miercuri, mai 12

Pentru fetele care se dau cu fond de ten


Ok, iti alegi nuanta cea mai potrivita pielii tale, textura e fina, matasoasa. Esti fericita cu noul fond de ten, este exact ceea ce iti trebuia. Insa gatul, de cele mai multe ori, ramane alb, parca ar fi al unei alte persoane?
Ce e de facut? Sa te dai cu fdt?
Mie mi se pare complicat.
Solutia mea este, de fiecare data, o pudra bronzanta, putin mai inchisa la culoare, aplicata in mai multe straturi usoare, cu cea mai mare pensula pe care o am. Sigur, ating putin si decolteul. Uneori, mai aplic si putin blush, de fapt restul care ramane pe pensula dupa ce mi-am conturat pometii. Cantitatea este mica, dar nuanta se schimba.
Nu mi-a placut niciodata sa am decolteul si gatul in contrast cu fata.
Cand demachiez, seara, inainte de culcare, sigur ca demachiez si gatul si decolteul.
Cu aceasta problema ma confrunt in special primavara, cand inca nu folosesc autobronzant pentru uniformizare.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

22 de comentarii:

Iulia spunea...

Vreau si eu un autobronzant bun :D. Cred ca e o idee minunata pt un post mai ales acum, primavara, cand nu vrem sa ne expunem tocmai ... palide.

Zuzele spunea...

Adela, eu stiam ca nu este indicat sa folosesti pudra fara fond de ten. Citisem pe undeva treaba asta, dar probabil ca se aplica vorba aia..cate capete, atatea pareri :) Mie imi place sa ma dau cu fond de ten, ma simt mult mai bine atunci cand ma stiu acoperita cu un strat fin de fd de ten, parca mai sigura pe mine si mai frumoasa. Desi nu este asa, simt ca nu mai am probleme cu tenul :)

adela sirghie spunea...

@Iulia:eu am folosit Lancaster si sunt minunate. Am mai avut Guinot si Too Faced pentru fata. Insa am vazut o fata care se daduse cu Avene, arata foarte frumos si natural. Anul trecut, la finalul primaverii, am scris cateva articole despre autobronzante, sper sa gasesc si anul acesta ceva nou si care sa mi se para interesant:)
xoxo

adela sirghie spunea...

@Zuzele: eu sincer nu am auzit aceasta regula, dar nu vad niciun motiv pentru care nu ai putea folosi pudra fara fdt. Pentru gat si decolteu, unde nu sunt pori dilatati, cosuri, puncte negre scl, pudra mi se pare suficienta, pentru ca tot ce trebuie sa faci este sa uniformizezi putin nuanta, ca sa nu para ca ...esti in corpul altei persoane. Sigur, pudra nu se aplica decat dupa ce te-ai dat cu crema cu SPF, atat pe gat, cat si pe decolteu.

Irina M. spunea...

@Iulia - eu am incercat autobronzantul de la Vichy si mi s-a parut foarte bun, natural (e si de fata si de corp).

Anonim spunea...

Adela, din cate stiu eu pudra cam usuca pielea, din acest motiv este recomandata sa se aplice peste fondul de ten... bine, asta stiu in teorie, in practica eu nu folosesc pudra tocmai pentru ca-mi usuca tenul meu deja usor uscat.
In practica, nu stiu ce sa spun, poate mai sunt si pudre mai soft. Oricum, in mod cert nu e indicat sa fie discrepanta intre ten si gat.

Totusi fondul de ten pe care-l utilizez eu nu face decat sa uniformizeze culoarea pielii, fata nu devine mai inchisa la culoare decat gatul si decolteul.

Silvia spunea...

eu am auzit lucruri bune despre autobronzantul st tropez ;)

Ariana spunea...

Bunaa recomandati'mi si mie un autobronzant care nu se duce pe haine.Pt Irina M. cel de la vichy cum e se duce pe haine cand faci dus se face urat?

Anonim spunea...

Si nu se imprima pe haine cand te dai si pe decolteu??:*

adela sirghie spunea...

@Anonim: ba da, se ia putin si pe haine:(
Insa este un risc asumat...

adela sirghie spunea...

@Ariana: bine ai venit pe beautynews! Eu nu stiu niciun autobronzant care sa nu se ia pe haine, absolut niciunul. In momentul in care transpir, adio!
Dar din experienta, pot sa iti spun ca cele mai potrivite mi se par autobronzantele gradate, pe pielea mea "rezista"mai mult.

adela sirghie spunea...

@Clarra: da, evident: si pudra trebuie aleasa tot in functie de tipul tau de ten, la fel ca si fdt. Sunt pudre satinate si hidratante si pudre matifiante.
Si eu folosesc fdt in aceeasi nuanta cu culoarea mea naturala, dar odata ce aplic blush, fata mea pare mai inchisa, deci nu am alta sansa decat sa uniformizez.

mada spunea...

buna Adela,

vreau sa te intreb si eu ceva legat de aplicarea fondului de ten ... Am un fond de ten Avene care e putin mai inchis decat culoarea tenului meu si o textura care mi se pare uneori ca incarca fata ... de aceea il mai diluez inainte de aplicare cu putina crema de fata, astfel obtinand un efect mai natural...

crezi ca poate sa imi faca rau aceasta practica? ma gandesc uneori ca fondul de ten e destinat sa ramana la suprafata pielii iar crema trebuie sa intre in piele .... si poate imi blochez porii ... tu ce parere ai?

Zuzele spunea...

hai ca va mai bat si eu la cap putin cu marea mea descoperire in materie de autobronzante- Oriflame:)
Anul trecut l-am folosit si mi-a placut foarte mult! Este cel mai bun din cate am incercat! Nu se ia pe haine deloc, bronzeaza imediat, iar culoarea este cat se poate de naturala, cu conditia sa nu exagerezi pentru ca dupa prea multe aplicari, devii cam portocalie :)
Rezista foarte foarte mult pe piele si ai nevoie de cateva zile bune de scrub pentru a scapa de culoare.
Am mai incercat apoi unul de la Boots, dublu la pret si mult mai slab calitativ. Este adevarat ca parca miroase un picut mai bine si este mai cremos, insa trebuie sa aplici cateva zile ca sa se cunoasca ceva. Ramane pe haine si se ia imediat la dus.
Prietene de-ale mele au folosit Dove si Nivea si au fost multumite. Eu cred ca spun "pas" autobronzantului vara asta si incerc sa ajung pe la plaja. Desigur, dupa ce aplic o cantitate generoasa de creme cu protectie minim 30 :)
Stii Adela ca iti spuneam ca imi place foarte tare sa fac plaja si ca ador culoarea aramie a pielii ca, de altfel, 99% dintre femei. Ei bine, mi s-a cam facut frica de soare. Daca pana acum foloseam ulei care intensifica bronzul, anul asta intentionez sa investesc o suma frumusica in creme de plaja cu protectie ridicata, cu riscul de a ma bronza mai greu.
Mi-au aparut niste pistrui micute pe picioare si pe fata. Am inteles ca de la soare, din tineretea mea zbuciumata cand faceam plaja de dimi pana seara cu o crema cu spf 6. Am vorbit si cu doamna Leventer care m-a asigurat ca nu e nimic grav si ca nu sunt periculoase, dar nu vreau sa fiu o baba cu pielea patata :)) asa ca nu mai merg la plaja fara crema scumpa cu minim 30 factori.
Daca imi poti recomanda ceva, pls fa-o! Multzu!

adela sirghie spunea...

Zuzelor, va recomand Ivatherm!

adela sirghie spunea...

@Mada: faci foarte bine ce faci. Este cea mai buna varianta, felicitari!
xoxo

Irina M. spunea...

@Ariana - pot sa confirm ce spune si Adela, autobronzantul nu se ia pe haine, prosoape, etc. O aplicare dureaza cam o saptamana, si pielea revine treptat la culoarea dinainte.

adela sirghie spunea...

@Irina M: oh Irina, eu spuneam ca din cauza transpiratiei, mie autobronzantul mi se ia pe haine. Nu stiu nici un autobronzant care sa nu se fi luat pe haine, eu vara port mult alb si bej, deci spal des, des...
Nu sunt genul care transpira mult, hainele nu se pateaza urat sau mult, se spala usor, insa repet: nu am gasit un autobronzant atat de rezistent incat sa nu se vada pe haine.

Irina M. spunea...

Adela, eu sincera sa fiu nu am observat sa se ia pe hainele mele... :)

adela sirghie spunea...

@Irina M: cand voi termina Lancaster, cumpar Vichy, apoi scriu un review:)

Ada spunea...

Buna Adela!

As vrea sa te intreb ce parere ai despre fdt mineral/cu minerale?

Crezi ca este indicat tenului mixt/acneic?

Ai testat un astfel de fdt mineral sau cu minerale?

Ti-a placut vreunul?

Ma gandesc doar ca vara acest tip de fdt ar putea fi ceva mai lejer... si problema acneei ar disparea... Ce parere ai?

adela sirghie spunea...

Hello Ada, bine ai venit pe beautynews. Pana acum nu am incercat fdt cu minerale, insa ma tenteaza si pe mine de ceva vreme. Mi-am propus sa cumpar unul de la Bare Minerals(din strainatate),dupa ce termin ce am acum. Se potriveste foarte bine cu tenul mixt/gras, deci sunt curioasa,pentru ca am auzit si eu numai lucruri bune. Am folosit o pudra cu minerale de la Bourjois, mi-a placut, este o pudra buna, care miroase a zambile, insa nu mi s-a parut ca face ceva in plus fata de o pudra buna clasica. Deci parerea mea a fost ca o pudra buna e o pudra buna:), indiferent daca e clasica sau minerala.