vineri, ianuarie 15

Rozmarinul, ideal pentru tenul meu gras


Baia cu abur pentru fata este un tratament simplu si eficace (nu contenesc sa repet din cand in cand acest lucru, pentru ca nu as vrea sa uitati). Are rezultate minunate pentru tenul meu mixt spre gras, de fiecare data, insa daca folosesc rozmarin, am descoperit ca efectul este spectaculos:) Cumpar rozmarin proaspat de la Mega Image (il gasesc in pungulite), arunc doar cateva crengute in oala de un litru de apa fierbinte si, sub un prospo mare, ma asez la purificat. Imi place mirosul de planta aromaterapeutica, tenul se curata de impuritati, rozmarinul ajuta la vindecarea cosurilor si reduce vizibil productia de sebum. Daca am mici zgarieturi, acestea se vindeca mai repede, iar de cand repet saptamanal procedeul, nu mi-au mai aparut cosuri. Nici mici, nici mari, nici rosii, nici dureroase, nici nedureroase! Nici macar in zilele cu probleme! Sper sa o tina tot asa! Dupa abur, astept sa se raceasca ceaiul obtinut si ma spal cu el pe fata. Stiu ca este foarte bun si pentru clatirea parului, pe care il intareste, revigoreaza si caruia ii da stralucire, insa eu l-am folosit numai pentru fata. Deocamdata.

18 comentarii:

Roxana spunea...

Da, pana la urma ajungem tot la natura. Gama pentru ten gras de la Cattier are la baza 3 ingrediente active: rozmarinul, arborele de ceai si menta.

SoSheSays spunea...

Interesant...o sa incerc. Am vazut la L'erbolario o lotiune tonica pentru ten gras cu rozmarin, o fi buna?

lorenabr spunea...

ador rozmarinul si il folosesc f des:)

Gaby spunea...

Eu ador cum arată rozmarinul proaspăt, mi se pare foarte decorativ. :)
De folosit îl folosesc doar la gătit, eu având alt tip de ten nu l-am bagăt vreodată în ritualul meu de beauty.

adela sirghie spunea...

Roxana, mie ingredientele active din extractele de plante mi-au fost de mare ajutor intotdeauna. Eu am folosit un ulei purifiant pe baza de rozmarin de la Academie, am si scris espre el, a facut minuni cu pielea mea grasa, fara sa o deshidrateze. Il declar cel mai bun produs pentru tenul gras incercat de mine pana acum. E si 100% natural. Uleiul din arborele de ceai insa m-a dezamagit, nu cred ca se potriveste prea bine cu tenul meu:(

adela sirghie spunea...

Beauty, eu am avut si o masca pentru ten gras de la L'erbolario, a fost foarte buna, deci nu am niciun motiv sa cred ca lotiunea tonica nu se ridica la aceleasi standarde.

adela sirghie spunea...

Lorena, sub ce forma folosesti rozmarinul?

adela sirghie spunea...

Gaby, eu mie imi plac cartofii cu rozmarin foarte mult, mi se par foarte gustosi. La fel si pieptul de pui cu rozmarin:)
Am inteles ca exista si miere de rozmarin, dar nu am gasit niciodata.

moni spunea...

beauty si eu am 3 produse de la l'erbolario(demachiant,tonic si un ser) si sunt multumita de ele,ma gandesc ca si cel cu rozmarin e la fel de bun.sa ne spui si noua daca iti place in cazul in care il cumperi

Silvia spunea...

şi mie îmi place să mănânc grătare cu rozmarin. cartofi nu am încercat încă, dar urmează.

Ada spunea...

Interesant articolul! Nu stiam ca tenul mixt/gras se poate impaca asa bine cu rozmarinul :) Multumim ptr informatie! Avand un ten asemanator cu al tau si nemaistiind ce sa mai fac sa nu ma mai trezesc dimineata cu vreun cosulet, am incercat si eu varianta cu bai de abur ptr. ten. In locul rozmarinului, eu fac infuzie din 2 pliculete de ceai: unul de galbenele, celalalt de musetel [ la cca 3 cani mari de apa] Dupa cca 12min tamponez fata cu lotiune tonica si aplic o crema hidratanta. Deocamdata imi merge bine asa, cosuletele au disparut, nici urma de ele.:) Dar cu siguranta o sa incerc si cu rozmarin. :)

As vrea sa te intreb ce aplici pe pielea fetei imediat dupa baia in abur? O masca faciala cand este mai eficace? daca este aplicata imediat dupa baia cu abur?

Ai putea, te rog, sa-mi recomanzi o masca faciala de care esti multumita? Merci! Un weekend linistit!

Butterfly spunea...

Eu folosesc pentru baia de abur musetel, rozmarin nu folosesc nici in bucatarie, am sa ma uit dupa el prin magazine, mi-ar placea sa il incerc, apropo de baia de aburi o prietena mi-a zis ca e bine sa iti dai in zona ochilor cu putina crema inainte sa intrii in baia de abur, tu faci la fel?

adela sirghie spunea...

Butterlfy, fara crema grasa in jurul ochilor eu nu intru la abur facial!

adela sirghie spunea...

Ada, bine ai venit pe beautynews! iata cum procedez eu: abur, stors cosuri de pe nas:( scrub si masca de miere de albine. Pur si simplu iau o lingurita de miere din borcan si o aplic pe fata. Mai am o masca de la Vegeticals cu ginseng si inca una de la kiehl's, astringnta. Foarte mult mi-au placut alte doua masti pentru ten gras, folosite cu ceva timp in urma, una de la Sisley, pe baza de rasini tropicale(o gasesti in Douglas) alta de la l'Erbolario(farmaciile Sensiblu). Prin raportul calitate-pret, cea mai buna mi s-a parut cea de la L'erbolario, pentru ca Vegeticals si sisley sunt cam scumpe, iar Kiehl's nu gasesti in Romania.

lorenabr spunea...

in cada atunci cand fac baie
si sub forma de ulei de corp
Incalzesc uleiul de masline si adaug rozmariul (1/2 lingura daca e uscat, daca e proaspat 1 lingura )

Anonim spunea...

imi poti spune te rog cum se numeste masca de la l'Erbolario pe care o folosesti dupa ce stai la abur? eu tocmai "m'am aburit", mi-am stors cateva puncte negre dar am ramas cu semne...sunt sensibilia. Agnes

adela sirghie spunea...

Agnes, am folosit-o mai demult, am cumparat-o din Italia. Era masca pentru ten mixt, au una singura, cu siguranta o gasesti pe raftul lor cu aspect vintage:)

Loredana spunea...

O sa incerc si eu. M-am saturat de Retin A, dar inca mai sper sa faca minuni...