duminică, noiembrie 23

ceci n'est pas un chapeau...

Pana saptamana trecuta nu m-am gandit la palarii in felul acesta...

''Noua colecţie de pălării a designerul Kristina Dragomir continuă conceptul de artă purtabilă artwear sau wearable art abordat în ultimele colecţii, contribuind la articularea unei imagini fantastice a pălăriei, posibilă doar în contextul modei actuale. Transformarea calotei într-un personaj e un exemplu elocvent al faptului că o formă clasică poate fi reinterpretată şi încontinuu deturnată.''



Colecţia de pălării Kristina Dragomir pentru sezonul toamnă-iarnă 2014/15 aduce in prim plan reconfigurarea formei clasice. Forma pălăriei se simplifică şi este redusa la un minim esenţial. Formele sunt eliberate aproape total de excesul de ornamente, punand astfel în valoare arhitectura piesei. Se mizeaza pe simplitatea pură a formei şi pe detaliul original, cu personalitate, plasat ingenios, astfel ca pălăriile reusesc sa transforme capul într-un artefact mobil.



  In această colecţie s-au folosit o mulţime de detalii embosate, culese gratios dintr-un tezaur ce pare din ce in ce mai generos pentru designeri (sa nu uitam nici de lansarea Chanel in supermarket): cultura consumeristă - metafore ale cotidianului şi ale insignifiantului reinvestit cu semnificaţie.

"Ideea suprafeţei embosate a plecat de la arta corporală africană, mai exact a tatuajelor gravate chiar pe piele iar această idee a decoraţiunii corporale a fost transferată pe un suport textil permisiv. Astfel ca Pălăria nu se mai „aşează” pe cap, ci îl reconfigurează prin suprafeţe volumetrice. Prin aceste noi posibilităţi tehnice, s-a obţinut un alt tip de detaliu asupra materialelor, dezvoltându-le tridimensional, iar pălăria a putut fi manipulată în diferite versiuni de trompe l’oeil.''

8 comentarii:

Lacra Lacry spunea...

Sunt destul de nostime... Imi plac, dar nu stiu daca mi se potrivesc.. Mai intai o proba.. :)

Mihaela Mih spunea...

Ce draguuut! Dupa cum zici si tu, nu m-as fi vazut purtand astfel de palarii, daaaar...iti sta atat de bine, pari o pustoaica haioasa care-mi place nespus.

adela sirghie spunea...

In fashion, zona de confort trebuie largita din cand in cand, recomand calduros cabinele de proba:)

Iorga Daniela Ionela spunea...

sunt haioase,intineresc si da o nota aparte tinutei!

Vision By Mila spunea...

Not my cup of tea, dar prima e haioasa!

adela sirghie spunea...

da, a fost funny sa le probez, acum imi pare rau ca nu am facut mai multe poze

adela sirghie spunea...

da, a fost funny sa le probez, acum imi pare rau ca nu am facut mai multe poze

Loredana spunea...

Eu folosesc caciula pe vremea asta...am nevoie nu doar pe cap, ci si pe urechi...sa nu simt frig!!!