luni, martie 15

Rujul rosu: magie sau dezastru?


Ador rujul rosu. Cred ca are puteri magice, iti poate schimba intr-o clipita dispozitia, look-ul si iti poate da o stralucire de femme fatale in doar cateva secunde. It's a kind-a magic sau un dezastru total. Nu cred ca este prima data (pesemne nici ultima) cand mentionez, sugerez sau spun pe sleau acest lucru.
Dar exista situatii in care rujul rosu devine o pacoste. Zilele trecute la un restaurant bucurestean, de exemplu. Fata care statea in fata mea era perfect rujata, purta un rosu martini care ii venea foarte bine. Dupa primul platou insa, din rujul rosu ramasese doar conturul, ca si cum ar fi fost data numai cu creion, iar culoarea naturala a buzelor ei parea, in acest context, maro. Am vrut sa ii spun ca mai bine il sterge pe tot cu un servetel, dar am reusit sa ma abtin la timp(imi place sa dau sfaturi numai cand mi se cer, sau cand e vorba de o prietena foarte buna). Dupa al doilea platou, intre santurile subtirele si verticale din jurul buzelor, scapasera cateva suvite de ruj, parca erau niste paraiase, probabil din cauza untului sau uleiului.
Asadar, cand mergeti la masa la restaurant, buzele nude sau usor colorate cu gloss sau un ruj lejer, translucid, sunt cele mai bune optiuni.

10 comentarii:

Anonim spunea...

acest articol....ma doare!! pt ca si mie imi place la nebunie sa folosesc ruj rosu (de fapt o nuanta de fragutza care cred eu ca imi vine cel mai bine, o am de la clinique si shiseido) daaaarrr daca mananc adesea devine un dezastru. il sterg si am impresia ca buzele arata mai rau decat daca nu le-as fi rujat. pt ca rujul si creionul pe care le aplic eu inainte cu maiestrie si sterg si ramane un contur odios cu liniute... ca in descrierea ta...m-am gandit adesea cum pot avea guritza aia frumoasa pe care mi-o da rujul de care sunt dependenta.. doar cu acid hialuronic. pupici Rox

Subtitrari spunea...

Mereu am crezut ca femeile date cu ruj rosu' au o atractie mai mare, imi mai place si acel roz, insa rosul parca e mai excitant daca as putea spune asa..

Mihaela spunea...

Nu stiu daca sunt cea mai in masura sa comentez acest articol,avand in vedere ca nu folosesc foarte des rosul pt buze,dar parerea mea este ca atunci cand optam pt aceasta culoare trebuie sa fim constiente ca exista anumite "reguli nescrise"pe care trebuie sa le respectam.Si aici ma refer atat la modalitatea in care aplicam rujul,cat si la hainele pe care le purtam si,de ce nu,la atitudine.Rujul rosu imi inspira in primul rand eleganta,feminitate; daca ar exista teste cum sunt acelea de la psihiatru cu petele de cerneala,cred ca primele cuvinte care mi-ar veni in minte cand as vedea rujul rosu ar fi "sirag de perle" si "little black dress":) acest ruj este "the It-factor" intr-o tinuta, pune monopol pe restul accesoriilor,vrea sa fie centrul atentiei si cere foarte mare grija atunci cand vine vorba de obtinerea unei combinatii reusite.dar cum folosirea acestei culori a incetat sa mai fie destinata exclusiv machiajului de seara cred ca putem sa ne adventuram din cand in cand si sa incercam ceva nou, pt a nu cadea in rutina;)
...but then again,asta e doar parerea mea!

Camelia spunea...

Eu cred ca putem evita dezastrul prin alegerea unui ruj "long wear", am incercat pana acum Max Factor, Revlon si Mac. Cel mai stabil este de departe Mac, ramane pe buze de dimineata pana seara, parca ar fi tatuat. Consider ca este de evitat purtarea lor zilnica, deoarece usuca buzele, in ciuda balsamului atasat. Insa pentru o seara glamour la restaurant, cred ca ar fi ideal.

Anonim spunea...

Exact asa pateam si eu pana cand intr-o zi m-am gandit ca este mai bine sa folosesc un gloss care sa nu se stranga.am un ruj rosu primit,superb ,dar prefer sa-l folosesc ocazional.am o intrebare Adela,daca folosesc fdt si nu are spf ,as putea sa ma dau cu spf inainte de aplicarea fdt?si daca da,spf 15 este de ajuns si de la ce firma imi recomanzi?as prefera sa nu fie sscump.(am dat ceva bani pe cosmetice luna trecuta si mi-am c-am luat teapa...)numai bine

adela sirghie spunea...

@Kalimero:bine ai venit pe beautynews, Kalimero!
pentru mine, rujul rosu long wear a fost o dezamagire cosmetica, de aceea nu am mentionat aceasta varianta. O sa scriu chiar astazi despre acest lucru. Dar ma bucur ca macar tu nu ai aruncat banii degeaba, cum am considerat eu, dupa ce am folosit un long wear.

adela sirghie spunea...

@Anonim: Iti recomand o crema cu Spf15, de la La Roche Posay, o gasesti in farmacie. Insa cauta sa cumperi data viitoare fdt cu Spf, sa economisesti bani. Du-te la farmacie, pune o mie de intrebari si nu pleca decat dupa ce ti-ai atins scopul. Mai bine un produs scump pe care sa il folosesti zilnic decat vreo 3-4 produse pe care nu le poti folosi decat daca mai cumperi ceva.
xoxo

Roxana spunea...

De acord cu tine. Eu ma dau cu ruj rosu si cand stiu ca urmeaza sa mananc ceva, insa am grija sa il aplic in stilul anilor 50-60. Il aplic pe buzele pudrate cu degetele si dupa musc un servetel. Si ramane doar pigmentul care intra in buze.

Magda spunea...

ha ha tare postul asta.am vazut si eu doamne in aceeasi situatie la restaurant.e funny ca ele nu-si dau seama.
referitor la rujul rosu nu cred ca se potriveste oricui si trebuie sa ai o anumita atitudine si vestimentatie in acel moment,cand il porti.

adela sirghie spunea...

@Magda: da, chiar cred ca nu isi dau seama. Mai au o sansa: sa citeasca beautynews:)