luni, martie 29

Alte mici reguli de aburire corecta


Anul trecut nu am mai fost la niciun tratament cosmetic de curatare cu extractie. Am fost doar la doua sau trei tratamente fara extractie, in special pentru masaj, pe care le-am efectuat la inceputul primaverii trecute. Anul acesta nu am fost deloc, dar am de gand sa ma rasfat putin dupa Paste.
Prin urmare, extractiile le-am realizat singura, acasa, dupa abur. Nu am insistat prea tare, mai des si mai soft este metoda care mi se potriveste cel mai bine. De curand am fost intrebata daca nu mi se inroseste fata dupa ce imi scot cosurile si ce masuri iau in acest caz. Cand fac extractie de ouncte negre, fata mea, care este destul de sensibila, se inroseste si se si umfla putin. Prin urmare, are nevoie de cateva ore biune pentru a se calma. Asa ca imi programez extractia dupa-masa, iar pana a doua zi dimineata nu mai ies din casa. Ma spal de cateva ori cu infuzia de rozmarin care ramane dupa baia de abur, aplic masca cu miere, ma spal din nou cu ceaiul de rozmarin, iar daca observ ca situatia s-ar putea inrautati(uneori raman urme evidente), aplic generos un spray cu apa termala, chiar de mai multe ori, la ore diferite. A doua zi dimineata, dupa somn, pielea este fina, hidratata si nu se mai vede nicio urma.
Atentie! A scoate punctele negre nu inseamna sa iti maltratezi fata sau sa strangi pana apar rani. Sunt unele cosuri pe care e mai bine sa le scoti... saptamana viitoare!

14 comentarii:

Alexandra G. spunea...

Tenului uscat și sensibil ii este recomandata aburirea? Am încercat de câteva ori sa fac asta, dar parca îl usucă și mai tare... nu stiu ce sa fac pentru ca imi place cat de fina este pielea imediat dupa...

Sim spunea...

Adela, as fi foarte recunoscatoare daca ai face un mic ghid pentru aburirea corecta.
In primul rand de unde iau rozmarin (pliculete de ceai? ) cat stau deasupra aburului, cum se face extractia punctelor negre.

Anonim spunea...

nu am avut curaj pana acum sa imi extrag punctele negre singura,dar poate a venit momentul pt ca deja nu mai am timp ,dar am puncte destule.ai putea sa-mi recomanzi un exfoliant la un pref scazut?mi-am cheltuit banii pe fdt+primer si am uitat de exfoliant.

adela sirghie spunea...

@Alexandra G: tenul uscat poate avea probleme la abur. Daca totusi iti place efectul, incearca sa stai mai putin (in jur de 3-5 minute si cauta sa iti expui fata la o distanta mai mare de aburul direct. Daca si asa ai probleme, atunci ...aburul nu este pentru tine:(

adela sirghie spunea...

@Sim:cred ca am mai avut cateva postari despre "aburirea" corecta si cred ca o sa mai am, pentru ca iubesc acest subiect si mereu imi vin in minte fel de fel de amanunte care- in momentul in care am scris postul, nu mi s-au arut semnificative. Rozmarinul il cumpar de la verdeturi de la Mega Image, o cantitate bunicica in plic transparent. Ieri am fost la Kaufland si am vazut si planta rozmarin in ghiveci, chiar acum stau si ma intreb de ce nu am cumparat-o:( Data viitoare! Deasupra aburului, daca ai ten normal-mixt, mixt, gras sau acneic stai 10-15 minute. Extractia o faci cu buricele degetelor intotdeauna invelite in tifon sau servetel, apesi pe marginile punctului negru pana iese nemernicul:)

adela sirghie spunea...

@Anonim: gasesti exfoliant facial cu pret ok la Elmiplant, sau iti poti prepara chiar tu unul, cu malai+miere sau cafea+miere.

Monica - Pisica albastra spunea...

de miere+cafea ca si exfoliant am auzit si eu, si numai lucruri grozave! zatul de cafea exfoliaza foarte bine si in acelasi timp tonifica si energizeaza. iar mierea hraneste, hidrateaza si vindeca pielea.
desi personal nu am incercat, mi se pare delicios procedeul.

buburuza spunea...

offf,fac asta saptamanal si am pielea atat de fina,catifea:) o data la o luna,maxim 2 merg si la cosmetica,imi place sa ma rasfat.Si daca tot suntem la subiectul asta am si eu 2 intrebari,si anume:
1.scrubul facial se aplica inainte sau dupa aburire?
2.am inteles ca desi am tenul gras trebuie sa folosesc o crema hidratanta,in afara de cea matifianta pe care o aplic ziua,si vreau sa stiu daca este ok sa folosesc crema hidratanta doar noaptea? Am fost la farmacie si mi s-a recomandat La roche posay,pana acum sunt multumita de aceasta crema,isi face treaba bine.

adela sirghie spunea...

@Buburuza:unii recomanda scrub inainte de aburire, altii dupa. Eu am incercat ambele variante, cel mai mult imi place inainte, asa ca am ramas la aceasta varianta. Mi se pare ca tenul se curata mai bine si este gata sa inhaleze rozmarinul care purifica foarte bine tenul. Si eu am tenul gras si deshidratat si daca nu folosesc o crema adecvata, imi apar cojite. Optez pentru combinatii cu aport de hidratare (vara pentru oil-free).

buburuza spunea...

gata,am inteles. Multumesc mult Adela!

Madalina spunea...

Adela, am inceput si eu sa folosesc infuzia de rozmarin dupa ce am citit sfaturile tale. Intrebarea mea este cam cat stai tu de obicei la abur? Eu nu suport mai mult de 5 minute si oricum am senzatia ca dupa aceste 5 minute nici aburul nu mai este la fel de puternic. xoxo

adela sirghie spunea...

Hello, Madalina, bine ai venit pe beautynews! Eu sunt ceva mai rezistenta, cred ca stau in jur de zece minute, maxin 15. Dar mie imi place mult mirosul de rozmarin, deci este si aromaterapie. Daca tu te plictisesti mai repede, cinci minute este ok, dar ai grija sa nu stai chiar deasupra aburului, pentru ca daca este prea puternic, arde fata. Eu evit sa imi expun pielea la abur foarte puternic, nu imi este de niciun folos o fata umflata si rosie, prefer o varianta mai soft. In primele doua minute, cat apa este clocotita, nici nu ma expun, acopar oala cu un prosop. De ceva vreme am un mic vapofor, sper sa gasesc o poza frumoasa si scriu maine despre el.

Alexandra A. spunea...

Buna! am un articol pe blogul meu in care am pus doua linkuri spre blogul tau: pentru cele doua postari despre aburire. Sper ca nu e nicio problema:D

adela sirghie spunea...

Sandra, sigur ca nu e nicio problema:)
Poti prelua orice ti se pare interesant, singura mea rugaminte este sa precizezi sursa, cu un link, cum deja ai si facut-o.
xoxo