marți, februarie 14

Jurnalul meu din iarna lui 2012

Intotdeauna am crezut ca eu am o relatie speciala cu parfumurile. Sunt in stare sa simt pasiuni nestavilite vis-a-vis de cate o mireasma nou descoperita. Sa inventez povesti despre ele, sa le dau nume noi, sa le adulmec pana sufletul meu incepe sa cante. Sau poate ar trebui sa vorbesc la trecut?
Pentru ca anul trecut, in ianuarie-click AICI pentru a citi cum a inceput totul , am avut un soc si am suferit de o intoxicatie cu parfum(asa am numit-o, poate ca nu e tocmai definitia corecta, insa simt ca termenul spune totul) Multa vreme dupa acel eveniment, nu am mai tolerat parfumurile. Foarte multa vreme. Daca inainte nu exista zi in care sa ma parfumez, am ajuns la...o data pe saptamana, in cel mai fericit caz. Nici pana acum nu am rezolvat problema. La inceput m-a mirat aceasta noua ordine a lucrurilor si lipsa unui gest de beauty care imi producea o mare placere, am scris frecevent despre aceasta problema, apoi am acceptat-o. Intr-un an am reusit sa simt doar o usoara ameliorare a situatiei. Din cand in cand, poate de doua ori pe saptamana, pot sa ma parfumez fara nicio problema. Dar inainte ma parfumam dupa urechi si la incheieturile mainilor (patru locuri). In acest moment, nu ma mai pot parfuma decat pe incheietura mainii stangi, scurt si trist-o singura data. Altfel mi se face rau, ametesc, ma doare capul.
Nu mi-am revenit de pe urma acelei experiente din ianuarie 2011...

13 comentarii:

Epurica spunea...

Imi pare rau :( Sper sa iti revii cat mai repede posibil.
ps: cred ca s-a strecurat o mica greseala la sfarsit :) ma refer la an.

adela sirghie spunea...

@Epurica: gata, am remediat:)
Dra eu cred ca voi ramane cu aceasta sensibilitate vis a vis de parfumuri for ever...

Cupcake Splendens spunea...

nu te-ai gandit sa consulti un medic sau ceva?pentru niste sfaturi,pareri?

Manolica Girgel spunea...

Nu credeam ca se poate intampla asa ceva :|
Sper sa iti revii

Kandia spunea...

Citisem postarile legate de acea intamplare, dar m-a surprins ca si dupa atata timp au ramas consecintele neplacute. Dura experienta.
Eu anul trecut am facut o alergie la un tratament pentru unghii, alergie care s-a manifestat cateva luni desi renuntasem la orice lac de unghii..si acum,tot circa un an mai tarziu, cuticulele inca nu-mi cresc normal.
Hehee, e o "cariera" plina de pericole,cea de femeie cocheta ;)..

claudia_mami spunea...

deci sunt o norocoasa nu am alergie la nimik ,imi pare rau pentru tine adela sper sa treci cat mai repede .

Gavriloi Adina spunea...

Este greu cand ai o alergie,indiferent la ce si cat de grava este.Cand mai si iubesti acel "ceva"...Iti urez sa treci cu bine peste acest episod si situatia sa se mai imbunatateasca,astfel incat sa te poti bucura din nou de parfumelele tale preferate!Incearca totusi si parerea unui doctor specialist,chiar un alergolog.

adela sirghie spunea...

Nu e alergie, doar compusii chimici puternici sunt iritanti pentru mine. Cea mai sigura metoda este sa ii inlaturi:)

mada spunea...

Adela daca la compusii chimici este alergia, poate te-ai impaca mai bine cu un parfum mai natural pe baza de uleiuri esentiale... cred ca poti gasi asa ceva prin magazinele cu produse organice ...

adela sirghie spunea...

@mada: Ma gandesc ca poate la un moment dat, am abuzat si am incercat prea multe...

adela sirghie spunea...

@Kandia: am scris de mai multe ori acest subiect, pentru ca la inceput am fost uluita. Apoi am ajuns la concluzia ca trebuie sa am mai multa grija cu cantitatea de parfum. Nu am folosit niciodata mult parfum, dar nici putin...

CristinaS spunea...

Ai dreptate Adela in legatura cu parfumul care ti-a provocat starea asta...despre Michael Kors e vorba nu-i asa?.
Totul sta in cantitatea aplicata...parfumul nu e rau...e chiar interesant...dar o jumatate de picatura aplicata nu mai mult!
Eu am o sticluta de 5 ml cumparata acum 3 ani...si inca nu am consumat nici jumatate din ea!:))

adela sirghie spunea...

Da, de la Michael Kors mi se trage... dar a fost atat de rau, incat acum nu as mai avea curajul sa testez inca un parfum de la ei. Dar am constatat ca imi plac ceasurile Michael Kors foarte mult...chiar ar trebui sa prezint unul la Azi imi place...