duminică, octombrie 4

it's a kinda magic!


Am observat ca daca dimineata ochii mei sunt obositi, toata lumea ma intreaba daca sunt suparata, daca mi s-a intamplat ceva grav, daca... daca...
Adevarul este ca uneori ma pisca ochii din cauza orelor petrecute in fata laptopului,
ma culc tarziu, nu pot sa adorm si cand reusesc, nu dorm bine si ma trezesc cu cearcane si cu pungi sub ochi. Nu se intampla mereu, dar cand se intampla, toata lumea ma intreaba daca sunt obosita.
Azi dimineata a fost un astfel de moment. Si mi-am amintit ca aveam o masca cu gel rece in frigider cumparata in urma cu multi. multi ani dintr-o vacanta in Spania, cred. Nu am folosit-o deloc in ultimii ani, aproape ca uitasem de ea. Insa de data aceasta am aplicat-o repede pe ochi, m-am intins din nou in pat, fara perna si am meditat 10 minute, timp in care masca s-a incalzit.
Apoi m-am uitat in oglinda, sa numar efectele pozitive. Cearcanele se retrasesera, umflaturi nu mai aveam, paream luminoasa si fericita like a daisy.
Nu stiu unde puteti gasi aceasta masca(in imagine sunt mai multe variante, cea pe care o am eu e albastra si seamana cu prima), insa am impresia ca si lingurile racite in congelator au acelasi efect.

25 de comentarii:

Beatrix spunea...

La oriflame se gaseste o masca cu gel, si nu credeam ca poate sa faca ceva..dar acuma chiar cred ca am sa o cumpar:D

SoSheSays spunea...

Se gasesc...la Sephora si la Hondos Center. Dar si la Avon aveau intr-un rand.
O sa imi iau si eu una atunci!!

monica spunea...

servus adela!ma numesc Monica,sunt din SIbiu,si ti-am descoperit blogul cam de vreo luna,ti-am citit,cred,toate articolele,sincer cred ca blogul tau creaza dependenta :)
tocmai mi-am pus si eu masca de ochi la frigider caci am dormit tare rau...sper sa vad rezultate bune .
vroiam sa te intreb daca ai folosit produse Babor,si daca da ,ce parere ai?mi-am facut 2 tratamente cu aceste produse si am fost multumita,motiv pt care mi-am cumparat o crema de la ei...dar care sincer nu0mi dau seama daca e buna sau nu...parca nu observ nici un rezultat ...
in schimb m-ai facut foarte curioasa de produsele L'erbolario, dar m-am ametit de cap tot cititnd la fiecare crema...nu stiu care mi s-ar potrivi mai bine,la un ten sensibil spre uscat(in ultimul timp imi cam apar cosuri pe frunte ,n-am mai avut probleme cu cosurile deloc,dar de cand am nascut parca mi s-o distrus tenul,pare obosit,am facut cearcane, zici ca am imbatrinit cu 5 ani-am 27 ).
ai putea sa-mi dai o idee cam ce sa-mi iau de la L'erbolario?multumesc!

Ella Gheorghiu spunea...

Super!si eu imi doresc una si mai ales am vazut pe la Sephora mastile pt. noapte si am inteles ca folosite regulat diminueaza searcanele.Costa in jur de 70lei..

monica spunea...

toata ziua m-am uitat pe siteuri dupa crema de ochi...m-am oprit la dr. murad(dupa recomandarile tale) si parca mi-as lua Eye Treatment Complex spf8...m-am uitat sa vad daca exista recomandari in functie de varsta dar n-am gasit..in schimb majoritatea comentariilor erau semnate de doamne peste 35 de ahi,chiar peste 45,un singur comentariu era al unei fete intre 25-30 de ani...
eu am 27,ce parere ai?

adela sirghie spunea...

draga Monica, bine ai venit pe beautynews, ma bucur mult ca imi scrii.
Sa le luam pe rand. Eu am incercat de la Babor un gel de dus, niciodata creme, dar pot sa iti spun ca sunt produse profesionale de lux, recunoscute international, deci in principiu nu cred ca sunt neperformante. Tu ai nascut, organismul tau a trecut prin niste schimbari majore, ai ten uscat sensibil si cosuri pe frunte. Cred mai degraba ca tenul tau s-a schimbat. Sfatul meu este sa te duci la un dermatolog, numai el poate sa iti dea un tratament adecvat. Pana atunci, foloseste crema de la Babor, nu cumpara nimic nou de la L'Erbolario, intai trebuie tratata problema cu care te confrunti: cosurile de pe frunte.
Dr Murad nu are "varste" pentru creme, are doar probleme, iar tu in acest moment ai o viata stresanta. In mod normal, nu sunt de acord ca la 27 de ani sa folosesti creme puternice, dar cum spui ca nu dormi, esti stresata(si este de inteles) cred ca poti folosi crema de ochi de la dr Murad. Repet: numai pentru aceasta perioada. Dupa ce viata ta se va mai linisti, trebuie sa ai in vedere ca trebuie sa schimbi aceasta crema de ochi cu una mai light.
Sper din tot sufletul ca ti-am fost de folos, astept sa imi spui ce rezultate ai avut de la dermatolog.

monica spunea...

iti multumesc pt sfat! am sa caut un dermatolog bun sa-mi fac o programare.intradevar tenul meu s-a schimbat,inainte chiar nu gaseam nici un motiv sa ma plang in afar de cearcane,insa acum ma iau depresiile cand ma uit in oglinda nemachiata :(
astazi ,in depresia mea :) mi-am facut masca de miere la care am adaugat un pic de ulei de masline, am pus si in zona ochilor, am stat 30 de min. cu ea,si pot spune ca mi s-a parut ca a facut minuni!!apoi mi-am pus masca de ochi cu aroma de lavanda(ca cele din poza ta,doar ca e din material textil,si in interior are ca un fel de granule,cu miros de lavanda) si la fel am vazut rezultate,am sa aplic mai des tratamentul asta.
iti multumesc inca odata pt sfat!astept o noua postare de-a ta :)

Camelcutza spunea...

si eu am masca din asta,luata mai demult,dar desi am folosit-o destul de des nu-mi dau seama daca are efect sau nu,e placuta asa rece pe piele dimineata si parca reduce cearcanele dar mi-e sa nu fie efectul placebo...

adela sirghie spunea...

pt viorica: masac de care am scris eu este pentru zi, in special pentru dimineata, cand te trezesti cu ochii umflati...
sper sa nu confunzi daca o iei pe cea de noapte.

adela sirghie spunea...

pt monica: sa imi scrii neaarat dupa ce te duci la dermatolog, Monica.

adela sirghie spunea...

pt Camy: la mine chiar reduce cearcanele si umflaturile!

Dee spunea...

buna, sunt noua pe-aici pe blogul tau si abia astept sa am mai mult timp sa-l rasfoiesc serios. Intrebare: stii ceva de bio performance pentru ochi de la shiseido? oare mi-e buna la 27 de ani? fata de la sephora a zis ca nu, dar nu prea am incredere.. am riduri fine sub ochi si putin de tot cearcane. multumesc.

mascuta din asta am vazut recent la douglas in unirea

adela sirghie spunea...

bine ai venit pe beautynews, Anais!
bio performance este pentru varste mai inaintate, trebuie sa ii dau dreptate fetei de la Sephora!
Sigur, daca tii neaparat sa il folosesti(daca l-ai primit cadou de ex.)nu iti va face rau, dar pielea ta se va obisnui cu compusi puternici, creati mai degraba pentru femei mature, si in viitor va trebui sa folosesti ingredienti din ce in ce mai tari, ca sa obtii rezultate vizibile. Si evident, din ce in ce mai scumpi.
ridurile fine si cearcanele abia vizibile nu au nevoie de tratamente de forta(inca!)

Dee spunea...

multumesc pentru raspuns. am inteles ca e singura care sterge liniutele acelea fine, restul doar hidrateaza.. banuiesc ca daca o folosesc cateva luni nu va capata pielea atata rezistenta... acum testez shisedo the skincare si parca nici hidratarea nu ma satisface..

n-am folosit pana acum crema de ochi, doar uleiuri presate la rece la care am renuntat pt ca nu am atata rabdare sa intre in piele..

adela sirghie spunea...

anais, pana la urma ce decizie ai luat?
ce crema de ochi vei cumpara?

Dee spunea...

am sa iau bio performance de la cineva care o aduce de-afara la pretul ei normal (52 de dolari). in sephora era 300 de lei :| o voi folosi in reprize alternativ cu uleiuri

adela sirghie spunea...

o alta varianta ar fi fost eye moisture recharge tot de la shiseido.
e un gel mai soft, poate ne spune camy mai multe despre ea, pentru ca a castigat acest testimonial:)
daca si-a creat o impresie, o rugam sa ne edifice si pe noi.

Dee spunea...

la eye moisture recharge ma refeream cand am zis de mostra (the skincare).. e ok dar nu stiu... am inteles ca sunt normale cele doua liniute sub ochi dar eu am 3! :( face pielea moale, pare ca hidrateaza, o testez doar de 3 zile, nu ma pot pronunta si sper ca 1,5 ml sa-mi ajunga macar o saptamana si jumatate sa pot sa-mi fac o parere cat de cat..

adela sirghie spunea...

anais,eu cred ca acesta pe care il folosesti acum este mult mai potrivit...

Anonim spunea...

Buna, am ajuns pe blogul tau cautand solutii pentru ridurile fine din jurul ochilor. Eu am doar 19 ani insa din cauza dormitului pe o parte am inceput sa am ridurile in jurul ochilor. Cum ar trebui sa ingrijesc zona ochilor si ce creme sau uleiuri ar trebui sa folosesc? Folosesc un gel demachiant si o apa micelara (cand sunt machiata), e ok sa le folosesc si in jurul ochilor? Sper sa primesc un raspuns. Multumesc. Alexandra

adela sirghie spunea...

@Alexandra: Apa micelara este in general formulata delicat si potrivita si pentru zona din jurul ochilor. Verifica daca producatorul a specificat acest lucru. Gelul demachiant se foloseste numai pentru fata, nu si pentru ochi, deoarece usuca pielea destul de tare si ar putea irita si deshidrata, lucruri care ar accelera aparitia si vizibilitatea ridurilor. Pentru zona ochilor, cand ai 19 ani, poti folosi un gel fresh, hidratant. Poti incerca Yves Rocher, cea mai soft varianta de gel de ochi.

Anonim spunea...

Am gasit una de la Yves Rocher "crema energizanta culture bio". O sa o incerc. Multumesc frumos pentru raspuns si pentru idee, chiar nu m-am gandit la Yves Rocher. As vrea sa mai intreb ceva, ar trebui sa o folosesc si seara? Sau dimineata dupa demachiere e in regula?Alexandra

adela sirghie spunea...

@Alexandra: Yves Rocher pentru ochi, da?
Dimineata, dupa demachiere e in regula. Nici eu nu mai folosesc creme noaptea si tenul se simte mult mai bine.

Anonim spunea...

Am ajuns ieri la o farmacie si mi-am cumparat crema de ochi Gerovital Plant. Sper sa fie buna, e foarte usoara,revigoranta si momentan imi place, nu are miros. O tin in frigider pentru a fi mai fresh dimineata:D Multumesc inca o data, daca nu mi-ai fi raspuns, nu cred ca mi-as fi cumparat crema.Alexandra

adela sirghie spunea...

Da, ceva usor iti trebuie la varsta ta, e o alegere buna.