marți, ianuarie 3

Jurnal de calatorie-iarna lui 2012-prima parte

Multa vreme am cautat si cumparat demachiante de ochi scumpe si de putine ori am fost multumita. Cele mai bune mi s-au parut Lancome, Galenic si Academie(descoperire recenta). Cele mai proaste-Estee Lauder, ambele variante- waterproof sau delicata, pentru ten sensibil. O voi repeta ori de cate ori am ocazia: Nu erau "proaste si "foarte scumpe, in sensul ca nu demachiau bine, ci imi inroseau si umflau ochii, lucru de neconceput pentru astfel de produse! Apoi am trecut si la categoria " usoara", cumparata de la supermarket. Cel mai mult mi-au placut Nivea si Balea. Si Gerovital a fost ok, insa la final mi se parea ca lasa urme grase, lucru care nu a mai fost pe placul meu. Insa am continuat sa experimentez. Cu ceva vreme in urma, am cumparat demachiantul de ochi de la Elmiplant, un produs despre care mai comentasem cu cititoarele blogului, cu ceva vreme in urma. Unele mi-au spus ca este ok, altele ca nu, fiindca te pisca ochii de la el. Nu a fost scump, dar a fost greu de gasit, lucru care ma facea sa cred ca este totusi un produs bun. Intr-un final, l-am zarit pe raftul supermarketului si l-am achizitionat. Daca intra lichidul in ochi, ma pisca. Rau. Asadar, agreseaza zona. asadar nu mai trebuie folosit. Senzatia este neplacuta, recunosc. Eu caut in special produse foarte foarte blande pentru zona ochilor, deoarece aici se formeaza, din pacate, cel mai usor si mai devreme ridurile. Spun acest lucru mai ales pentru cititoarele mele cele mai recente, ca sa intelegeti de ce sunt mereu in cautarea unor demachiante extrem de suave si eficiente. Anul acesta voi implini 40 si nu am riduri vizibile si intentionez sa pastrez aceasta stare juvenila cat de mult pot:). Cat de eficient demachiaza Elmiplant pentru ochi, nu ma mai intereseaza in acest moment prea tare, deoarece daca agreseaza pielea, eu dau repede DELETE oricarui produs, fie el scump, fie el ieftin. Insa am descoperit zilele acestea ca poate fi salvat si este ideal daca il folosesc drept lotiune tonica pentru perioada aceasta, a vacantelor, cand nu poti sa apelez la tonicul natural- gen ceai de rozmarin/levantica/musetel, pe care trebuie sa il prepar singura. Ca tonic facial, demachiantul de ochi este extrem de eficient, curata rapid si nu lasa urme grase, deoarece nu este waterproof(bifazic) Daca ti se pare prea concentrat, il poti indoi cu apa plata. Ma gandesc la faptul ca de multe ori cumparam produse care pot fi salvate si cred ca demachiantul de ochi nepotrivit este unul dintre ele.

13 comentarii:

iri spunea...

eu am ramas fidela demachiantului de la nivea:D mi se pare super eficient, bun si ca pret si nu am avut niciun fel de problema din cauza lui :D

Andreea spunea...

Draga Adela, ai incercat lotiunea micelara de la bioderma sensibio H20(varianta roz). Din punctul meu de vedere este cel mai delicat demachiant pe care l-am incercat.

mada spunea...

eu cel mai bine ma impac cu un demachiant tip ulei despre care am citit tot la tine pe blog... il masez pe fata ca sa dizolve machiajul si apoi clatesc cu apa calduta ... uleiul se transforma intr-un lichid laptos si dupa clatire fata ramane curata... o metoda mai delicata nu imi imaginez :) ...acum am un ulei marca sephora, am auzit ca sunt unele foarte bune la shu uemura insa nu le-am gasit la noi :(

adela sirghie spunea...

@Andreea:lotiune micelara am avut numai de la Ivatherm si nu a fost potrivita si pentru ochi:(

adela sirghie spunea...

@mada:am perioade in care imi plac mult texturile uleioase, apoi nu mai imi plac...asa ca alterez. Si eu am auzit despre demachiantul uleios Shu Uemura:)

Alexandra G. spunea...

si eu folosesc lotiunea micelara de la bioderma si e f buna... eu am inceput s-o folosesc dupa ce am vazut asta:

http://www.lisaeldridge.com/video/12596/make-up-removal/

Nedeia spunea...

Ca idee, indoirea cu apa a unui produs ii scade puterea conservantului din el de a nu lasasa se dezvolte bacterii si mucegai. Procentul de xonservant este in general in jur de 1%, iar adaugarea de apa scade acest procent, asa ca termenul de valabilitate va scadea. Poate nu cu mult, dar cred ca ar trebui tinut cont de acest lucru daca doriti sa utilizati un astfel de peodus pe o perioada mai mare de timp.

Si eu sunt in cautarea demachiantului perfect, dar la capitolul make it yourself. As vrea si eu sa il gasesc pe cel care este cel mai putin agresiv pentru ochi, am aceeasi problema :)

Succes pe 2012, si la multi ani anticipat!!!

adela sirghie spunea...

@Nedeia:de acord, trebuie folosit urgent!

adela sirghie spunea...

@ri:
eu am recumparat Nivea in Spania, acum trei zile. Initial am vrut sa iau Galenic, dar am vazut in supermarket Nivea si l-am luat fara nicio parere de rau. Am observat ca aveau si un bifazic pe care nu l-a vazut in Romania, arata foarte bine, dar cum eu am fost tare happy cu formula pentru ochi sensibili, l-am amanat pe cel waterproof pana data viitoare:)

mariana spunea...

Eu folosesc machiaj waterproof insa pentru demachiere folosesc fratele astuia din poza adica Elmiplantul normal, in cutie verde cu gutui;acum am venit acasa si imediat trec pe proceduri cu acel Elmiplant.Asta nu stiu cum este pentruca nu l-am folosit niciodata insa servetelele,demachiantul normal care mie imi curata si machiajul watrweproof si tonerul nu imi provoaca niciun fel de probleme de tipul usturimi sau mancarimi si il folosesc demult(cred ca de la aparitie) Asta nu am avut pentru ce-l folosi daca celalalt si-a facut treaba bine
Am descoperit un ulei foarte bun pentru riduri -uleiul de catina (insa rancezeste foarte usor)

Nedeia spunea...

Tot citind despre formularea diverselor demachiant, si uitandu-ma pe etichete, am remarcat faptul ca uneori se pot folosi in compozitia lor si surfactanti. Poate ca acele solutii pentru demachiere ustura la contactul cu mucoasele pentru ca au in compozitie surfactanti - fie ei si unii blanzi (cocoamidopropyl betaine de exemplu)? Sunt tare curioasa ce scrie pe eticheta acelui demachiant care ti-a deranjat ochii :)

adela sirghie spunea...

@Nedeia: iata compozitiia, am copiat-o de pe eticheta produsului: aqua,PEG-8,Poloxamer 124,ceteareth-25,PEG-75 Lanolin, Panthenol,tocopheryl acetate, hydrolyzed cottonseed protein, phenoxyethanol, PEG-40hydrogenated castor oil, parfum, etylhexygycerin,tetrasodium edta, lactic acid.
Fara parabeni si fara parafine.

cosmeticstyle4u spunea...

Hello Adela,

Am incercat acest demachiant si pentru mine nu a fost deloc bun...ma usturau ochii ingrozitor si imi lacrimau in timp ce ma demachiam, recunosc ca l-am folosit chiar si asa...pentru ca nu aveam timp sa merg sa-mi iau altul.Acum folosesc demachiantul de la Farmec, cel bifazic care sincer...mi se pare absolut genial.