vineri, noiembrie 28

NASHI ARGAN

Cred ca expresia "ai grija de tine" ascunde (cu accent modern-politic, vanghelian!) in sinea ei o penibilitate care cu greu poate fi intrecuta la nivelul vorbirii curente. Ea acopera totul, evident, caci nu spune absolut nimic concret. Este expresia cu care isi iau de obicei la revedere mamele, e atat de plina si de zemoasa incat da pe-afara, il acopera protector si pe ai grija cum conduci, nu uita sa mananci dimineata la pranz si seara, fii atenta cu cine mergi in club, casca ochii daca iti faci un nou iubit, cumpara pantofi comozi sau invata odata sa merci pe tocuri cui, saluta-l pe vecinul tau sa nu te barfeasca atunci cand ajungi acasa (doar) dimineata cand pleaca el buimac la serviciu.
Daca iti cade un ghiveci in cap, inseamna ca nu ai avut grija, ar fi trebuit sa stii ca nu trebuie sa te plimbi pe sub balcoane. Daca ceva ti se intampla-orice, cu expresia in cauza, cu care de obicei se finalizeaza intalnirile, ea, mama este 100% asigurata: te-a avertizat din pragul usii sa ai grija, nu? Ti-a spus totul in cateva cuvinte, nu o data, ci de fiecare data cand ai plecat.

Dar... in fine, asa simt si eu nevoia sa va spun si sa va sfatuiesc in materie de frumusete: ingrijiti ce aveti de la mama natura. Nu exagerati nici cu parul, nici cu machiajul, nici cu unghiile. Excesul, in cercurile rafinate, ascunde un nivel slab al educatiei. Iar frumusetea, am mai spus-o, se educa.

Parul trebuie sa fie curat (spalat zilnic daca e cazul), stralucitor, cu varfurile perfecte. In niciun caz incarcat de fixativ si spume grele, cu radacinile uleioase. Daca ti se pare ca este mult prea scump sa te vopsesti luna de luna la salon, incearca sa reevaluezi culoarea ta naturala. Sau macar incearca o vopsea usoara, in tonalitatea pe care deja o ai, ca sa fie usor de aplicat acasa.
Desigur ca poti incerca si schimbari majore, insa priveste-le ca fiind experimente. Nu te chinui luna de luna sa fii blonda daca tu esti de fapt, o bruneta plina de temperament. Te poti juca, desigur, insa va trebui tot timpul sa revii la ingrijirea de baza, la datele tale reale. Nu are rost sa ingrijesti prea multa vreme extensii de par, gene false, unghii de plastic…


Da, as fi vrut sa fi descoperit Nashi Argan mai devreme, caci sunt produse pe care ar fi fost minunat sa le pot recomanda atunci cand mi s-a cerut sfatul. Si dupa cum vedeti, Marocul, Muntii Atlas si cantecele berbere ma urmaresc in ultima vreme peste tot. Mereu am spus ca eu am inteles cu adevarat Marocul numai dupa ce l-am parasit...

Folosesc sampon+balsam+ulei Nashi Argan de cateva luni, am inceput sporadic, in  momentul in care mi-am dat seama ca parul are nevoie de mai multa hidratare si mai multa stralucire. Odata cu anotimpul rece, aceste trebuinte s-au amplificat, asa ca in acest moment cele trei produse sunt de baza pentru mine. Desigur, contin ulei de argan, am mai vorbit despre proprietatile acestuia pe blog. Nashi Argan contine ulei de argan si ulei de in certificate bio.

Samponul este bland si eficient, nu incurca excesiv parul, curata fara sa deshidrateze, Nu ingrasa si nu incarca scalpul gras. Parul ramane moale si matasos, usor de pieptanat. In cazul in care folosesti si balsamul, e bine sa stii ca acesta trebuie lasat trei minute sa actioneze inainte de a fi clatit. Mirosul este divin, oriental-moscat cred ca s-au inspirat din 1001 de nopti, nu mai ai nevoie de parfum. Uleiul de la Nashi Argan se poate aplica si pe parul umed, ca sa poata fi pieptanat mai usor, si pe parul uscat. Nu turteste parul, in cazul in care il ai fin si lipsit de viata(ca al meu), insa trebuie folosit cu mare grija, caci este foarte concentrat. Eu il aplic si pe incheietura mainii, ca sa ma bucur mai mult de mirosul lui. De fiecare data cand le folosesc ma gandesc ca sunt demne de Cleopatra, asa imi imaginez eu ca mirosea parul ei. Elixir, nu exagerez… elixir, mirodenii si mister.

Cred ca cu foarte mare greutate voi putea gasi ceva care sa mi se para peste gama Nashi Argan.

Da, pot spune fara nicio umbra de sovaiala in glas: cele mai bune produse de hidratare/stralucire folosite de mine pana acum.

Produsele Nashi Argan nu contin parabeni, sunt realizate in concordanta cu normele de respectare a mediului: ambalajul provine din materiale reciclate si reciclabile, procesul de productie foloseste energia resurselor regeneratoare, iar materiile brute biodegradabile nu sunt derivate ale produselor petroliere.
Cu mare nerabdare astept sa imi spuneti daca ati folosit Nashi Argan...

14 comentarii:

Adelina Eneșca spunea...

Draga Adela, mi-a placut postarea ta. Nu am folosit produsele Nashi Argan inca, deocamdata inca folosesc Joico, insa chiar le-as incerca fiindca parul meu are neaparat nevoie de extra-hidratare in aceasta perioada!

adela sirghie spunea...

Si eu am avut Joico, insa Nasi Argan este mai bogat, mai special, pur si simplu nu am cuvinte...

natty spunea...

Au silicon? Ma refer la balsam si ulei. Mie siliconul din Moroccan Oil imi matuieste parul in timp, ilimbraca intr-o pelicula prin care nu mai patrunde nimic. Pe termen lung uleiurile cu silicon sunt moartea parului.

Nashi Argan - Romania spunea...

Buna Natty,

Multumim pentru intrebare.

Produsele contin Dimethicone. Ceea ce este insa foarte important de mentionat este faptul ca, in ciuda conceptiilor gresite, sunt doua tipuri de substante care contin silicon:
1- cele care raman “lipite”, formeaza o capsula pe firul de par, nu il lasa sa absoarba minerale si vitamine si se pot elimina doar cu produse care contin sulfati, despre care stim cu totii ce efecte au,
2- cele care se elimina la o simpla spalare doar cu apa (fara a fi absolut necesara utilizarea unui sampon) si ale caror singur efect este stralucirea firului de par, lasand in acelasi timp firul de par sa respire (au o structura moleculara poroasa), protejandu-l in acelasi timp de factorii externi.

Desigur, Dimethicone face parte din a doua categorie, deci substanta este cat se poate de sigura pentru orice tip de fir de par.

Pentru orice alta intrebare suntem aici sau pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/NashiArganRomaniaOficial

O seara minunata!

natty spunea...

Multumesc pentru raspuns.
Stiam ca exista niste siliconi mai putin rai, mai blanzi ca sa zic asa dar nu am aprofundat subiectul, mi ar placea sa gasesc mai multe informatii pe tema asta.
Pana ma mai documentez incerc sa evit siliconul in general - am cumparat toate produsele hype ale ultimilor ani (Morrocan oil, Kerastase Elixir Ultime, Macadamia etc) si nu m au ajutat desi parul meu ar fi in targetul lor: aspru, ondulat, vopsit.
Poate ajuta persoanele care se coafeaza des sau il intind cu placa, pentru ca siliconul ajuta in cazurile acestea.
Oricum, apreciez raspunsul la subiect si asumat, chiar ma face sa fiu deschisa catre brand-ul vostru si sa incerc produsele intr o zi!

adela sirghie spunea...

Natty, dar spune-ne ce te-a ajutat atunci, te rugam...

natty spunea...

Off nu știu, Adela, nu prea am o reteta dar incerc sa il las sa creasca si pe parul nou care creste incerc sa nu mai folosesc uleiuri cu silicon, am observat ca nici nu se mai onduleaza ca pe vremuri, pare cumva fara viata, nu il mai vopsesc de vreo 6 luni (am un ombre fortat), il spal cu sampon fara sulfati (de pe iherb sau feelunique), am un ser de la L'Occitane - reparator pentru par uscat si deteriorat cu care il dau cand sta umflat si frizzy. Nu stiu, toate astea se aplica la parul meu, care e ne coafat 99% din cazuri, nici macar cu foehn ul nu il usuc, il las sa se usuce natural. Cred ca la persoanele care se coafeaza (cu caldura adica -placa, perie, foehn) trebuie silicon pentru a inveli firul in pelicula aceea protectoare.
De asemenea, cred ca sampoanele solide de la Lush erau foarte bune, pacat ca nu se mai gasesc la noi.
In rest nu prea am solutii, caut, tot caut produse mai naturale pentru dupa sampon.

Dana spunea...

Adela, de unde l-ai luat? As vrea si eu, dar nu stiu de unde sa-l cumpar :)

adela sirghie spunea...

@Dana: eu le-am primit cadou de la un prieten, nu le-am cumparat. Pot fi gasite in saloanele de coafura. Ii poti intreba direct pe cei de la Nashi Argan Romania (pagina de FB) unde ar fi cel mai apropiat salon unde poti gasi. Te rog uita-te pe comentariile de mai sus, vei gasi Nashi Argan-Romania, da click...

Dana spunea...

A, da, i-am vazut. Multumesc frumos! :)

adela sirghie spunea...

Sa imi spui cum ti se par daca te hotarasti sa le cumperi, pana acum nu am avut nicio parere a vreunui consumator.
Oricum, eu ma bucur nespus sa fiu si de data aceasta deschizatoare de drumuri...

Anonim spunea...

as vrea sa incerc si io produsele sampon&balsam ..dar va rog frumos spuneti'mi unde le gasesv in torino??

adela sirghie spunea...

@Anonim: incearca sa cauti pe google Nashi Argan Torino, poate gasesti saloane care folosesc aceste produse.

Anonim spunea...

Produsele sunt foarte bune. Am folosit si sunt foarte multumita de ele, caut un salon si un her stilist bun.