marți, martie 16

dezamagiri cosmetice: rujul long -wear


Am cumparat un long-wear rosu de la Dior, in urma cu cativa ani. Pentru mine au fost bani aruncati. Imi usca buzele foarte tare, iar pe partea interna a buzelor(unde este umezeala)culoarea se stergea, lasand in urma un fel de turturi. Sigur, daca beam ceva, nu lasam urma aceea colorata pe pahar, efectul final nu era chiar un dezastru total, insa dupa maxim doua ore simteam nevoia sa racai buzele, atat de uscate le simteam. Nu putea fi sters cu un demachiant obisnuit, asa ca a trebuit sa cumpar ceva special, un fel de creion cu ceara, foarte gras, tot de la Dior. Pur si simplu mi se pungeau buzele. Ora dupa ora, simteam ca se subtiaza si se stafidesc. Nicio urma de hidratare, de efect de volum, de stralucire satinata, lucruri pe care eu le astept de la un ruj bun. Mi se parea ca pana si culoarea se schimba in timp. Pentru mine acea experienta ramane una de care nu imi aduc aminte cu drag, pentru ca am aruncat banii de pomana si am primit in schimb un ruj pe care l-am considerat odios.. O prietena a incercat un astfel de produs de la Max Factor si dupa doua aplicari nefericite, l-a abandonat total. Nici macar balsamul pe care il puteai aplica nu reusea sa faca mare lucru.
De atunci am evitat sa mai incerc rujuri long-wear. Nici macar nu le bag in seama cand trec pe langa vreun stand cu astfel de produse.
Poate ca de atunci formula lor s-a imbunatatit, stiu ca sunt fete care se declara destul de multumite de Mac.
Insa eu nu as mai cumpara niciodata vreun ruj long-wear.

15 comentarii:

Monica - Pisica albastra spunea...

si eu am avut experiente la fel de neplacute cu rujurile long-wear :(((
eu oricum am buzele foarte sensibile, se cojesc pana la sange uneori, cand nu ma hidratez, sau nu le hidratez corespunzator.

in final insa, am descoperit conceptul de lip stain, iar acum sunt mare fana.
si acestea usuca buzele, insa culoarea se absoarbe cumva , nu ramane la suprafata in strat, ca sa faca mai mult rau si sa arate dezastruos. si odata ce s-a asezat culoarea, poti face cam absolut orice, ca nu se mai ia. si mai ales poti aplica balsam de buze de cate ori simti nevoia fara sa strici machiajul buzelor.

un alt produs fain pe care l-am descoperit absolut intamplator este rujul de la Forever. o prietena este reprezentanta, iar eu aveam nevoie de un ruj piersicos, asa ca mi-a adus ea o nuanta de la Forever. rezista foarte bine pe buze si cand se ia, se ia uniform.

...insa, all in all, nu cred ca asa renunta la rujurile mele cremoase si ultrahidratante pentru a le folosi zilnic pe acestea...chiar daca trebuie reaplicate din 3 in 3 ore :)))

Claudia spunea...

Lol, ti-am scris atunci despre marea mea dezamagire cu 2000 calories de la MaxFactor, si cred ca ti-am spus atunci ca eu sunt fan infocat MaxFactor, iar unul dintre produsele care imi place cel mai mult de la ei este tocmai acel ruj long-wear... eu ma impac fffff bine cu el sunt foarte multumita ca toata ziulica sta culoarea chit ca fumez/mananc/beau, nu mi le usuca, nu am nimic din ce ai descris tu. Inca o data, suntem diferite si avem gusturi si mai diferite :)

Iulia spunea...

Cu rujul acela de la Max Factor m-am pacalit si eu. Era lipgloss, defapt dar pe buze lasa o pelicula dura si iti usca buzele. In pachetelul cumparat se afla si un balsam ca un creion (intr-un ambalaj alb daca-mi amintesc bine) care era foarte hidratant dar degeaba. Ca rujul o tinea pe a lui ...

Zuza O spunea...

Una dintre cele mai bune prietene ale mele este dependenta de Lipfinity de la MaxFactor. Nonstop e rujata si ii sta asa de bine!!!

Am avut si eu de vreo doua ori dar la mine nu rezista la fel de frumos ca la ea.
La L'Oreal e un ruj rezistent destul de bunicel care usuca destul de putin buzele...

flips spunea...

eu sint foarte ok cu rouge hyperfix de la bourjois. am primul unul cadou acum citiva ani si, de atunci, am devenit fan. nu mi se usuca buzele, culoarea sta la locul ei... chiar mi-e foarte bine cu el. inainte am incercat si altele, si maybelline, si max factor... nu am fost incintata, din cauza cojilor care se formau pe buze. cind credeam ca n-o sa se inventeze rujul pe care sa nu-l "maninc", a aparut hyperfix. :)

Anonim spunea...

Adela,te rog din suflet recomandami un antiperspirant bun,fresh si daca se poate sa nu coste exagerat..iti multumesc mult pt raspunsul despre spf.esti foarte draguta.

adela sirghie spunea...

@flips:bine ai venit pe beautynews.
Si mie imi plac mult machiajele de la Bourjois, nu stiam de Hyperfix. De fapt, cum am spus si in text, chiar daca l-am vazut, nu l-am luat in seama atat de dezamagita am fost de long lasting formula.

adela sirghie spunea...

@Anonim: eu am folosit mereu antiperspirantre destul de comune, de genul Dove sau Rexona, spray sau cu bila. O prietena era foarte incantata de un antiperspirant Vichy, dar eu nu l-am incercat niciodata.

Claudia spunea...

Stiai de asta?

http://www.toofaced.com/product_template.asp?dept_sub_id=2&dept_id=1&cat_id=10&tab_id=001

Cica...: "Noul ruj scos pe piaţă îşi schimbă culoarea în funcţie de modificările hormonale din corpul unei femei, trecând de la o nuanţă pală de roz la un roşu intens, odată cu creşterea dorinţei."

Apropos: produsele too faced se gasesc in romanica?

Gaby spunea...

Eu nici nu m-am apropiat de rujurile long-wear. Poate mai încolo, momentan îmi place să-l reaplic.

adela sirghie spunea...

@Claudia: am citit stirea in Libertatea online acum doua seri:) Sau aseara? Pentru ziari este o stire hot, dar de fapt e o gaselnita de marketing, eu am alte preferate la Too Faced:)

adela sirghie spunea...

@Gaby: da, si mie imi place sa il reaplic, dra pana acum nu m-am gandit la asta:)

iguanitza spunea...

Recomand MAC ProLong Wear! E fantastic. E usor, nu apar "cratere" pe buze si nu le simti uscate. M`am indragostit de acest luciu. Poate ii acorzi o sansa sa te convingi :)

Ada spunea...

Probleme similare am avut si eu cu un ruj duo de la L'Oreal. Initial am crezut ca-i o problema legata de calitate. A fost prima si ultima data cand am achizitionat un astfel de ruj.

adela sirghie spunea...

Ada, nici eu nu am mai incercat de atunci.