joi, februarie 27

VAGISAN COMBATE USCACIUNEA VAGINALA

Repetati, va rog: VAGISAN. Sa reinvatam sa spunem cuvintelor pe nume. Sa nu ne mai fie rusine. Sa nu ne mai ferim. Va rog incercati acest exercitiu. In toate domeniile, nu doar in cel intim.


Cum am mai spus, sunt o prietena buna. Sunt prezenta cand nu mai prididesti cu descalcitul intamplarilor dificile ale vietii, cu dilemele ei, cu intrebarile fundamentale, cand cauti piatra filozofala. Sau cand ai chef de discutii intime. Cateodata mai scriu si aici, pe blog, nu imi ese teama defel sa introduc, intre subiectele despre infrumusetare, tabu-uri ginecologice, sa dezbat, alaturi de voi, fara urma de pudibonderie, metode contraceptive, nu mi-e deloc frica sa aduc in prim plan subiecte despre menstruatie sau cupa menstruala, probleme genitale sau iata, subiectul de astazi: vagisan si metodele eficiente de combatere a uscaciunii vaginale!

Ce este de fapt uscăciunea vaginală? In primul rand, este o problemă intimă cu un impact major asupra calității vieții oricărei femei. Aceasta poate fi însoțită de simptome precum senzația de uscăciune, arsură, mâncărime și durere în vagin și în zona genitală externă. Se manifestă prin durere, disconfort, scăderea sau chiar pierderea interesului sexual. Deși uscăciunea vaginală apare la 45% dintre femeile aflate la menopauză, ea afectează și femeile mai tinere.

Este important de știut că această problemă poate apărea în viața oricărei femei și este adesea cauzată de o scădere a producției de estrogen sau de alte dezechilibre hormonale. Acestea pot apărea după naștere, în timpul alăptării, la menopauză sau premenopauza, după o intervenție chirurgicală sau din cauza tratamentului anti-hormonal al cancerului de sân. Cu toate acestea, există și alți factori non-hormonali, care pot favoriza apariția uscăciunii vaginale, inclusiv fumatul, stresul, bolile precum diabetul și anumite medicamente.
La conferinta de presa la care am participat, prilejuita de lansarea oficiala a produselor Vagisan pe piata romaneasca, am fost intrebate de Alice Nastase Buciuta, moderatoarea intregului eveniment, daca obisnuim sa purtam discutii intime cu prietenele noastre. Din peste o suta de invitate, doar sase au ridicat mana, printre care si eu. Nu ma feresc, asadar, nici aici, iata un rezumat, util, sper eu,  al informatiilor primite.

Vagisan MoistCream Cremă vaginală hidratantă - o cremă albă fină, ce oferă atât lipide (grăsimi), cât și hidratare mucoasei vaginale și zonei genitale externe. Poate fi utilizată atât intravaginal (cu ajutorul aplicatorului), cât și în zona genitală externă. Conferă pielii sensibile din zona intimă suplețe și elasticitate - fără a fi nevoie de hormoni. Poate fi folosită și ca lubrifiant în timpul contactului sexual și nu afectează motilitatea spermatozoizilor

Nu se recomandă utilizarea Vagisan MoistCream Cremă vaginală hidratantă concomitent cu prezervative sau orice alte dispozitive intravaginale confecționate din latex, poliuretan sau poliizopren.

Vagisan MoistCream Cremolum Ovule – este o alternativă pentru femeile care nu doresc sau nu pot să folosească un aplicator. Având o formulă specială, ovulele se topesc la căldura vaginului și - împreună cu fluidul vaginal - formează o cremă hidratantă pentru mucoasa vaginală cu un efect calmant de durată. Ovulele conțin cantități mici de acid lactic care conferă cremei un pH de 4,5, ajutând la menținerea unui mediu vaginal sănătos.
Vagisan Loțiune pentru igiena intimă - o loțiune deosebit de delicată pentru igiena zonei intime externe. Utilizarea acesteia ajută la conservarea mantalei acide naturale de protecție a pielii din zona intimă, iar mușețelul din formula sa are rol calmant. Folosirea constantă a acestui produs  ajută la prevenirea iritațiilor ce pot apărea în zona intimă. Loțiunea pentru igiena intimă poate fi utilizată zilnic, la orice vârstă, chiar și în timpul sarcinii.

Tratamentele non- hormonale pentru uscăciunea vaginală sunt indicate și femeilor aflate la premenopauză, dar și celor care sunt sub terapie antiestrogenică pentru cancerul de sân. Pe piață există numeroase produse non- hormonale (majoritatea geluri pe bază de apă) pentru ameliorarea simptomelor uscăciunii vaginale. Însă cele mai noi produse, precum Crema hidratantă Vagisan MoistCream – Cremă hidratantă vaginală (prima cremă fără hormoni împotriva uscăciunii vaginale), au proprietăți hidratante și nutritive pentru mucoasa vaginală și pielea din zona genitală externă”, a declarat dr. Iris M. Schmidts-Winkler, Consultant Medical Ginecologie în cadrul companiei Dr. August Wolff din Bielefeld, Germania.