miercuri, mai 19

un bronz translucid


Pentru tenul meu gras, consider ca cele mai bune "arme" au fost doua uleiuri, unul de la Academie, altul de la dr Hauschka. Actionau asupra problemelor fara sa usuce sau sa exfolieze urat tenul. Le-am folosit pe amandoua anul trecut, iar de la dr Hauschka am mai cumparat si un concentrat de bronz translucid, cea mai light varianta de fond de ten incercata de mine vreodata. Este un voal matasos, invizibil (pe cuvant!) si care are, pe pielea mea, exact efectul acela de sun kissed glow. Adica bronz adevarat, nicidecum de la cutie. Mi-a luat mult timp pana sa ma hotarasc daca sa il cumpar sau nu, pentru ca este vorba de o lotiune foarte inchisa la culoare, de culoarea bronzului, evident. L-am testat de cateva ori, pe gat, pe fata, pe incheietura mainii, pe degeteul mare scl, m-am foit nelinistita si agitata pe langa el . Citisem foarte multe lucruri pozitive despre acest bronz translucid, asa ca, dupa un oftat luuuung, am riscat si l-am cumparat.
Prima oara l-am aplicat alandala, iar efectul nu era deloc cel pe care il asteptam eu, apoi am luat-o pe indelete. Pun o cantitate mica, si o intind repede si uniform pe fata. In ciuda nuantei de bronz, pe pielea mea produsul se intinde usor si devine translucid si nu pare deolc inchis. Poate fi amestecat cu crema obisnuita(neaparat cu SPF) pentru ca nu are protectie deloc), dar si aplicat ca un fond de ten, peste baza de dimineata. Il aplic si pe gat, pentru ca este foarte natural. Masez putin pana cand este bine absorbit de piele, dar trebuie sa fii destul de rapida, pentru ca se usuca repede. Ceea ce ma nedumereste putin este ca pe langa extracte de plante si uleiuri esentiale si ceara de albina, contine si alcool. Insa trebuie sa recunosc faptul ca este singurul produs in compozitia caruia nu ma deranjeaza alcoolul, deoarece produsul mi se pare foarte hidratant. Este recomandat pentru toate tipurile de ten, in combinatie cu crema sau lotiunea pe care o folosesti in mod normal. Eu am facut diverse probe si se impaca la fel de bine cu uleiul purifiant dr Hauschka precum si cu orice alta crema de la o firma diferita. Azi, de exemplu, l-am combinat cu o crema antirid de Biotherm. Nu are putere mare de acoperire.
Iata si lista cu ingredientele:
Water/Aqua, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Alcohol, Anthyllis Vulneraria Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Lysolecithin (Hydrolyzed Lecithin), Beeswax/Cera Flava, Fragrance/Parfum (Essential Oil), Citral, Linalool,Farnesol, Benzyl Benzoate, Limonene, Citronellol, Geraniol,Benzyl Salicylate, Coumarin, Eugenol, Benzyl Alcohol,Cetearyl Alcohol, Algin, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil,Chlorophyllin-Copper Complex/CI 75810, Iron Oxides


DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

11 comentarii:

Deea D. spunea...

Ca tot ai mentionat de crema cu SPF... Ai putea sa ne recomanzi niste produse pentru ten cu SPF [ridicat]?
Eu am gasit doar de la Lancaster si Nivea...

Claudia spunea...

....hmmm , chiar vroiam sa te intreb: ai mai spus ca tu aplici fdt si pe gat si pe decolteu... rezonabil, insa (!!!) eu aplic doar pe fata pt ca folosesc o nunata identica cu pielea mea, asa ca nu se vede diferenta, folosindu-l doar pt uniformizare... insa ma calca pe nervi ca uneori gulerele camasilor se ating uneori de maxilare sau prin zona aia si se murdaresc numai de fdt ceea ce este enervant si frustrant... hainele tale nu se murdaresc de la fdt pe gat si decolteu????

adela sirghie spunea...

@Deea D:eu recomand produsele dermtologice Ivatherm. Si Bioderma este iarasi o varianta buna.

adela sirghie spunea...

@Claudia, se murdaresc putin, dar nu am ce face, le spal.

Anonim spunea...

Spune'mi te rog o pudra de la sephora buna si cremoasa pe deasupra.eu folosesc pudra de la Seventeen care e cremoasa dar as vrea sa mai schimb un picut nush dc dar m'am saturat de asta;)) Dar nu imi recomanda de la shiseido ca nu dau eu atatia bani pe o pudra;)) Stiu ca sunt bune astea de firma si scumpe dar momentan chiar nu am chef sa dau atatia bani;)) Ce m'ar interesa mai exact sa imi faca fata tenul fin;):*

adela sirghie spunea...

@Anonim: uite ca m-ai facut sa zambesc:)Eu recomand firme scumpe doar fetelor care imi spun ca ar vrea produse high end. De la Sephora nu stiu nicio pudra cremoasa, dar pot sa iti spun ca mie mi-au placut mult pudrele de la Bourjois, chiar am una pe care am si descris-o pe beautynews, care miroase foarte frumos, a zambile si pe care o folosesc frecvent.
Daca vreuna dintre cititoarele beautynews stie si alte varianate de pudre cremoase si acceptaboile ca pret, va rog sa lasati un comentariu.
Stand Bourjois gasesti la Sephora(sau Douglas), te sfatuiesc sa incerci toate pudrele de la ei. O alta varianta buna este si Max Factor.
xoxo

Irina M. spunea...

Adela, o intrebare off-topic: stii cumva daca la noi se gasesc produse Mario Badescu? am tot citit review-uri despre ele, si multa lume e foarte multumita - ar fi bine daca s-ar comercializa si pe la noi..
xOxO

adela sirghie spunea...

@Irina M: nu gasesti Mario Badesco in Romania, vreau sa spun ca nu oficial. Eu am vazut aceste produse numai in America, insa nu mi-am cumparat niciodata. Prima oara le-am vazut in urma cu 15 ani, cand am vizitat prima oara New York-ul si am ramas foarte uimita pentru ca se aflau langa Chanel si Dior, iar aceste doua firme isi negociaza locul in magazine numai in vecinatatea unor branduri compatibile. Apoi am inceput sa citesc si eu despre Mario Badesco. Din pacate, nu am cumparat nimic niciodata si acum mi pare tare rau. Sunt la fel de curioasa ca si tine in privinta cremelor de la aceasta firma.

Anonim spunea...

:d Ma bucur ca te'am facut sa zambesti:)Cand mi se termina pudra asta care o am adica acusica merg sa testez de la bourjois si de la max factor.P.S Nu sunt in Buc deci sigur n'am Douglas ;)) Iasul iti spune ceva iti place?:))

adela sirghie spunea...

Da, imi place Iasul, m-am plimbat pe la Copou:)

Alexandra D spunea...

Dupa ce am citit despre acest produs, mi l-am cumparat si eu. Imi place, dar nu il gasesc exceptional. Il folosesc in weekend-uri cand renunt la fondul de ten. Pentru mine 2 picaturi sunt suficiente, il amestec de cele mai multe ori cu crema de zi. Daca il utilizez dupa crema, am impresia ca nu il pot uniformiza prea bine pt ca se usuca repede. Vara viitoare cred ca il voi inlocui cu BB Cream.