vineri, februarie 17

Jurnalul meu din iarna lui 2012-procedee de beauty demult uitate:)

Ieri seara, dupa baie, in timp ce foloseam uscatorul, grabita pana peste poate sa ies in oras, m-am trezit ca ma gandesc la situatii limita, la cize, la nameti, blocat in casa, lipsa de elecricitate scl(ma uitasem la stiri inainte, asa se explica). Si asa am ajuns sa ma gandesc la imensa pana de curent in care s-au aflat cartiere intregi din Bucuresti in ultimele zile. Si de aici si pana la a ma transforma intr-o drama queen  nu a mai fost decat un pas. Pentru ca eram cu uscatorul de par in mana, scenariile cele mai pesimiste erau croite in jurul intrebarii " Ce ma fac daca se ia acum curentul?" Renunt la programul deja stabilit? Era vorba de luat masa intr-o carciumioara, la Sosea, nu cine ce planuri mari, dar ma gandeam ca as incerca sa fac tot posibilul sa salvez seara.
Iata ce plan de urgenta am stabilit:
Ma imbrac pe intuneric, aleg hainele cu lumina de la telefon-nu parea sa fie prea greu.
Machiajul-fdt+blush+mascara-imi cunosc fata foarte bine, pot sa o fac si fara lumina:)
Problema ramanea insa cum usuc parul, ca daca ies cu el ud pe strada, racesc zdravan si stau la pat o saptamana.
Si brusc(aici am vrut sa ajung de fapt) mi-am adus aminte de perioada in care nu existau uscatoare de par. Da, am trait si vremuri in care nu exista asa ceva. Poate ca se inventasera, dar in Romania nu erau.  Si ce faceai atunci? Simplu, te uscai la cuptor. Dadeai gazele tare-intotdeauna erau gaze, nu imi amintesc sa se fi luat gazele pe vremea comunistilor, deschideai usa cuptorului si te aplecai sa iti usuci parul. Cu grija, sa nu te arzi, sa nu iti parlesti varfurile.
Mai foloseste cineva metoda aceasta? Isi mai aduce aminte cineva de ea?
Si-a facut cineva vreodata aaaaa...bucle la cuptor?

11 comentarii:

Toma Aurora spunea...

Eu mi-o amintesc! Eram mica si locuiam la matusa mamei mele, pentru ca parintii mei munceau toata ziua. Nu aveam foehn si ma uscam tot asa, la cuptor! Ce imi mai placea! Spre deosebire de foehn nu iesea acel miros de ars (pe care il scoate uscatorul dupa 5-10 minute de la pornire)

Anonim spunea...

Sincera sa fiu, bucle ca cele facute "la cuptor" n-am avut niciodata :-))).Daca imi aduc aminte bine, imi lua si mai putin timp... :-)
Anca

Just_Me spunea...

Daaaaaaaaaa :)))) Doamne ce mult timp a trecut de atunci. Era un chin spalatul pe cap. Aveam noi ceva uscator primit de pe nu stiu unde dar se stricase intr-o perioada si nu aveam alta solutie decat cuptorul. Sau cand mergeam la sat, la bunici am folosit metoda sobei multi ani chiar si dupa ce au fost maia ccesibile uscatoarele de par.

Eu tin minte ca ne uscam si hainele asa cand eram copii si mergeam la sanius si udam 3-4 seturi de haine pe zi.
Mama saraca nu mai stia unde sa le agate, caloriferele nu erau atat de mari incat sa incapa toate, asa ca avea niste sfori care treceau prin mijlocul bucatariei si cand era nevoie le instala, dadea drumul la cuptor si la toate ochiurile de la aragaz si ne usca hainele.
:*

d spunea...

yep, imi aduc aminte. ma uscam la aragaz sau la teracota :) aveam un foehn alb, destul de mare -inca il mai foloseste mama- dar il bagam in priza doar la ocazii, sa facem economie la curent. pe mine ma enerva metoda aragaz, drept urmare acum tin foehnul in priza cam 8 ore pe zi. nu-s coafeza, doar obsedata ;)

Cupcake Splendens spunea...

hmm...eu nu stiu,m-am nascut in '90 si cat am fost copila am avut parul foarte scurt,asa ca nu am avut nevoie de uscator;nici acum nu am nevoie:).

adela sirghie spunea...

Trebuie sa recunosc: "bucle la cuptor" suna demential:)

Iulia. spunea...

Eu si acum mi-l usuc liber.Exista totusi o parte buna in a avea par fin si subtire.. in 30 de minute e perfect uscat in mod natural.

LiLi spunea...

eu sunt "mica"(`90), nu am prins uscatul parului la cuptor, de fapt este prima data cand aud de asa ceva... in schimb obisnuiam sa imi mai usuc parul la soba..
cat despre uscatul parului de la "sine" la mine nu functioneaza(daca adorm cu el ud, in ceafa tot ud il am cand ma trezesc), il urasc uneori ca il am asa des...

speranta spunea...

BUNA! La,cuptor nu mi aduc aminte dar mama se usca eu ma uscam la soba,bucle nu am avut ca nu mi au placut atuncea de si aveam par lung fa ta de acum scurt,cred ca eram prin liceu..amintirile raman amintiri.
week.placut

Gavriloi Adina spunea...

Imi place expresia"bucle la cuptor".Nu am folosit "tehnica",doar pentru ca imi las parul sa se usuce singur,si de multe ori plec asa,cu el ud.Grava greseala,stiu,ca am apoi niste dureri de cap...Dar am vazut si eu prietene si rude care foloseau aragazul pe post de uscator...Poate ca multi dintre noi am crescut cu lipsuri,dar cred ca am avut o copilarie frumoasa.Mai bine nu mai urmaresti stirile Made in Romania,ca vei ajunge dramaturg de meserie:)))

Mary_Lena spunea...

Uite ca eu chiar nu imi mai amintesc cum ma uscam la par cand eram mica si nu existau feoane.M-ai facut curioasa.Chiar o s-o intreb pe mama mea