luni, februarie 24

CHANEL LE VOLUME REVOLUTION-DEZAMAGIRI COSMETICE

Atunci cand fac review unui produs, nu tin cont ca e parte a unei campanii sau e un produs cumparat. Stiu ca pare SF sa faci lucrul acesta in zilele noastre, insa trebuie tinut cont ca blogurile si opiniile noastre semnate si asumate, au aparut, cel putin la inceput, ca urmare a faptului ca publicitatea din revistele glam era sufocanta, toate produsele erau cotate numai de la sublim in sus, nimic nu reusea sa treaca de acel zid in care orice vedeai era considerat, de redactorul de moda sau de beauty, must have. Dar cand spui "must have" te referi la tine si numai la tine.
Sa iau, de exemplu, produsul despre care vreau sa discutam acum: mascara de volum. Este un must have pentru mine. Nu are cum fie un must have pentru cineva care nu foloseste deloc mascara. Se intampla. Acea persoana va trece fluierand pe langa o astfel de noutate, oprindu-se, evident, doar la standul unde se regaseste.

Ei bine, eu eram in drum spre standul Helena Rubinstein cand am vazut reclama de la noua mascara Chanel, imi place mult si actrita de pe afis, am zis ca ar trebui sa ma opresc putin, sa vad despre ce este vorba. Hotarasem sa cumpar cel mai bine cotat rimel de la Helena Rubinstein, pe care doream sa il incerc de multa vreme, cel care nu se usuca niciodata, asa de tare este laudat: cand se termina, este gol gulutz, nicidecum uscat pe trei sferturi si, prin urmare, lesne aruncat. Ma entuziasma ideea, nimic de reprosat, tot ce am luat de la Helena Rubinstein mi-a placut. Cele mai bune produse incercate de mine. Cred ca stiti fnalul, sunt sigura ca v-ati impotmolit de multe ori in acelasi stil in care am facut-o eu: am plecat cu Le Volum Revolution de la Chanel. Nu aveam oricum prea mult timp de gandire, eram la aeroport, pleca avionul. L-am cumparat cand inca era iarna si l-am folosit pana la finalul lui iulie, cand s-a uscat si nu am mai putut stoarce nimic din el. La inceput, mi s-a parut senzational, dadea volum, nu forma guguloaie pe gene, nuanta de negru carbon aplicata era putin umeda, peria era simpla si usor de folosit, efectul final fiind foarte elegant, genele ramaneau elastice, nicidecum rigide, cu aspect fals. Toate aceste lucruri raman valabile si acum, insa produsul in sine a fost o dezamagire pentru mine. 
Toate aceste calitati, enumerate mai sus, puse in balanta, nu acopera calitatea finala dezamagitoare si nici pretul cerut de Chanel. L-am testat si folosit si iarna si primavara si vara si in timpul caniculei: mascara ramane amprenta pe pleoapa superioara, ca si cum ai avea doua randuri de gene: ale tale, rimelate frumos si cu volum, si amprenta, cu picioruse lungi,negricioase si intinse pe zona in care de obicei ai aplicat fardul. Practic, tot timpul trebuia sa verific pocinogul si sa sterg suplusul negru de pe pleoape. Vorbim de produse premium si de firme premium care ar trebui sa aiba in fisa postului perfectiunea sau mai-mult-ca perfectul.
Poate credeti ca nu sunt indeajuns de indulgenta, poate ca am pretentii prea mari. Dar am pretentii cand platesc sume mari pentru produse care nu se ridica la niste standarde cu care ei insisi se lauda si pentru care ne cer sume mari de bani. Este o taxa de lux, dar nejustificata in acest caz, caci produsul nu se ridica la inaltimea Chanel.

Pe de alta parte, eu am mai avut aceasta problema cu cateva dintre TOP TEN mascara de volum, printre care si Yves Saint Laurent si Estee Lauder: tusul nu curge, nu se faramiteaza, dar se amprenteaza vizibil si neplacut pe pleoapa superioara.
Cred ca am platit 36 Euro in aeroport.

4 comentarii:

ela spunea...

Adela, ma bucur ca ai revenit aici si ne tii la curent cu noutatile. Apreciez parerile tale pertinente. Care era acel rimel de la HR? Lash Queen?

adela sirghie spunea...

Eu pe acesta il doream, sa vad daca e adevarat ca nu se usuca, doar se termina-
https://www.helenarubinstein.com/int/makeup/eyes/mascaras/surrealist-everfresh-4-hr-en.html










Cristina Cocoreanu spunea...

Oh ce pacat ! Nu am incercat nici un mascara Chanel, sunt tare multumita de rimelurile de la Lancome, L'oreal si Maybelline.

adela sirghie spunea...

La mine, Maybelline a fost cea mai proasta, mi s-au umflat ochii de la ea. Vorbesc de cea roz cu verde. Acum foarte multi ani, cred ca vreo 20, am folosit una, imi inrosea ochii si mi-i umfla. M-am speriat si nu am mai luat nici Maybelline, nici L'Oreal, nici macar Lancome. Sunt, desigur, constienta ca formulele s-au schimbat, dar a fost o intamplare atat de urata, ca mi-a trecut definitiv. Dra demachiantul de ochi de la Lancome a fost senzational.