensa pe blog si pentru template care este superb.

Camelcutza spunea...

Ma bate si pe mine gandul acesta de ceva vreme, si sper cat de curand, dupa ce mut blogul, sa fac si acest pas:)

adela sirghie spunea...

@Ema: meriti sa fii citita all over the world:)
@Iri: really good Englis, mu dear
@Not Beautiful Enough: eu nu am fost niciodata multumita de traducerile gasite, Beauty si in plus, chiar vreau sa imi exersez si engleza, am inceput sa o uit:)
@Camelcutza: da, am vazut ca si tu faci multe schimbari interesante, cred ca ti-am si spus la un moment dat ca trebuie sa tinem pasul cu blogurile noastre:)
Stiu ca vrei sa muti blogul, si mie mi-au sugerat multi sa fac acest lucru, dar inca nu m-am decis. Mai ales ca The Sartorialist sau The Blonde Saladcsunt tot pe platforma blogspot. Eu inca ma gandesc la acest lucru.

Ema, Brasov spunea...

Despre ce mutari tot vorbiti acolo? E vorba de schimbarea domeniilor (.ro, .com...)?
Stiu doar ca cresc putin cheltuielile cu inregistrarea domeniului si gazduirea site-ului. Exista riscul ca cei care fac hosting sa iti creasca "chiria" in functie de popularitate? Si daca firma de hosting cade mi se duce naibii si site-ul???

Anonim spunea...

As putea sugera un pic de recapitulare a gramaticii inainte de a incepe sa postezi in engleza?Nu de alta dar blogul tau imi place mult.Prima fraza este o limba romana pura tradusa in engleza iar cofee iar are ceva bai.
Toate cele bune,
Cineva cu idei putine si fixe despre gramaticile limbilor:)

adela sirghie spunea...

@Dear Anonim: Yes, I know, I'm not perfect:)
But my English is better than Google's.
Anyway, I'll try to do my best!
I also make some mistakes in Romanian, shame on me, I never check it.
Feel free to tell me anytime!

adela sirghie spunea...

@Ema; da, da, pe .ro. Toata lumea ma indeamna sa fac asta. Insa pana acum nu m-am gandit foarte serios la avantaje&dezavantaje. Camelcutza stie mai multe si pare sa fie foarte hotarata..

iguanitza spunea...

I am thinking the same thing too :))

Anonim spunea...

parerea mea e ca nu are niciun rost sa scrii si in romana si in engleza acelasi lucru. complet inutil.
ori una ori alta.

adela sirghie spunea...

@Anonim:da, ai mare dreptate, si eu m-am gandit la asta, insa deocamdata imi e greu sa iau o decizie si iti si explic de ce. Cred ca daca o sa scriu numai in engleza, blogul o sa para prea pretentios, iar eu as vrea ca lumea sa il acceseze usor, fara sa aiba vreun impediment de limba. Spun acest lucru deoarece ma citesc si fete foarte tinere, care nu au implinit inca 13 ani si carora le dau sfaturi cu mare drag.
Textele mici le voi scrie numai in engleza, dar la textele mai mari-ma mai gandesc. Oricine imi poate da argumente pro sau contra este binevenit, apreciez mult punctele voastre de vedere:)

Madalina spunea...

Adela, tare imi este frica de faptul ca posarile tale vor fi mai scurte si (sorryyyyyyyy) un pic mai superficiale decat pana acum, tocmai din cauza faptului ca ai ales sa le traduci in engleza. Toate/toti ne putem da seama ca va fi o munca aproape dubla pentru tine si ca nu iti va fi usor sa tii pasul in ritmul asta. Mie imi place la nebunie bolg-ul, il urmaresc in mod frecvent si chiar mi-ar parea rau sa aiba de suferit din aceasta cauza :((

Anyway, e un lucru super ca vrei sa iti exersezi engleza dar te rog, continua in acelasi stil cu care ne-ai obisnuit!!!!

Si acum din ciclul "parerea mea": cel mai bine ar fi sa alegi doar anumite postari pe care sa le traduci in engleza. Poate 2-3 articole pe luna ar fi suficiente. Asa cred eu....

XOXOOOOOO

adela sirghie spunea...

Nu va fi asa, Madalina, pentru ca eu scriu in romana, apoi traduc in engleza.
Pesemne ca traducerile vor avea, cel putin la inceput, un aer putin...superficial, cum spui tu, pentru ca odata ce ai scris textul, l-ai incheiat si te gandesti la urmatorul, nu la cum sa il traduci mai bine.
Eu spun acest lucru pentru ca nu am experienta in traducere, dar sper ca in timp, imi voi imbunatati scriitura.
Daca vreodata vi se va parea ceva ciudat, sa stiti ca ma bazezpe voi sa ma atentionati, as aprecia acest gen de ajutor. Critica trebuie sa fie constructiva:)

Madalina spunea...

Mult succes atunci, Adela!!! Sper ca nu te-au suparat comentariile mele si sper sa continui sa ne informezi si de acum inainte in acelasi stil cu care ne-ai obisnuit. Cu siguranta voi citi blog-ul si in continuare, cu mare drag, ca si pana acum, because i'm already an ADDICT of it!

adela sirghie spunea...

@Madalina: eu chiar apreciez cand ma critica cititoarele blogului. Dar tu nici macar nu ai criticat, tu doar ti-ai exprimat cateva temeri. De suparat nu m-am suparat niciodata, pentru ca din cate am vazut, imi scriu numai fete care isi argumenteaza parerile. Nu am avut niciodata mesaje cu rautati sau acuze nefondate.
Cu alte cuvinte, vreau sa spun ca ma citesc numai fete educate:)
E foarte bine cand ai scapari sa apara cineva si sa te atentioneze, sa fii mai atenta sau sa schimbi un cuvant-doua.