joi, februarie 27

VAGISAN COMBATE USCACIUNEA VAGINALA

Repetati, va rog: VAGISAN. Sa reinvatam sa spunem cuvintelor pe nume. Sa nu ne mai fie rusine. Sa nu ne mai ferim. Va rog incercati acest exercitiu. In toate domeniile, nu doar in cel intim.


Cum am mai spus, sunt o prietena buna. Sunt prezenta cand nu mai prididesti cu descalcitul intamplarilor dificile ale vietii, cu dilemele ei, cu intrebarile fundamentale, cand cauti piatra filozofala. Sau cand ai chef de discutii intime. Cateodata mai scriu si aici, pe blog, nu imi ese teama defel sa introduc, intre subiectele despre infrumusetare, tabu-uri ginecologice, sa dezbat, alaturi de voi, fara urma de pudibonderie, metode contraceptive, nu mi-e deloc frica sa aduc in prim plan subiecte despre menstruatie sau cupa menstruala, probleme genitale sau iata, subiectul de astazi: vagisan si metodele eficiente de combatere a uscaciunii vaginale!

Ce este de fapt uscăciunea vaginală? In primul rand, este o problemă intimă cu un impact major asupra calității vieții oricărei femei. Aceasta poate fi însoțită de simptome precum senzația de uscăciune, arsură, mâncărime și durere în vagin și în zona genitală externă. Se manifestă prin durere, disconfort, scăderea sau chiar pierderea interesului sexual. Deși uscăciunea vaginală apare la 45% dintre femeile aflate la menopauză, ea afectează și femeile mai tinere.

Este important de știut că această problemă poate apărea în viața oricărei femei și este adesea cauzată de o scădere a producției de estrogen sau de alte dezechilibre hormonale. Acestea pot apărea după naștere, în timpul alăptării, la menopauză sau premenopauza, după o intervenție chirurgicală sau din cauza tratamentului anti-hormonal al cancerului de sân. Cu toate acestea, există și alți factori non-hormonali, care pot favoriza apariția uscăciunii vaginale, inclusiv fumatul, stresul, bolile precum diabetul și anumite medicamente.
La conferinta de presa la care am participat, prilejuita de lansarea oficiala a produselor Vagisan pe piata romaneasca, am fost intrebate de Alice Nastase Buciuta, moderatoarea intregului eveniment, daca obisnuim sa purtam discutii intime cu prietenele noastre. Din peste o suta de invitate, doar sase au ridicat mana, printre care si eu. Nu ma feresc, asadar, nici aici, iata un rezumat, util, sper eu,  al informatiilor primite.

Vagisan MoistCream Cremă vaginală hidratantă - o cremă albă fină, ce oferă atât lipide (grăsimi), cât și hidratare mucoasei vaginale și zonei genitale externe. Poate fi utilizată atât intravaginal (cu ajutorul aplicatorului), cât și în zona genitală externă. Conferă pielii sensibile din zona intimă suplețe și elasticitate - fără a fi nevoie de hormoni. Poate fi folosită și ca lubrifiant în timpul contactului sexual și nu afectează motilitatea spermatozoizilor

Nu se recomandă utilizarea Vagisan MoistCream Cremă vaginală hidratantă concomitent cu prezervative sau orice alte dispozitive intravaginale confecționate din latex, poliuretan sau poliizopren.

Vagisan MoistCream Cremolum Ovule – este o alternativă pentru femeile care nu doresc sau nu pot să folosească un aplicator. Având o formulă specială, ovulele se topesc la căldura vaginului și - împreună cu fluidul vaginal - formează o cremă hidratantă pentru mucoasa vaginală cu un efect calmant de durată. Ovulele conțin cantități mici de acid lactic care conferă cremei un pH de 4,5, ajutând la menținerea unui mediu vaginal sănătos.
Vagisan Loțiune pentru igiena intimă - o loțiune deosebit de delicată pentru igiena zonei intime externe. Utilizarea acesteia ajută la conservarea mantalei acide naturale de protecție a pielii din zona intimă, iar mușețelul din formula sa are rol calmant. Folosirea constantă a acestui produs  ajută la prevenirea iritațiilor ce pot apărea în zona intimă. Loțiunea pentru igiena intimă poate fi utilizată zilnic, la orice vârstă, chiar și în timpul sarcinii.

Tratamentele non- hormonale pentru uscăciunea vaginală sunt indicate și femeilor aflate la premenopauză, dar și celor care sunt sub terapie antiestrogenică pentru cancerul de sân. Pe piață există numeroase produse non- hormonale (majoritatea geluri pe bază de apă) pentru ameliorarea simptomelor uscăciunii vaginale. Însă cele mai noi produse, precum Crema hidratantă Vagisan MoistCream – Cremă hidratantă vaginală (prima cremă fără hormoni împotriva uscăciunii vaginale), au proprietăți hidratante și nutritive pentru mucoasa vaginală și pielea din zona genitală externă”, a declarat dr. Iris M. Schmidts-Winkler, Consultant Medical Ginecologie în cadrul companiei Dr. August Wolff din Bielefeld, Germania.

miercuri, februarie 26

BUCURIA DE A FI FEMEIE #MY47


Cu o zi inainte sa implinesc 47 de ani, fix cu o zi, m-am intalnit la Bucuresti cu Corina Allan (PAULA'S CHOICE Romania), care a adus la Bucuresti, cateva zile, un minunat aparat EVORA BLUE, Observ 520, care iti arata starea exacta a tenului tau, dar iti expune, fara menajamente, si perspectiva trista, cu trei ani peste varsta ta actuala, in cazul in care dintr-o data ai rataci cararile concrete ale skincare-ului si nu ai mai folosi ingredientele necesare unei bune functionari ale pielii. Nu cred ca exista femeie care sa nu fi tresarit cand a vazut negru pe alb toate problemele tenului, in cele mai mici amanunte. Eu, de exemplu, am avut marea surpriza de a vedea o zona pe care o socoteam ok deocamdata, cea a ochilor, brazdata de mult prea multe linii amenintatoare, insa am putut sa depasesc momentul gandindu-ma ca macar am aflat ca va trebui sa ii ofer o atentie sporita de acum incolo
Iata diagnosticul meu facial:
- ten mixt, exces de sebum pe lateralele nasului, barbie si pe linia sprancenelor.
- pete vizibile, pleoape pigmentate vizibil; hiperpigmentari cauzate de soare
- zona ochilor cu piele subtire si foarte fragila.
- linii fine si riduri
-  barbia usor sensibila
-piele subtire si fragila
Recomandarile primite: BHA si/sau AHA, niacinamide, retinol in concentratie mare, vitamina C, acid azelaic, arbutin, ceramide, peptide, acid hialuronic (ultimele 3 in special in zona ochilor). Protectie solara in fiecare zi, in special pe zona ochilor , SPF mineral. Aplica SPF zilnic si pe pleoape. De evitat: produsele cu parfum, alcool denat si alti iritanti.
Iata si cele trei produse nou lansate de la Paula's Choice pe care le-am introdus rapid in ingrijirea tenului:
1 Super Hydrate Overnight Mask -incep cu aceasta crema/masca hidratanta, pe care am folosit-o in combinatie cu un serum pe baza de retinol de la Sesderma, si care m-a ajutat enorm sa nu se descuameze tenul in iarna care tocmai a trecut. Intai aplicam serul cu retinol, apoi, dupa cateva minute, acest hidratant extrem de placut si relaxant. Conține un amestec unic de ingrediente bioactive ce reduc roșeața și iritația pielii și asigură hidratare în profunzime, de durată. Extractele de plante nordice cu efecte antioxidante și calmante pentru piele, algele, ciupercile Reishi și peptidele acționează împreună pentru a reface bariera naturală a pielii și a restabili nivelul optim de hidratare. Masca are textură usoara, de gel cremos și poate fi folosită cu rol de mască sau cremă hidratantă de seară. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, ideală pentru pielea deshidratată, ternă și afectată de roșeață sau sensibilitate.


 2 Clear Purifying Clay Mask -este o mască purificatoare cu acțiune rapidă, formulată pentru a reduce excesul de sebum, roșeața și erupțiile cauzate de acnee. Conține 3 tipuri de argile, minerale, acid salicilic, ceai verde, alge roșii și verzi care matifiază și reduc aspectul porilor dilatați în timp ce calmează pielea și exfoliază celulele moarte din stratul superior.
Pentru a păstra pielea hidratată am inclus în formulă ingrediente nutritive și antioxidanți din plante care ajută la restabilirea barierei naturale. După aplicare, pielea afectată de acnee este vizibil mai puțin roșie și iritată. Împreună cu restul produselor din gama Clear, masca ajută la prevenirea erupțiilor și decongestionarea porilor blocați.


3. Defense Triple Algae Pollution Shield- include 16 antioxidanți diferiți și 3 tipuri de alge într-o formulă cu textură lejeră, fără siliconi, care formează o barieră invizibilă pe suprafața pielii pentru a hidrata și a proteja împotriva poluanților din aer. În plus, algele protejează pielea de efectele luminii albastre emise de dispozitivele electronice cu ecran.
Produsul este formulat folosind o tehnologie anti-aderență care previne atașarea particulelor din aer pe piele, evitând astfel multe din daunele cauzate de mediul extern. Folosit zilnic, tratamentul întărește bariera naturală a pielii, restabilește luminozitatea și uniformizează culoarea tenului.
Defense Triple Algae Pollution Shield este un ser tratament specializat în protejarea pielii împotriva poluanților din mediul extern, conceput pentru toate vârstele și toate tipurile de piele, indiferent dacă locuiești într-o zonă urbană sau rurală.

marți, februarie 25

NIVEA MICELLAIR WATERPROOF MAKE UP REMOVER- DEZAMAGIRI COSMETICE

Cred ca doua cuvinte mi-au luat mintile cand am cumparat noul demachiant de ochi de la Nivea: micelar si profesional, dar vedeti si voi cat de smart suna, eu am ametit, asa ca am dat vrabia din mana, un demachiant legendar cu albastrele de la Yves Rocher, pe vrabia de pe gard. Adevarul e ca uneori mai vrei sa cumperi si chestii noi, te gandesti ca oricum scrii despre ele pe blog, fie ca sunt rele, fie ca sunt bune sau mediocre. Eu aveam incredere mare in demachiantele de ochi de la Nivea, am recumparat variantele clasice de nenumarate ori, asa ca deloc nu ma asteptam la surprize neplacute in acest domeniu. Ghinion! Noul bifazic micelar profesional Nivea e sub toate asteptarile, chiar si modeste. Nu demachiaza deloc, ci intinde spornic machiajul ochilor peste sprancene si pe cearcane, opindu-se la obraji. Parca ai avea o masca de carbune. Folosesti a doua discheta demachianta, cu produs nou. Nicio miscare, esti tot neagra in jurul ochilor. Incepi sa freci, ceea ce e contraindicat, ca asa se adancesc ridurile, stie si o fata de 14 ani!  Negreala nu se limpezeste, ci rezista.. Incepi sa razi. Nu ai nicio sansa sa te demachiezi cu aceasta combinatie noua. Te simti neputincioasa si lipicioasa. Cum sa te culci asa? Ce poti sa fac? Sa folosesti un buretel pentru ochi? Sa iriti zona aceea atat de fragila? Sa adancesti ridurile si cearcanele? Nicidecum. Ce altceva? Ce altceva ar putea functiona? Ei bine, in cazul meu, solutia salvatoare a fost un mini-demachiant waterproof de la Yves Rocher care a sters negreala intinsa de cel de la Nivea. A doua zi, tot asa, pur si simplu demachiantul acesta de la Nivea imi intindea fardul si mascara, ma facea sa arat ca o vrajitoare, dupa care parca se usca si nu puteam sa il sterg decat folosind un alt demachiant de ochi.

Asadar, eu scriu aici despre un demachiant de ochi care nu si-a facut deloc treaba in cazul meu. Faptul ca pe cutie scrie ca nu are alcool, ca are micelii performante, ulei uscat, ca e gentil cu ochii si sterge rapid machiajul este egal cu zero. Ca sa demachiezi noul demachiant de ochi de la Nivea trebuie sa ai un alt demachiant care chiar face treaba. Daca nu, mai bine te speli cu apa calduta pe ochi, are rezultate mai bune. L-am aruncat dupa cea de-a treia seara, satula sa am ochi de raton!
A fost cumparat de la Mega Image, a fost cel mai scump dintre demachiantele de ochi de la Nivea, cred ca 18-19 lei am platit pentru 125 ml. In aceeasi gama mai exista servetele demachiante si lotiune micelara clasica, pentru toata fata, dar pe acestea nu simt nevoia sa le cumpar. Da, am motive personale sa le ocolesc:)

Acum, pentru ca am primit intrebarea de o suta de puncte, daca imi este teama sau nu ca firmele despre care am scris in ultimele postari nu vor scoate de la inima o bloggerita cu dezamagiri cosmetice, raspunsul este ca nu stiu cum au reactionat Chanel sau Guerlain. Dar eu sunt clienta Guerlain, sunt clienta Chanel, sunt, iata, si clienta Nivea, eu am cumparat aceste produse despre care am scris asa cum le-am gasit, dezamagitoare adica. Nu ai de ce sa te superi pe un client care plateste pretul de raft si apoi scrie cu sinceritate ca s-a considerat inselat, iar produsele cumparate nu s-au ridicat nici macar putintel la nivelul la care i-au fost prezentate. Consider ca eu ar trebui sa ma supar pe aceste firme, pentru ca eu sunt cea care am aruncat banii pe promisiunile lor desarte.
Stiu, sunt bloggerite care nu ar scrie niciodata asa ceva, crezand ca nu poti sa superi vreun PR fara sa fi pedepsit, insa stiti deja ca eu nu fac parte din acel grup, sunt o pasare singuratica, de aceea am cititoare care au deplina incredere in mine si in ceea ce scriu, si pe care le imbratisez cu mare drag cu aceasta inedita, splendida regasire 

luni, februarie 24

GUERLAIN LA PETIT ROBE NOIRE MASCARA -DEZAMAGIRI COSMETICE

Mascara de la Guerlain a fost mai ieftina decat cea de la Chanel despre care am scris un pic mai jos, 32 EURO in loc de 36 EURO, dar asta nu are nicio importanta, pentru ca am facut un calcul si iata ca intr-un an am platit 68 Euro pe ambele, dar nu mi-a placut nici una, nici alta. Daca este sa le compar, Chanel a fost mai ok, dar tot nu as recumpara vreuna din ele. Mai bine donam banii unui ONG serios si cumparam o mascara care imi place de la Yves Rocher. Asa suparata sunt. Stiu, nu e nimic romantic in acest review, insa sunt multe alte produse de la G sau de la C pe care le-am descris cu incantare, si inclin sa cred ca am credit de obiectivitate in aceasta privinta.
Sa incep cu nemultumirile, ca sa termin tot cu ele, lista e destul de lunga.
Si mascara La Petit Robe Noire de la Guerlain a fost cumparata din aeroportul din Barcelona, deci nu am nicio suspiciune in privinta originalitatii. Se vedea ca nu fusese deschisa inaintea mea, ca sunt prima care o foloseste, iar produsul era chiar nou aparut pe piata, nu apucase sa se invecheasca. Mentionez expres acest lucru deoarece, dupa ce l-am folosit o luna, tusul din el a inceput sa se usuce. Vizibil. De la o zi la alta se vedea diferenta. In primele zile, dupa ce l-am cumparat, ramanea in exces pe perie, era surplus, trebuia sa fiu foarte atenta cand il aplic. De fiecare data cand ai o perie noua, cu o forma mai neobisnuita, trebuie sa fii atenta cum aplici, e o perioada in care ii inveti hachitele, stiu asta, am experienta. Nu se pune problema ca nu as fi inchis bine capacul, am produse care au rezistat si un an de zile fara probleme. Deci s-a uscat in timp record. Dupa doua luni, am realizat ca e cazul sa imi iau alta,  ca nu mai dadea deloc volum genelor. Sigur, aceasta este principala uimire in privinta La Petite Robe Noire, insa nu este singura. Inca de la inceput, relatia noastra dadea semne ca nu ne potrivim. Am spus deja ca in primele zile ma murdaream cu tusul care era in exces. Dragoste cu nabadai, am zis. Am mai trecut prin asta, am zis. Sa avem putintica rabdare, am zis. Poate ca nu trebuia sa ma las sedusa de peria asta ciudata, am zis...Nimic nu mergea: tusul era initial  in exces, apoi a inceput sa se usuce. Genele nu ramaneau flexibile, moi, le simteam rigide, ca si cum ar fi fost aplicate in devalmasie, in manunchi. Nici cu separarea genelor nu excela acest produs de la Guerlain. Ramaneau lipite cate trei-patru, cu acumulari vizibile, in loc sa se etaleze frumos, cu volum si glorie. Macar bine ca nu se si faramita pe cearcane, sa am impresia ca am dat peste o mascara ce ma imbatraneste cu 10 ani la fiecare aplicare. Da, se putea si mai rau. Se demachia usor, cu o lotiune clasica, cu formula pentru ochi sensibili, in ciuda faptului ca textura parea a unei mascara waterproof. Pana cand s-a uscat, am avut gene cu voum. Apoi nu am mai avut nimic.

CHANEL LE VOLUME REVOLUTION-DEZAMAGIRI COSMETICE

Atunci cand fac review unui produs, nu tin cont ca e parte a unei campanii sau e un produs cumparat. Stiu ca pare SF sa faci lucrul acesta in zilele noastre, insa trebuie tinut cont ca blogurile si opiniile noastre semnate si asumate, au aparut, cel putin la inceput, ca urmare a faptului ca publicitatea din revistele glam era sufocanta, toate produsele erau cotate numai de la sublim in sus, nimic nu reusea sa treaca de acel zid in care orice vedeai era considerat, de redactorul de moda sau de beauty, must have. Dar cand spui "must have" te referi la tine si numai la tine.
Sa iau, de exemplu, produsul despre care vreau sa discutam acum: mascara de volum. Este un must have pentru mine. Nu are cum fie un must have pentru cineva care nu foloseste deloc mascara. Se intampla. Acea persoana va trece fluierand pe langa o astfel de noutate, oprindu-se, evident, doar la standul unde se regaseste.

Ei bine, eu eram in drum spre standul Helena Rubinstein cand am vazut reclama de la noua mascara Chanel, imi place mult si actrita de pe afis, am zis ca ar trebui sa ma opresc putin, sa vad despre ce este vorba. Hotarasem sa cumpar cel mai bine cotat rimel de la Helena Rubinstein, pe care doream sa il incerc de multa vreme, cel care nu se usuca niciodata, asa de tare este laudat: cand se termina, este gol gulutz, nicidecum uscat pe trei sferturi si, prin urmare, lesne aruncat. Ma entuziasma ideea, nimic de reprosat, tot ce am luat de la Helena Rubinstein mi-a placut. Cele mai bune produse incercate de mine. Cred ca stiti fnalul, sunt sigura ca v-ati impotmolit de multe ori in acelasi stil in care am facut-o eu: am plecat cu Le Volum Revolution de la Chanel. Nu aveam oricum prea mult timp de gandire, eram la aeroport, pleca avionul. L-am cumparat cand inca era iarna si l-am folosit pana la finalul lui iulie, cand s-a uscat si nu am mai putut stoarce nimic din el. La inceput, mi s-a parut senzational, dadea volum, nu forma guguloaie pe gene, nuanta de negru carbon aplicata era putin umeda, peria era simpla si usor de folosit, efectul final fiind foarte elegant, genele ramaneau elastice, nicidecum rigide, cu aspect fals. Toate aceste lucruri raman valabile si acum, insa produsul in sine a fost o dezamagire pentru mine. 
Toate aceste calitati, enumerate mai sus, puse in balanta, nu acopera calitatea finala dezamagitoare si nici pretul cerut de Chanel. L-am testat si folosit si iarna si primavara si vara si in timpul caniculei: mascara ramane amprenta pe pleoapa superioara, ca si cum ai avea doua randuri de gene: ale tale, rimelate frumos si cu volum, si amprenta, cu picioruse lungi,negricioase si intinse pe zona in care de obicei ai aplicat fardul. Practic, tot timpul trebuia sa verific pocinogul si sa sterg suplusul negru de pe pleoape. Vorbim de produse premium si de firme premium care ar trebui sa aiba in fisa postului perfectiunea sau mai-mult-ca perfectul.
Poate credeti ca nu sunt indeajuns de indulgenta, poate ca am pretentii prea mari. Dar am pretentii cand platesc sume mari pentru produse care nu se ridica la niste standarde cu care ei insisi se lauda si pentru care ne cer sume mari de bani. Este o taxa de lux, dar nejustificata in acest caz, caci produsul nu se ridica la inaltimea Chanel.

Pe de alta parte, eu am mai avut aceasta problema cu cateva dintre TOP TEN mascara de volum, printre care si Yves Saint Laurent si Estee Lauder: tusul nu curge, nu se faramiteaza, dar se amprenteaza vizibil si neplacut pe pleoapa superioara.
Cred ca am platit 36 Euro in aeroport.

duminică, februarie 23

2020 MINUNATA LUME NOUA


Anul trecut, cand eu am implinit 47 de ani, de ziua mea adica, am cugetat, teatral si filozofal, ca atunci ar fi momentul cel bun sa ma gandesc bine de tot la cele 12 luni care mi se astern, una dupa alta, in fata mea, ca atunci, fix cand e ziua mea, ar fi, de fapt, Anul Nou, inceputul cel plin de sperante si de dorinte si de rezolutii, nu conventia, veche de secole totusi, noaptea magica dintre ani, 31 dec-1 ianuarie. Asa ca am sarbatorit un pic altfel noaptea de Revelion, am inchinat paharul de sampanie pentru Pamant, Univers, Soare, Pace, Poezie, Incalzire Globala si Lupta Impotriva Coruptiei. Dar tot nu am putut sa nu ma gandesc la lucrurile care mi s-au intamplat in 2019 si felul in care vor continua  in 2020, deci am ramas agatata traditional si sentimental de conventia sus- amintita.

Despre continuitate si perseverenta este vorba si in 2020, la fel ca in 2019, la fel ca in anii de dinainte. Poate de aceea uneori ni se pare ca nu se intampla nimic nou, pentru ca evenimentele curg unele din altele, se impletesc, se intalnesc cu gandurile si actiunile noastre, formand sau imbogatind viata pe care ne e dat sa o traim.
Imi amintesc ca anul trecut eram pe o terasa si le-am povestit fetelor cu care eram ca am un an sabatic din punct de vedere vestimentar. Ca nu imi cumpar nicio haina noua vreme de un an, iar in privinta cosmeticelor, numai strictul necesar-doar daca raman fara un produs care intra in rutina de ingrijire. Nicio abatere. Pana la urma, anul sabatic s-a lungit si iata ca sarbatoresc nu 12 luni, ci 18. Cred ca ar fi putut continua pana spre 24 de luni fara nicio problema, daca nu ar fi venit din SUA prietena mea Alina, care imi aduce o rochie lunga alba, boho-chic, comandata de pe un site american si pe care as fi dat, pe taxe si transport, o mica avere daca as fi apelat la DHL. Si le povesteam prietenelor mele ca nu e nicio problema ca nu mai cumpar nimic, pentru ca am reusit, in timp, sa imi ordonez propria capsula fashion, haine si accesorii pe care le port cu drag si le mentin intr-o forma optima. Cand te gandesti la haine si cosmetice crezi ca te gandesti, cu superficiaitate, doar la mici placeri, insa de fapt te gandesti foarte mult si la finantele personale. Este o zona unde nu prea stim bine cum stam, invatam uneori pe apucate, gresim mult si des, recidivam si ne isterizam, pentru ca regulile sunt ascunse sub indemnul publicitar de a consuma cat mai mult, an de an, sezon dupa sezon. De fiecare data cand filozofez despre apucaturile moderne de constructie a unei garderobe functionale, readuc in discutie CPW=COST PER WEAR, caci nu ezista alt barometru mai real, atuci cand cumperi un obiect de vestimentatie. Trebuie sa iti pui aceasta intrebare ori de cate ori esti in fata unei dileme. De cate ori voi purta geanta/fusta/paltonul/colierul? O singura data in viata? O singura data pe an? Sau des si cu multa bucurie in suflet? Cat de des? Pretul unui obiect trebuie sa reflecte numarul lui de purtari. Daca privesti lucrurile asa, iti va fi mult mai simplu sa investesti in lucruri de calitate, pe care sa le scoti des la purtat. Cu cat le porti mai des, cu atat costul pe putare va fi mai mic. Sunt lucruri scumpe care devin ieftine in timp, tocmai pentru ca le-ai purtat de atatea ori incat costul lor s-a amortizat, si sunt lucruri (relativ) ieftine pe care le-ai cumparat sa le porti o singura data si, o data ce s-a consumat faptul, realizezi ca ai platit un pret cam mare. De aceea este atat de celebra La Petite Robe Noire, deoarece ea este o investitie care isi va castiga locul ori de cate ori o vei scoate din dulap. Cu conditia ca silueta ta sa iti permita sa o port iar si iar, de-a lungul anilor, cincinalelor, deceniilor. Si iata ca intram in alt registru, cel al ingrijirii corporale.

Ca sa poti sa incapi in rochiile cumparate acum 10-20 de ani, trebuie sa ai aceeasi silueta, sa aplici ca la carte trei reguli: miscare, mancare sanatoasa, masaj anticelulitic/ de remodelare corporala. Sigur, toti stim sa dam sfaturi. Insa eu vorbesc din experienta, pentru ca am rochii cumparate in urma cuaproape 30 de ani si in care incap fara probleme. Ar fi un neadevar sa sustin ca am acelasi corp ca la 20 de ani, dar am mentinut acelasi numar de kilograme si marimea S sau XS, in functie de croiala. Anul trecut am investit fara regrete in masaj intensiv de remodelare cu bambus, caci au fost primele semne ca o data ce treci de 45 de ani, viata femeii se schimba vizibil. Cred ca a fost un moment in care am realizat ca nu pot lupta parte in parte nici cu firele de par albe, nici cu micile riduri care se instaleaza neinvitate, dar cu kilogramele in plus, da, pot actiona decisiv. Nu sunt pregatita sa le las sa se instaleze, le declar razboi pe viata. Asa ca sunt clienta fidela a Salonului de Remodelare Corporala Dan Bujor-www.modelarecubambus.ro , unde am incercat atat masajele traditionale anticelulitice, aromaterapia si presopunctura, dar intr-un final m-am fixat de masajul cu bambus, pe care il consider cel mai performant dintre ele, deoarece remodeleaza rapid silueta si reduce retentia de apa. In cazul meu, este vorba, deocamdata, de topirea grasimii din jurul genunchilor, reducerea aripioarelor si grasimii depuse in jurul soldurilor si fermitatea/tonusul pielii in general. Rezultatul: picioare subtiri si celulita vizibil diminuata. Recomandare: o data pe saptamana, pentru intretinere, dupa ce ajungi la forma dorita.
Premiul cel mare in materie de beauty il voi acorda firmei Yves Rocher, pentru toate lansarile minunate de peste an, am gustat din toate cate ceva, ati participat si voi la concursurile mele de pe Instagram, dar in special pentru colectia de Craciun, Fulgi de Nea in Padurea Fermecata, pe care o folosesc cu incantare din decembrie, anul trecut, si de care nu m-am plictisit defel. Gelul de dus cu arome delicioase si fresh, de portocala si cedru din imaginea de mai sus este preferatul si rasfatul lunilor ianuarie si  februarie 2020:)

vineri, februarie 21

REGINA LETITIA A SPANIEI #MY47


Stiu ca nu este prima data cand scriu despre acest subiect controversat oarecum, dar consider ca au mai ramas inca multe de discutat despre acest nou trend, care tocmai ce a inceput.
As vrea sa mariti imaginea si sa focusati pe parul ei, pentru ca veti avea o surpriza mare de tot: Regina Letitia a Spaniei nu isi vopseste deocamdata parul, firele albe sunt destul de vizibile, atat la tample cat si pe partile laterale. Poate ca acest lucru era considerat, in urma cu vreo zece ani, un faux pas, insa in acest moment este un trend pe care il imbratiseaza din ce in ce mai multe femei, fara sa le fie teama ca vor fi judecate aspru. Daca nu apelai la acest procedeu, inca de la primul semn, erai rapid catalogata/considerata neingrijita, chiar daca tu erai doar nevopsita. Faptul ca regina Spaniei, laudata pentru frumusetea si rafinamentul ei nu isi acopera firele albe, ci le poarta cu gratie si naturalete, pare sa fie, din punctul meu de vedere, un moment de cotitura extrem de interesant, care sa demonstreze ca si femeile ce se apropie de 50 de ani (regina Spaniei a implinit vara aceasta 47), pot sa isi pastreze frumusetea si spendoarea, dar si puterea de a decide ce trucuri de infrumusetare aplica, fara sa fie tributare regulilor si prejudecatilor.
Nu as vrea sa credeti ca vreau sa va indemn sa nu va vopsiti parul daca acest lucru va face mai fericite, vreau doar sa stiti ca exista si alte optiuni. Greseala cea mai mare in materie de ingrijirea parulului este, si am spus-o aici, pe blog, de zeci de ori, sa il porti nespalat. Adica murdar. Uleios. Parul trebuie spalat oricat de des este nevoie. Zilnic daca nu se poate altfel. Nu credeti pe nimeni care va sugereaza ca ar trebui sa stati nespalate, altminteri se strica parul. Nu se strica. Se spala cu un sampon bland, ca sa straluceasca de curatenie. Apoi trebuie tuns. Varfurile despicate trebuie taiate. La fel- ori de cate ori se tocesc si parul isi pierde forma si volumul. Trei produse: sampon, balsam si un ulei/tratament pentru varfuri, care le disciplineaza si le da stralucire. Nu imi plac produsele tip dry shampoo, prefer sa ma spal pe cap si sa fiu curata, insa multa lume le da credit, deci le trec si eu la optionale.

sâmbătă, februarie 15

YVES ROCHER A L'ARGAN ET A LA ROSE

Astazi ma grabesc sa semnalez ceea ce consider ca este cea mai buna gama corporala de la Yves Rocher, o gasiti AICI. Este lansata de curand, in noiembrie 2019, si am testat pana acum toate produsele: gel de dus, crema de maini, gel de baie (tradition hammam), lotiunea hidratanta si uleiul pentru corp, care contine si petale de trandafir Damascena din Maroc ce plutesc gratios in ambalajul cu motive orientale.
Ma las mereu purtata de sentimente calde cand descopar produse cosmetice ce povestesc despre traditia frumusetii in Maroc, pentru ca am colindat acele tinuturi si am ramas cu nostalgii neintelese pe deplin, dar mustind de farmec oriental, ceea ce inseamna ca va trebui sa ma reintorc, sa reconsider asadar acea parte din mine care tanjeste dupa o regasire fastuoasa cu mirosurile, culorile si misterele marocane.
Huile Infusee Corps , preferatul meu, contine  ulei de Argan Bio, provenit din Maroc, petale de Trandafir din Maroc, ulei din Nucă de Cocos, ulei de Șofrănel, ulei de Nucă de Macadamia și ulei de Floarea-Soarelui, este delicat si hranitor, fara sa lase filtru gras. Mirosul persista, senzual si natural, este invaluitor si gratios, nu are rost sa te mai parfumezi. Il recomand nu doar pentru utilizare zilnica, dar si pentru masajul profesional, placerile pure trebuie incurajate...


Intreaga gama este perfecta pentru lunile reci, lansarea acesteia in noiembrie a fost extrem de bine aleasa, caci aromele senzuale au darul de a incalzi nu doar mainile inghetate, dar si sufletele care tanjesc dupa caldura soarelui, cautand-o in fiecare strop de lumina.


Sper ca aceasta slendida gama corporala se se completeze in scurt timp cu balsam de buze, lumanari parfumate, gel /ulei de dus gomant si scrub/peeling clasic, dupa cum vedeti, am facut o noua pasiune si vreau sa o ridic la cote cat mai inalte si mai senzuale.

Pentru o escapadă orientală în timpul dușului, cercetătorii Cosmétique Végétale au selecționat și asociat aceleasi două ingrediente mitice din Maroc, obținute prin Agricultură Biologică: extractul de Argan și cel de Trandafir. Pielea este curățată cu delicatețe și ramane subtil parfumată.
Ingrediente de origine vegetală: ulei de Argan Bio, originar din Maroc si gel de Aloe Vera Bio.
Bază de curățare este 100% de origine vegetala, formula conține peste 98% ingrediente de origine naturală.
Testat sub control dermatologic. pH neutru pentru piele.


Pentru a prelungi plăcerea aroma gelului sau uleiului de duș Argan& Trandafir Bio din Maroc, va rog nu ezitati sa aplicati si crema pentru mâini catifelate, hidratate și delicat parfumate. Ingrediente pentru crema de maini: ulei de Argan Bio și apă de Trandafir, provenite din Maroc si unt de Karité Bio-echitabil și gel de Aloe Vera Bio. Această formulă conține peste 96% ingrediente de origine naturală. Fara ulei mineral. Are 30 ml, poate fi purtata in geanta si reaplicata ori de cate ori este nevoie in timpul zilei.