joi, octombrie 21

Intrebarile voastre, raspunsurile noastre

Iata ce imi scrie Agnes:
"Nu imi recomanzi un gel de curatare a fetei dar sa fie mai bland? 
Am tenul mixt cu tendinte acneice, dar Avene, Iwostin, Oxyance, Ivatherm, Bioderma- toate gelurile de la firmele astea imi usuca tenul in perioada mai rece."


Trebuie sa recunosc faptul ca si eu am problema pe care o are Agnes. Tocmai de aceea, pentru ca stiu din experienta ca "iarna nu-i ca vara", cand incepe sezonul rece, renunt fara nicio urma de sovaiala la gelul de curatat si incep sa caut lotiune, lapte sau crema demachianta. In cazul meu, functioneaza. Stiu ca unele fete cu tenul mixt/gras agreaza numai gelul de curatare si nu suporta deloc formulele mai grele, dar eu am ma impac bine cu ambele. Preferinta catre o formula sau alta tine, in majoritatea cazurilor, de sezonul in care ne aflam. Cred ca laptele demachiant pentru tenul mixt isi face foarte bine treaba, si din ce ai enumerat mai sus, Agnes, poti alege fara nicio grija firma ta preferata de dermatocosmetice.
Stiu ca la un moment dat aveam chiar o crema de masaj demachianta, era foarte onctuoasa, de la Menard, din gama Embellir(cosmetice japoneze de lux), pe care o foloseam cu mare placere seara, cand ma intorceam acasa cu tenul inrosit si stresat de frigul de afara. Nu mi se parea grasa deloc, desi se transforma in ulei dupa cateva simple miscari de masaj facial. Am folosit chiar si ulei demachiant de la Sephora, l-am si descris intr-o postare mai veche, a fost o investitie foarte buna. De fapt, in ultima vreme, sunt din ce in ce mai atrasa de uleiurile "dedicate" tenului gras cu impuritati, pentru ca patrund pana in straturile profunde ale pielii, spre deosebire de cremele obisnuite, care pot penetra doar straturile de la suprafata. Din acest punct de vedere, uleiurile sunt o investitie mult mai buna, cu rezultate pe termen lung, nu doar imediate.
Daca aveti vreo alta sugestie pentru Agnes, va rog sa intrati la comentarii si sa ne spuneti parerea si recomandarea voastra.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

25 de comentarii:

Agnes spunea...

Multumesc Adelaa!

Katyna spunea...

Eu folosesc de cateva saptamani, o solutie micelara demachianta(ochi, buze, intreaga fata) "La Roche Posay" pentru piele sensibila. Sunt foarte incantata de ea pentru ca:
-nu usuca tenul
-nu-l ingrasa
-nu mi-au aparut cosuri sau iritatii
-nu ramane lipicios sau lucios. Dupa folosirea ei simt nevoia sa aplic o crema dar nu pentru ca m-ar "strange" fata ci pentru ca tot am un "Idealist" de la E. Lauder pt micsorarea porilor. :D Lucky me!
Nu vad de ce i-ar face vreun rau mai ales ca se lauda ca n-ar contine parabeni, alcool sau parfum.
Poza cu demachiantul:
https://comenzi.farmaciatei.ro/images/products/comenzi.farmaciatei.ro/IMG_3848.JPG

Felicia spunea...

de la tine l-am"furat":uleiul de demachiat de la sephora.
Ptr.tenul mixt,gras,acneic,merge f.bine iarna.

adela sirghie spunea...

@Felicia: uitasem de uleiul demachiant, a fost foarte bun si in cazul meu, ma bucur mult ca ti se potriveste:)

adela sirghie spunea...

@Katyna: mie mi s-a parut cam dificil sa folosesc miceliile ca produs demachiant principal. Imi lua destul de mult timp pana cand terminam cu cele trei-patru dischete, iar la final, nu stiam daca m-am plictisit si vreau sa termin cat mai repede, sau am indepartat tot machiajul. Nu puteam folosi bureteii demachianti cu care eram obisnuita si asta ma ducea in eroare. Lotiunea miocelara mi-a placut mult pe post de tonic, il foloseam seara, dupa gelul demachiant, si dimineata, ca produs unic. Insa nu am folosit la Roche Posay, ci Ivatherm.

lili popescu spunea...

Buna, Adela oare stii ceva de produsele thalgo?Mi le a recomandar cineva pt tenul meu gras, zicand ca ar fi foarte bune..
Acum folosesc un ulei sothys care e intr adevar bun, dar nu o sa se mai importe in Romania, asa mi au spus, deci trebuie sa ma reprofilez.

Ana-Maria spunea...

Eu folosesc seara lapte demachiant si dimineata lotiune micelara. :)

Secret21 spunea...

Eu folosesc seara un demachiant fiziologic de la Roche Posay mie mi se pare foarte bun, acum depinde de ten daca ii prieste.Dimineata nu mai folosesc gel de spalat pentru fata ci imi dau cu apa termala si sterg cu dischete demachiante tenul dupa care aplic crema de la Roche Posay Hidraphase riche pentru piele uscata si sensibila.

Anonim spunea...

De acord cu beneficiile solutiei micelare La Roche Posay. Nu se compara cu nici un alt demachiant de acest tip - e un produs net superior celor de la Ivatherm sau Bioderma si curata excelent. Mentionez ca am un ten gras cu tendinta acneica, foarte sensibil si usor iritabil, iar aceasta apa demachianta e singura care m-a ajutat.
O alternativa poate fi solutia micelara Caudalie, la fel de blanda, dar, din pacate, nu chiar atat de eficienta in inlaturarea straturilor de machiaj.
Alexandra

Zuzele spunea...

Lotiunea micelara de la Ivatherm ! Toate gelurile spumante usuca pielea, asa ca de ce sa insisti cand stii ca iti face rau. Problema asta o avea si o prietena care insista sa se demachieze prin spalare, desi tenul ii era varza din cauza asta, uscat, inrosit, niciodata curatat suficient de bine de stratul gros de fond de ten. M-am rugat cu cerul si pamantul de ea sa incerce si altceva, un demachiant crema, o lotiune, orice. Nu vroia si pace, pana de curand cand mi-a spus ca si-a luat Lotiune micelara Ivatherm si crede ca i-a pus Dumnezeu mana in cap.
Asa ca, Agnes, incearca si micelara, mai ales ca este ca o apa, nu ingrasa, nu usuca, dar curata foarte bine, iar daca nu porti machiaj, o discheta demachianta umezita cu putina apa este suficienta sa-ti curete pielea dimineata si seara.

mada spunea...

eu mi-am luat de vreo 2 luni un demachiant spumant de la L'Occitane ( Mousse de Riz - tot de la Adela am aflat de el )
si e ok ... daca ma spal si dimineatza si seara cu el am impresia ca usuca nitel insa demachiaza foarte bine nu am nevoie si de alte produse...

... cand imi simt tenul mai uscat inainte de a ma spala cu gelul, imi pun ulei pe fata ( am acum un ulei de argan) si masez ca sa dizolve machiajul, dupa care ma spal pe fata cu gelul spumant ...

... cred ca voi incerca si eu uleiul demachiant de la sephora, mai iau o pauza cu gelul ( ... am estimat eu ca imi va ajunge inca vreo 6 luni si mi se pare asa muuuuult timp :)

Madalina spunea...

@Katyna, cum e Idealist? Eu ma tot invart pe langa standul EL de catva timp si ma tot intreb daca merita investitia. Eu am tenul gras. Tie cum iti merge cu el?

Katyna spunea...

@Madalina, eu am un ten gras vara si mixt iarna, iar Idealist ma ajuta sa-l tin sub control dar si cu ajutorul altor produse si tratamente de curatare. El singur n-o sa faca niciodata miracole pentru un ten incarcat care nu are parte de exfoliere saptamanala si demachiere corecta.
Se aplica extrem de usor, este necesara o cantitate mica pentru a acoperi toata fata, intra foarte repede in piele si asta pe mine ma cam deranjeaza pentru ca imi place sa-i fac tenului un masaj scurt de fiecare data cand ii aplic ceva. Tenul parca este acoperit cu un strat de material fin, inchide foarte bine porii, nu mi-au aparut iritatii de la el desi citisem pe unele site uri de afara, ca fetele au avut astfel de reactii, mirosul este unul fresh ca de ceai&lamaie.
Eu l-am luat cu 60 de euro dintr-un duty free iar la noi era cam 350 de ron, acelasi produs, acelasi gramaj...Are si un efect de matifiere dar care nu tine extrem de mult( cateva ore).
Am achizitionat de curand un alt produs pentru micsorarea porilor, de la Benefit: The POREfessional. E mai ieftina, si cu aceleasi efecte. Ambele sunt folosite cu succes ca si primer. Pretul acesteia este de 130 ron.

Oana spunea...

hm.. observ o schimbare a blogului.. parca nu mai e la fel de vesel, lipsesc imaginile... sau.. am eu vreo pb cu browserul si nu le mai vad? :)

adela sirghie spunea...

@Lili Popescu: am auzit de Thalgo, insa nu am incercat nimic de la ei pana acum.
Daca ai tenul gras, eu pot sa iti recomand uleiul purifiant de la Academie, adus de Topline, cei care importa si Sothys
Eu l-am folosit si mi-a facut foarte mult bine.
xoxo!

adela sirghie spunea...

@Zuzele: de acord cu ce spuneti voi, insa am obiectii la ultima parte. O discheta demachianta cu apa nu este suficienta, chiar si in cazul in care nu te machiezi deloc. Dimineata trebuie sa stergi sebumul si transpiratia produse peste noapte, iar seara, praful si murdariile din oras. Fara o demachiere temeinica, acestea se intind pe fata si in timp, blocheaza porii si incarca tenul. Garantat:)

adela sirghie spunea...

@Oana: eu am avut o problema, vad ca intre timp s-a rezolvat, am adaugat si imaginile, multumesc mult ca mi-ai adus aminte.
XOxo!

Agnes spunea...

Am o lotiune micelara SVR sau ceva de genul, care sta parasita in baie si o urasc! desi scrie ca nu se clateste, eu daca nu dau cu apa imi ramane tenul uleios. de aceea nu prea am incredere in miceliile astea! de curand am citit pe un alt blog despre un gel cu miere si arnica de la Bioten si l-am cumparat. Am cuvinte numai de lauda la adresa lui. Nu imi usuca tenul deloc , din contra il simt hidratat si mult mai lumios. si a costat 12 lei! Mi-am cumparat si dupa ce am citit pe blogul tau Adela uleiul de la Academie dar nu imi prieste deloc deloc. L-am folosit de cateva ori si imi apar cosuri de la el am impresia ca nu imi respira porii cand il folosesc! In curand o sa incerc si Mousse De Riz, L'Occitane poate e mai bland cu textura de spuma nu?

Mihaela spunea...

Agnes, eu sunt incantata de un gel de curatat de la Himalaya (Purifying Neem Face Wash Gel). Nu contine sapun, e pentru tenul mixt/gras cu tendinte accneice si nu usuca.

Brioche spunea...

Loţiunea micelară de la Ivatherm sau gelul Hyseac de la Uriage.

Alexandra D spunea...

Am aflat dintr-un raspuns pe care l-ai dat la comentariile acestui articol, referitor la produsele Sothys ca acestea sunt importate de Topline. Am mers la sediul lor din Regina Maria sa-mi cumpar un produs Sothys, insa nu aveau produsele expuse. Fetele de acolo mi-au spus ca mi-l pot comanda, dureaza cateva zile si ma contacteaza ele telefonic. Asta a fost acum 1 luna ... eu am mai sunat de 2 ori sa ma asigur ca nu m-au uitat, insa am primit acelasi raspuns ca ma suna ele in 2-3 zile. Sunt foarte dezamagita, au dat dovada de neprofesionalism.

adela sirghie spunea...

@Alexandra D: am trimis comentariul tau si link-ul cu aceasta postare la Topline, la marketing...sa vedem ce raspuns au. Imi pare rau de neplacerile create, sper sa rezolvam.
Multumesc mult ca mi-ai spus.

adela sirghie spunea...

@Alexandra D:astazi am primit raspunsul Corinei Kristaly de la Topline: incepand de maine, gasesti produsele Sothy's in magazinul lor de la parterul sediului. Cred ca poti suna pentru confirmare. in cazul in care esti interesata de ceva anume.
Amanunte despre care a fost cauza si ce s-a intamplat-nu mi-au transmis:(

Alexandra D spunea...

Iti multumesc mult de tot Adela pentru raspuns si ajutor.

adela sirghie spunea...

Cu drag...
Ai gasit ce cautai?