duminică, decembrie 13

Beauty: zona de alarma


Am fost saptamana trecuta prin cateva saloane de cosmetica. Erau saloane frumoase, primitoare, cu personal care se dorea educat si plin de intentii bune in a recomanda solutii si in a te convinge ca merita sa investesti sume bune in tratamente faciale si corpoale.
Partea proasta este ca multe din fetele cu care am stat de vorba erau varza, nu am putut asculta explicatiile nimanui, pentru ca nu reuseau sa raspunda la intrebarile cele mai simple. Debitau niste texte invatate la training, daca le scoteai putin in afara acestei zone de confort, era jale. Mai mult m-am enervat ca am pierdut timpul degeaba. Dar cea mai tare faza a fost ca mai toate cosmeticienele aveau tenul ingrijit foarte prost. Una dintre ele avea chiar urme de acnee pe fata. Poate sunt rea, poate ca fata urma un tratament, dar sincer nu as vrea sa fiu niciodata clienta unei esteticiene care nu stie sa isi rezolve problemele tenului. Daca pentru ea nu a gasit solutia, cum ar putea, oare sa o gaseasca pentru mine?
Asadar, daca esteticiana ta are probleme cu tenul, FUGI! Daca tipa care te vopseste are parul varza, colorat aiurea in tramvai,varfuri tocite si breton uleios, FUGI! Nu te lasa decat pe mana unor oameni care au o carte de vizita onorabila si care stiu sa fie primii beneficiari ai lucrurilor pe crae le invata.

13 comentarii:

Silvia spunea...

asta cred şi eu. îmi amintesc că acum ceva ani m-am dus la un salon nou pt o manichiură, iar tipa avea nişte unghii hidoase.... am fugit mâncând pământul... în general, recunosc că pt o manichiuristă e destul de greu să etaleze o manichiură impecabilă. deh: dizolvant, oje şi alte alea, dar măcar să fie îngrijite. fără pieliţe inestetice, fără "cioturi"....
şi mai e o nutriţionistă destul de faimoasă (tot apare ea pe la tv) care e plinuţă bine.... nu ştiu... eu una nu aş avea încredere că cineva ca ea te poate ajuta să slăbeşti... evident, e destul de posibil, să mă înşel. poate are o problemă hormonală...

Alexandra spunea...

vechea poveste :)mi s-a intamplat sa dau peste o cosmeticiana asa (m-am dus pt un tratament si ea avea fata plina de cosuri).am fugit bineinteles.
P.S. era un salon fitos:) ca sa spun asa

Anonim spunea...

asa cum ai zis si tu,mereu cand am fost nevoita sa schimb salonul din cauza k e programul prea incarcat sau k o anumita persoana nu mai lucreaza acolo si a trebuit sa ma orientez catre unul nou,mereu ma uitam intai la coafura,aspectul parului la persoana ce avea sa ma"rasfete"..mare mi-a fost mirarea de multe ori sa vad varfuri tocite,radacini evidente in contrast ce se vedeau de la o posta sau mai grav par uleios,nespalat..fugiti cat puteti k e foarte clar k nu se poate numi iubire pentru podoaba capilara sau ingrijire..;)!

Ella Gheorghiu spunea...

Pe mine stii cine ma impresioneaza mereu?!Manichiuristele...pe toate pe care le-am vazut,chiar daca nu erau ft. bune in meseria lor,aveau o manichiura impecabila...tin minte cand eram mica mergeam cu mama la salon si ma uitam la manichiurista ei cu unghii lungi si frumoase avea cu sclipici ...eram fascinata.In continuare sunt..

Ella Gheorghiu spunea...

haha...citeam acum ce a scris Silvia si stiu perfect la care nutritionista face referire...lasand modestia la o parte,mie respectiva mi se pare ca seamana perfect cu groh groh..seios...are un nas si e ft. ft plinutza...cum sa reprezinti ceva aratand asa?!
Imi place de Oana Cuzino caci chiar arata a medic dermatolog...e mereu impecabila.

adela sirghie spunea...

Silvia, fuga, in unele cazuri, e sanatoasa:)
Asa as fi facut si eu.

adela sirghie spunea...

Alexandra, bine ca nu ai dat banii pe serviciile ei:)

adela sirghie spunea...

Raluka, multe fete mai timide, mai tinere sau mai neexperimentate, se jeneaza(sau le e rusine sa reactioneze promt) si inghit mizerii...pe care le si platesc la final.
Eu cred ca mai bine faci tu fitze, oricum esti clienta si platesti, decat sa faca fitze o cosmeticiiana pe banii, timpul si pielea ta.
Deci bine ai facut. Trebuie sa ripostam.

adela sirghie spunea...

Viorica, si eu o stiu pe acea nutritionista, insa nu mai retin cum o chema. Nu am inteles nici eu de ce se uita toata lumea la ea ca la un guru...

Roxana spunea...

Bravo! De mult timp le spun prietenelor mele ca eu merg doar la o stilista cu un par impecabil, nu ma intereseaza scuza ca cizmarul nu are pantofi.

adela sirghie spunea...

Roxana, in cazuri de genul acesta nici nu trebuie sa stai la discutii. Nu datorezi nimanui nicio explicatie. Te intorci pe calcaie si iesi repede pe usa. Elegant, fara sa privesti inapoi cu manie.

Magda spunea...

acelasi lucru este valabil si cu antrenorul de fitness sau aerobic sau orice alt sport.daca nu reprezinta un exemplu imi piere toata pofta de sport...

Anonim spunea...

si eu gandesc ca tine, cum ma poate ajuta pe mine daca nu a fost in stare sa se ajute pe ea/el.

am niste prietene care merg la o d-na dr la anumite proceduri pt a pierde din greutate,am vazut-o pe d-na dr la tv si m-am socat ...grasa cat Casa Poporului, mi-am sunat prietenele si le-am spus ca sunt nebune tipa e balena ...cum sa le slabeasca pe ele cand ea nu a reusit cu ea....am insistat sa o intrebe de ce cu ea nu au dat rezultate procedurile,fetele stiau ca nu vor scapa de mine....pana la urma sunam eu si intrebam(daca mi se pune pata,mi se pune)...au intrebat si raspunsul a fost ``eu nu am timp de proceduri``,ca sa vezi necaz si raspuns,fetele nu s-au mai dus,macar le-am salvat finantele.

Anonima care citeste arhiva

zi buna