marți, octombrie 5

Despre hidratarea corecta

Am mers zilele acestea foarte mult pe jos, cu treburi, prin oras. Si am vazut ca majoritatea femeilor   treceau grabite pe langa mine, cu exceptia celor foarte tinere, avea tenul deshidratat. Multe pareau, din aceasta cauza, imbatranite inainte de vreme. A fi hidratat nu inseamna a bea doi litri de apa pe zi si a folosi o crema eficienta. Adica nu inseamna numai aceste doua lucruri. Problema celor doi litri de apa nu stiu cat de corecta este, pentru ca aceasta cantitate ar trebui sa raspunda nevoii  fiecarui organism in parte. Eu pledez mai degraba pentru a bea apa ori de cate ori simti nevoia, metoda pe care o aplic si eu.
A fi hidratat inseamna a consuma legume si fructe, supe si creme de legume, sucuri naturale proaspat stoarse. Indiferent de anotimp.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

14 comentarii:

Mihaela Pojogu spunea...

Buna Adela,
am tenul f. deshidratat, ma oblig sa beau apa si mai ca nu se vede nici un rezultat, sa fie o problema de sanatate in spatele acestei deshidratari cronice ?
Sunt perioade cand in prima parte a zilei gradual beau un pahar de apa cel mult, iar seara unul pe nerasuflate, nu simt nevoia sa beau apa des, fie de fac si un efort fizic.
Asta vara s-a ajuns la a avea probleme cu ochii, inclusiv dureri de cap, iar la control mi s-a spus ca doar sunt obositi, la fel si inima, intreg corpul, uscati, deci prin urmare deshidratata si asta s-a resimtit in intreg organismul..
Scriu toate astea sa fie si ca o lectie.. eu sper sa mai pot corecta ceva.
Dupa cum spuneai si tu, intr-adevar lipsa consumului de apa si vede si pe fata, te imbatraneste, accentueaza ridurile de expresie, etc
Cel mai mult au de suferit buzele, chiar daca folosesc zilnic balsam de buze, mierea, ele par ca nu vor sa-si revina, sunt uscate, le musc/rup ... e frustrant..

scuza-mi lungimea comentariului

adela sirghie spunea...

@miha.ela: Bine ai venit pe blogul meu! Dupa cum am scris si in articol, a bea apa nu e suficient. Legume, sucuri naturale de fructe, lapte de soia, ceaiuri, supe si creme de legume. Si bineinteles, creme potrivite care sa hidrateze in profunzime.
Trebuie sa faci un efort sa te mobilizezi, pentru ca se pare ca este in joc sanatatea ta.
Pe de alta parte, s-ar putea ca organismul tau sa fie si el vinovat, iar celulele tale sa nu poata retine apa. Aici numai un doctor ar putea gasi vreun remediu.

Alexandra G. spunea...

De curand mi-am cumparat samponul Yes to Carrots. Nu l-am folosit decat o data, dar pentru prima utilizare mi-a placut f mult. Vreau sa-ti multumesc pentru sfaturile tale legate de acest produs.

Am o mica intrebare. Am primit de la Sephora o mostra cu crema Hydra Sparkling de la Givenchy. De obicei ignor mostrele pentru ca am impresia ca sunt mult mai concentrate pentru a impresiona. Nu stiu de ce am fost tentata sa o folosesc pe aceasta, dar mi-a placut f mult. Poti sa-mi zici cate ceva despre acest produs? Merita banii? Merci mult.

Te pup.

adela sirghie spunea...

@Alexandra G:ma bucur mult ca iti place YEs to carrots, eu acum am o crema de maini de care sunt tare incantata, promit un review cat de curand
Pana acum nu am incercat nicio crema de la Givenchy, nu stiu daca imi voi cumpara vreodata, pentru ca sunt destul de sceptica in privinta cremelor gen Givenchy, Chanel, YSL, Dior scl. Machiajele lor sunt foarte frumoase, dar la creme prefer firme dr Brandt, dr Hauschka, dr Murad, Origins, Kiehls, dr Perriconne, adica adevarati "titani" in acest domeniu foarte controversat.
Dar aceasta este preferinta mea, Alexandra, daca tie crema de la Givenchy ti-a facut bine, si ai bani sa ti-o cumperi, nu vad de ce nu ai achizitiona-o.

buburuza spunea...

Hidratarea...atat de mult imi place sa vorbesc despre acest subiect. Saptamana asta dupa o baie de aburi cu rozmarin(asa kum am invatat de la tine) am aplicat o masca ku argila,miere si lapte si crede-ma k nu iti pot explica in cuvinte hidratarea de care am avut parte, una din mastile mele preferate. O data cu vremea asta m-am gandit sa trec pe o crema mai hidratanta si cu spf(pt k am facut o obsesie pt spf-ul asta) si m-am documentat si mi-e greu sa fac o alegere..vroiam sa te intreb pe tine, ce parere ai de estee lauder, biotherm sau avene, avand in vedere ca am 22 de ani si ten gras?! Si ca tot veni vorba de creme de mult vroiam sa stiu parerea ta despre creme din comert, gen nivea, garnier, l'oreal? te pup si o zi frumoasa

adela sirghie spunea...

Biotherm e o alegere foarte buna. Sau Avene, daca Biotherm ti se pare prea scump.. Eu fug de Estee Lauder, pentru ca am avut cateva intamplari neplacute cu produse de-ale lor.
Nu imi plac deloc cremele din comert, recomand dermatocosmeticele. Investitia in crema de fata si in cea de ochi trebuie sa fie prioritara, pentru ca sunt produse leave-in. Pot recomanda de exemlu un demachiant Elmiplant sau Gerovital+ceai de rozmarin pe post de tonic, preparat acasa, dar crema nu trebuie sa fie de supermarket.
xoxo

buburuza spunea...

Sunt de acord ku tine in legatura ku produsele din comert. Am auzit de exemplu de Apidermin k ar fi o crema buna hidratanta, parca e prea grasa pt tenul meu, dar poate e ok noaptea pe vremea asta rece. Iar pt zi am sa ma hotarasc curand la o crema hidratanta ku spf, desi obtiunile astea sunt atat de variate, de la dermatocosmetice pana la cele profesionale din saloane. Pupici

Adinna spunea...

Ai foarte mare dreptate ca ideea generalizata de a bea 2 litri de lichide nu e corecta. Eu nu pot bea 2 litri si un barbat de vreo 80kg tot atat. M-am interesat intr-o carte de medicina si cantitatea de apa pe care e necesar sa o consume fiecare zilnic e de 35 ml/ kg (la 60 de kg trebuie sa bei macar 2100 ml apa). Aceasta este valoarea medie pt o persoana care face un efort fizic moderat. Si bineinteles ca de la aceasta valoare se creste cantitatea in anotimpurile calduroase.
Tot referitor la hidratare era o emisiune cu fosta sotie a lui Adrian crisan la televizor si o doctorita invitata a zis ca poti sa bei oricat de multe lichide vrei insa nu o sa ai o piele hidratata decat daca o hidratezi din exterior (adica ...creme...masti..etc). Si cred ca are oarecum dreptate...nu cred ca daca am sa beau 4 litri de apa pe zi acum ca vine iarna nu o sa am o piele deshidratata daca nu o sa ma dau si cu o crema adecvata.. Deci ideea mea despre hidratare e : cantitate necesara de apa(dar nu exagerat) si o crema ff buna. ;)

adela sirghie spunea...

@Adinna: trebuie combinate si cu legume si fructe, ceaiuri, supe, lapte de soia:)

Anonim spunea...

Ti-am trimis si eu un comentariu, te intrebam cum imi dau seama daca tenul meu este deshidratat in conditiile in care tenul meu e normal-mixt.Ms anticipat

adela sirghie spunea...

@Anonim: scuze, dar cele mai multe comentarii cu Anonim intra in spam.
Tenul deshidratat se recunoaste extrem de simplu, pentru ca se descuameaza aparent fara niciun motiv, iar fdt pare sa atarne pe el, nicidecum sa se armonizeze. Crema nu adera foarte bine, si nici nu are puterea de a penetra straturile superficiale. Care sunt simptomele tale? Care este motivul pentru care esti ingrijorata?
XOXO!

Ana spunea...

Greseala mea ca nu m-am semnat. In zona fruntii am pielea descuamata(nu rau),dar atunci cand ma dau cu fdt sau fluid colorant arata urat.Am cautat o crema speciala tenului meu cu spf,dar nu am gasit. Am Hydreane Legere de la LRP,dar din pacate nu are spf.Am vrut o crema in mod special cu spf,nu fdt.Multumesc pt lamuriri

adela sirghie spunea...

@Ana: iti recomand scrub de doua ori pe saptamana, tonic de rozmarin,-handmade( si masca naturala de miere de albine:)
Crema de la LRP e ok, dar nu e suficienta, dupa cum spui chiar tu, nu face fata.

adela sirghie spunea...

@Ana; din cate tin minte, la LRP exista o crema hidratanta, pt ten mixt care are si SPf, am avut mai demult un esantion, mie mi s-a parut ok, chiar am recomandat-o de cateva ori pe blog.