marți, decembrie 1

News Alert cu parfumuri false


Din nou o captura de parfumuri contrafacute, 20 de tone de miresme de lux, care au fost gasite, in urma cu doua zile, la un control la vama Arad. Parfumurile erau produse in Turcia, soferul tirului era un bulgar, se indreptau spre Polonia, cutiile si sticlutele aratau impecabil, deci era foarte greu sa iti dai seama ca sunt fake-uri, aveau cod de bare si pe ele scria ca sunt Made in France. Din nou, presupun ca Polonia este vazuta ca o piata de desfacere, sursa celor care vin la noi la serviciu cu sacosa plina cu parfumuri Chanel, Dior, Versace, sau D&G.
Stiu ca multe ati scris ca stiti vanzatoare in marile magazine care au deal-uri cu acesti vanzatori, va rog mult, daca se poate, sa ne dati locatiile..
Sa stim ce sa evitam, mai ales ca vin sarbatorile si vom fi bommardate cu promotii, oferte gen 2 in 1 sau reduceri semnificative, iar tentatiile sunt, ca de obicei, foarte mari.
P.S. Mie foarte interesante mi se par declaratiile vanzatorilor din marile magazine de cosmetice, pentru ca micii traficanti, cei care vin cu gentile burdusite de parfumuri prin firme, pot sa spuna orice ca sa isi vanda marfa mai repede. De ce? Vine prietenos ca un afacerist ambulant la tine, iti spune ca are parfumuri originale, ca vinde in toate magazinele de lux, doar ca acolo le cumperi la pret dublu. Asa iti creaza impresia ca daca e sa dai banii pe acelasi parfum, macar sa platesti mai putin. De aceea cred ca declaratiile vanzatoarelor cantaresc mai mult decat cele ale "furnizorilor". Dar va rog cititi mai jos si comentariul lui Naspi, eu m-am ingrozit(iar!)

25 de comentarii:

admin spunea...

scz intarziere numa ce am ajuns acasa am un mesaj foarte important si suna cam asa

La multi ani!!!

1 decembrie trecut de cateva minute :(

cmaria spunea...

A, pai si cei de la firmele importatoare spun ca daca e un fake f. bine facut nu-l pot depista decit daca "fac o cerere, las parfumul la sediu si ei il trimit in Franta, la analiza"; am pus in ghilimele pt ca acum 4 ani am avut suspiciuni cu un parfum CD (luat din Beauty Shop Bv), am sunat la firma importatoare, am vorbit cu cineva care era manager (s-a recomandat, etc) si care mi-a spus ca asta e solutia, ca "ei nu pot spune care e fals si care nu, dar ca daca are holograma firmei importatoare sigur nu e fals". Sint suspiciuni cu parfumurile luate din marile centre de beauty (ai vazut ca multe nu persista comparativ cu acelasi produs adus din afara). Oricum sunt implicati si cei dim firmele care importa si/sau distributie; stiu si de la o vinzatoare (o cunosteam) care tocmai receptiona marfa de la dl. care distribuia parfumurile (culmea! -cu aceeasi holograma de importator- si mi-am luat si eu un parfum de la el cu holograma cu tot; i-am dat banii si gata). E greu de depistat in Romania; si nenorocirea e ca, cumperi un fals la aceeasi bani ca unul adevarat!Sunt implicate si vinzatoarele si distribuitorii (deci nu vorbesc in nici un caz de vinzarea cu sacosa).

ColourMePretty spunea...

Stii ce-i trist?Ca am vazut personal cand un asemenea "dealer" le baga in ina center pe baza prieteniei cu vanzatoarea. Nu mai poti sa fii sigur de nimic, nu mai am garantie nici in parfumerie asa ca nu ma mai mira cand aud pe cineva plangandu-se ca parfumul pe care si l-a cumparat nu persista la fel ca sticlutele avute anterior.

naspi spunea...

Am un cumnat in Spania si i-am zis sa-mi cumpere si mie niste parfumuri de acolo si .... surpriza .... mi-a spus ca sunt si parfumuri contrafacute printre cele bune pentru ca si acolo au ajuns romanii care le duc in magazine ...(nu vorbesc aiurea, cumnatul meu are in anturaj baietasii din astia) .... deci la naiba, trebuie sa inventeze astia ceva care sa poata diferentia un parfum contrafacut de unul original.

o-felie-de-liliac spunea...

20 de tone???? ohhh...

Felicia spunea...

eu am patit cu 2 Dior un J'adore si Addict.Cumparate din Sephora
Cu primul cand m-am dat am avut o iritatie groaznica pe gat in zona in care am pulverizat parfumul,plus schimbarea culorii din sticla.
Cu al 2 lea: primele pufuri miroase super ,dupa o perioada si-a schimbat total mirosul.Ma dau in masina cu el ,trebuie sa deschid geamul dupa pulverizare asa pute.
Eu am zis pas la parfumuri si creme luate de la noi.
Cand ies afara imi fac stocul.

Ella Gheorghiu spunea...

of!Tot asa cunosc si eu pe prietenul prietenului prietenului...etc...care distribuie parfumuri si nu numai celor de la Sephora si alte magazine...se zice ca multe produse originale sunt inlocuite de catre vanzatoare cu cele false...e o loterie!

adela sirghie spunea...

Cristi, multumim pentru La multi ani!
Asemenea!

naspi spunea...

P.S. chiar sambata am primit de la fina mea un Armani Code si ma tot intreb daca e original sau nu. Inclin sa cred ca nu e original din mai multe motive, chiar daca pe fundul parfumului e numar, serie, holograma, fabricat in franta ... pulverizatorul e din plastic si ... mirosul parca dispare in 2-3 ore ...
Si ce mult imi doream sa fie adevarat ...chiar nu putem face nimic impotriva pirateriei de orice fel?

adela sirghie spunea...

:(
pur si simplu nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare, pe care mi-am pus-o de nenumarate ori si eu.
Probabil ca ar trebui sa mergem chiar la magazinele Armani, Dior sau Chanel, cand mergem in vacanta in strainatate.

o-felie-de-liliac spunea...

si mai este o chestie... pe care am observat-o... produsele facute pentru europa de est sunt de mai proasta calitate decat cele pentru occidentali...
cu parfumurile nu am observat asta, ca mi le cumpar mereu din afara, ori eu, ori lume care pleaca, dar am observat asta cu produse de intretinere, aceeasi happyderm de la l`oreal era altcumva in america... samponul de la garnier pe care il foloseam mult in romania... in america era crema, nu altceva...
deci poate asta e valabil si pentru parfumuri...
mi-ar parea rau sa fie asa, dar... cine stie... :(

Andree spunea...

eu muncesc cu asa ceva,si producatorii mei incearca pe cat posibil sa foloseasca esente originale in sapunurile cu arome de parfumuri...dar hotia asta este raspandita in intreaga lume din pacate si peste tot sunt astfel de probleme,cauzate si de alte nationalitati,nu doar de romani!

Eliza spunea...

si la New York e aceiasi situatie: gasesti parfumuri"de firma" la sfert de pret de la indieni

adela sirghie spunea...

dar ma intreb daca gasesti fake-uri in magazine la pret intreg-in NY, bineinteles.
pana la urma e deciziia ta daca iei un fake la sfert de pret, dar e grav daca mergi in magazin, dai suma intreaga si apoi vorbesti singura de suparare.

adela sirghie spunea...

bine ai venit pe beautynews, eli.d!
Unde locuiesti?
te mai asteptam.
xoxo

Anonim spunea...

Parfumuri mi-am luat doar din parfumerii din strainatate si din duty-free. De la noi n-am avut curaj sa iau. Am incercat la noi un tester de L'Eau par Kenzo si intr-o ora nici nu se mai simtea parfumul. Il testasem si in strainatate si ma tinea 5-6 ore...asa ca m-am lamurit: daca testerul e prost, de parfum ce sa mai zic...

adela sirghie spunea...

Si eu tot din strainatate si duty free imi cumpar parfumuri, Clarra.
Dar pana sa citesc despre capturi cu tone de sticlute firmate, nu as fi avut vreo problema sa imi cumpar din magazine de la noi.

Anonim spunea...

De la noi prefer sa iau parfumuri YR si Avon/Oriflame, ca macar astea nu sunt contrafacute.

adela sirghie spunea...

Si eu am un parfum Yves Rocher!
Se numeste So Elixir.

O fata ca voi:D spunea...

Parfumuri contrafacute sunt peste tot. eu imi iau parfumurile dla un tip ce le "procura" sa zic asa din mall-uri sau parfumerii din germania. Dar nu le iau ambalate....ci le iau... TESTERE. Acele sticlutze fara ambalaj si fara capac. Majoritatea testerelor de parfum au 50 ml deci ma multumesc. Faza e urmatoarea( ca sa intelegeti dc am incredere) : sa zicem k vanzatoarele vor sa faca si ele o afacere si inlocuiesc un parfum cu unul fals. Ele nu or sa inlocuiasca niciodata testerele. Dc? Pt ca vor ca oamenii sa fie ademeniti de aroma adevarata a parfumului din tester dar sa le vanda ...FAKE-uri. Simplu , nu? ;)Pt cele din voi care nu faceti cadou un parfum sau nu sunteti asa pretentioase la ambalaj , va recomand testerele !

adela sirghie spunea...

"O fata ca voi", bine ai venit pe beautynews! am vazut ca sunt site-uri de parfumerie online cu testere.

Belle_pasado spunea...

Acum cateva zile am facut un test: am incercat Rose the one de la D&G pe hartiuta si la Sephora si la Ina center. Le-am pus in cate un buzunar al hainei si le-am mirosit ulterior la intervale diferite de timp. Dupa vreo zi, cel de la Ina aproape nu mai mirosea deloc...concluzia e evidenta....

De ce am facut asta? pai o colega de la serviciu ne trimite lunar "o oferta" a unui prieten de-al ei, care ne poate oferi testere la preturi reduse(cam 50%) pentru ca lucreaza intr-un astfel de magazin.
Acum ma intreb lucreaza cu adevarat unde zice ca o face? Daca da, cum de poate asa de usor sa ofere oricand o lista de 15 si 15 parfumuri (man and woman)? si acum ar trebui sa merg prin fiecare magazin sa vad unde persista mai mult testerul...bineinteles fara garantia ca si parfumul cumparat o sa reziste la fel?

trist.....

Sabina Dragomir spunea...

eu am primit un fake cumparat de pe okazii. mai cumparasem produse originale de la acea persoana si au fost in regula. insa parfumul nu. de obicei cumpar din magazinele Sephora parfumurile si nu am avut probleme. insa on-line nu mai cumpar niciodata!

Annamaria spunea...

Este foarte interesant cum in magazinele Douglas din Germania ploua efectiv cu promotii.

Cutiute frumos ambalate, care mai de care mai colorate si fistichii, iti fac cu ochiul sa le cumperi. In ele sunt editii de parfum de 15 sau 30 ml plus o lotiune de corp acelasi label plus mascara sau gentuta etc. etc.

Dubios este faptul ca in magazinele concurente, Müller, sau in Galeria Kaufhof nu exista aceste promotii. Da, parfumurile au reduceri, cuprinse intre 5-20%. Atat. Sunt foarte inclinata sa cred ca parfumurile sunt fake. Am testat in mai multe magazine Douglas Un Jardin sur le Toit si Guilty. Au rezistat pe piele maxim 2 ore si nu au aceealeasi note ca un parfum cumparat din Müller, care rezista atat cat trebuie sa reziste un parfum original. Asta am constatat :).

Ma voi feri mai ales de Douglas Romania...

adela sirghie spunea...

Sunt foarte multe nereguli in marile lanturi de magazine. Multe sesizari mi-au fost trimise de fetele care imi citesc blogul, care au constatat aceste neregulipe pielea lor. Imi pare rau ca nu pot sa dau o sursa sigura , pentru ca realmente nu stiu niciuna. Ca o masura de prevedere, eu imi cumpar cosmetice cand plec in strainatate. Din Romania cumpar in special produse romanesti.