joi, mai 13

ce este un lip stain?




Iata ce este un lip stain dupa parerea mea: un fel de strugurel lichid, nelipicios, foarte fluid si care se aplica cu o mica pensula. Prima oara am incercat un lip stain la lansarea Benefit in Romania, in urma cu un an, cand am testat si descoperit celebrul Benetint. Acesta solutie colorata a fost creata initial pentru o dansatoare de la Moulin Rouge care isi dorea un produs care sa ii intensifice culoarea sfarcurilor(!) si sa ii puna in valoare trupul sculptural. A fost o revelatie! Apoi, Benetint-ul a devenit ceea ce trebuia sa fie, un produs pentru buze si obraji.
Ce face? Intensifica nuanta naturala a pielii, colorand-o mai discret sau mai intens, in functie de cate ori aplici produsul. Desi este foarte lichid, nu curge si nu usuca buzele. Nu ai senzatia aceea de buze pline si voluminoase pe care o ai dupa ce folosesti un gloss, dar ai o senzatie extraordinara de libertate, pe care nu ai cunoscut-o nici macar cu un balsam nelipicios. Pe buzele mele nu tine mai mult de trei ore, culoarea dispare treptat si frumos, important este ca daca mananci, bei, sau saruti cu pasiune nestavilita, efectele nu sunt dezastruase ca in cazul rujului. Ca si blush, se aplica cu pensula, tapotezi cu degetele si masezi usor. Al doilea Lip and cheek stain pe care l-am testat este de la Sephora, se numeste Lush Flush, nuanta Pinot, seamana cu un gel spuma foarte fin, si are cam aceleasi calitati. Ambele nuante sunt un rosu natural la prima si a doua aplicare, apoi devin rosu intens daca insisti de cateva ori.
Nu se ia pe haine, poti sa iti treci palma peste buze de cate ori vrei, nu ramane nimic pe degete. Dupa ce l-ai aplicat, astepti sa se usuce o jumatate de minut, apoi e ca si invizibil, dar nuanta este pigmentata. Nu strange, cum mi s-a intamplat in cazul rujulul long-lasting pe care l-am si criticat aspru intr-o postare anterioara.

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

39 de comentarii:

Zuzele spunea...

hmmm...interesant! nici nu stiam ca exista asa ceva! O sa verific si ...testez, desigur! :)

adela sirghie spunea...

Zuzelor, dragutzelor, nu-i nimic ca nu stiati: de-asta exista beautynews:)

rox spunea...

Ca sa vezi...de vreo luna ma tot gandesc la benetint. Imi era teama sa nu fie inutil si dupa ce il cumpar sa il uit prin vreun buzunar. Si zici ca merita? Azi cred ca il mai testez odata. Sa ai o zi buna.

Dee spunea...

vreau si eeeu :D :D :D


eu credeam ca e un gloss pur si simplu cu nume mai "comercial". bine, nici nu m-am stresat sa caut info

Monica - Pisica albastra spunea...

Adela, tie iti rezista foarte putin pe buze! Eu daca aplic un lip stain, culoarea va fi pe buze si dupa 8 ore daca nu mananc nimic gras.
Eu momentan am de la Bourjois - Rouge Hi-Tech...dar imi cam usuca buzele...partea buna e ca pot sa aplic Carmex peste de cate ori vreau pentru extra hidratare, iar culoarea nu se ia. Cred ca Benetint e mai ingaduitor cu buzele, dar si mai putin pigmentat.

adela sirghie spunea...

@Rox: sa stii ca eu il folosesc frecvent, pentru ca e foarte comod si usor de aplicat, deci in cazul meu isi merita banii
@Anais: incearca-l in week-end si poate ne si spui cum ti s-a parut.
@Monica, pisi albastra: rezista cu aceeasi intensitate?
Anyway, vreau sa te intreb, tu cum l-ai descrie, ca mie mia fost greu sa explic ce este si cum este.

Pisik spunea...

Wow, super de cand caut eu asa ceva :) M-am documentat un pic pe net si am vazut ca exista varianta Benetint la sticluta si benetint rosu impreuna cu un gloss. Cea la sticluta sa inteleg ca nu are aplicator? Deci este f incomod de folosit?
Inca ceva: in Romania, Bucuresti unde le-as putea gasi pt testare? Sephora?

Rox spunea...

pt Adela si toate fetele care citesc: imi puteti recomanda un creion de buze bun? care sa nu ramana contur dupa ce se duce rujul? :) de 7 ani fie rujul scump sau ieftin am avut acelasi creion, de la miss sporty, nuanta 10, chiar culoarea buzelor mele. acum nu il mai gasesc si cred ca e cazul sa trec la altceva :) merci si va pup

adela sirghie spunea...

@Gabriela: Eu am un mini Benetint, in sticluta si cu pensula. Despre varianta de care scrii tu nu stiu nimic, insa trebuie incercata. Benefit gasesti numai in Sephora, ei sunt importatori exclusivi pentru Ro.

Pisik spunea...

Merci Adela - probabil si sticluta mare are pensula deci o pot lua cu mine permanent.
Inca ceva: ai idee de pret? ca sa fac comparatia cu magazinele online? :)
Abia astept sa-l testez dupa ani de folosit Lipfinity care-mi usuca buzele foarte tare.

Ana-Maria spunea...

Foarte fain. Mi-ar placea sa incerc acest produs. :)

Monica - Pisica albastra spunea...

@adela: da, rezista aproximativ cu aceeasi intensitate, iar cand se ia (dupa muuulte ore) se ia uniform.

cum definesc eu conceptul de lip stain???
hmmmm...nu am prea fost de acord cu asemanarea lui cu un balsam de buze sau un gloss. Nu l-am perceput drept gras sau lipicios in nici un fel! E mai mult o "apa" de buze, un fel de "elixir" apos... si am impresia ca are in compozitie si ceva alcool sau alta substanta volatizanta care il face sa se usuce asa repede odata aplicat.
Mai pot sa compar efectul cu cel de acuarela - da culoare, dar se absoarbe.
Pe Bourjois Hi Tech scrie "Couleur reele, texture virtuelle" - mi se pare ca explica perfect esenta unui lip stain :)

adela sirghie spunea...

@Moni, pisi albastra: apa de buze e perfect! Suna foarte bine!

Andreea spunea...

humm mie benetint imi rezista pe buze +5 ore iar posie tint in jur de 3, oricum dupa parerea mea merita toti banii iar dupa ce le termin cu siguranta le voi mai cumpara.

Andreea spunea...

am uitat sa spun, aproape orice ruj poate deveni un "lip stain" eu de ex. folosesc un ruj de la bourjois, il aplic foarte bine pe buze, apoi tapotez excesul cu un servetel fin iar pe buze ramane doar culoarea din liniile fine ale buzelor, sa nu ma zic ca culoarea rezista chiar toata ziua, insemanand de la 9 dim. pana seara la 6. Buzele nu devin aspre sau uscate, este aceeasi senzatie ca la un lipstain.

kmi spunea...

...super...merg in cercetare ...

natty spunea...

Rox iti recomand pentru un creion de buze rezistent cel de la benefit: D'finer D'liner - eu l-am comandat de pe net (a costat 10 lire), e invizibil si nu se vede pe buze dupa ce se sterge rujul - il folosesc non stop de cand l-am luat
i-am facut si review la mine pe blog

adela sirghie spunea...

@Rox: eu nu am stiut ce sa iti recomand pentru ca eu am o parere foarte buna numai despre Shiseido Smoothing Lip Pencil, parca e ruj, nu creion, asa de usor aluneca. Speram ca fetele sa vina cu o prpunere mai decenta ca pret, dar cum Natty recomanda Benefit(eu nu am incercat creion de la ei), pot sa recomand si eu Shiseido. Insa Miss Sporty are preturi f mici in comparatie cu ce propuneri ti-am facut noi...

Anonim spunea...

ms pt sugestii fetelor. da stiu ca are preturi f mici, am apucat asa cu el ani de zile si din comoditate nu l-am schimbat.
cred ca voi urma sfatul lui naty :)
adela, mie shiseido mi-a priit f bine la creme, sunt oauuu (si tin o groazaa) dar am avut ceva cosmetice si au fost mediocre. am dobandit aproape o adversitate pt cosmeticele lor, fara sa vreau nici nu ma mai aproprii de stand Rox

adela sirghie spunea...

@Rox: creionul acesta e ceva deosebit, eu nu zic sa il cumperi, dar poate il incerci totusi...macar asa , ca sa ma contrazici (sau poate nu!)
xoxo

natty spunea...

m-ai facut curioasa adela cu creionul de la shiseido :)
am sa-l testez si eu cand ajung la un stand desi nu exista la sephora din cluj (deci nu prea degraba :( )
eu am facut recomandarea de la benefit fara sa ma gandesc la pret (cam 50 de RON) dar sa stii ca raportul pret-calitate la acest creion este bun si cred ca tine o vesnicie
Rox sa ne spui ce ti-ai luat pana la urma :)

Pisik spunea...

Vedeti ca e oferta la strawberry - 2 creioane d'finer d'liner la 20$ :)

Rox spunea...

fetelor, va tin la curent desi sper sa nu uit ca sunt zapacita. adela, o sa merg special sa vad creionul, poate se intampla o minune :)
naty, unde stau eu nu e sephora. o sa vad cum fac
va pup& o seara frumoasa

adela sirghie spunea...

@Gabriela, ai mai cumparat de pe strawberry?

Pisik spunea...

@adela: nu, pt ca nu indraznesc sa iau din prima 2 creioane - eu nu l-am testat niciodata, doar am citit review-uri. Ramane insa pe lista mea de dorinte ;)
In plus ieri mi-a venit comanda de pe HQhair cu bentint si alte cateva lucrusoare - mii de multumiri pt pont - si sunt un pic leftera :D Bentint nu l-am primit inca, era out of stock dar am primit celelalte produse - m-au lasat in suspans ....

adela sirghie spunea...

Gabriela, cu cat asteptarea este mai lunga, cu atat produsul este mai dorit...
ca la gentile Hermes!

Anonim spunea...

Buna tuturor,
draga Adela,mi-ai fost de mare ajutor de-a lungul timpului prin sfaturile tale pentru care ti-as oferi un premiu,daca as putea.
Ajuta-ma si acum cu o informatie.Am citit articolul tau despre lip stain-ul Benefit si m-am hotarat-imi trebuie musai!L-am cautat si l-am tot cautat si in final l-am gasit pe net,la petul de 130 ron.Intrebarea mea este,e mai ieftin la sephora?
Sa aman pana luna viitoare cand vin in Bucuresti?
Astept raspunsul tau mai mult decat nerabdatoare.Te imbratisez cu drag.Anca

adela sirghie spunea...

@Anca: bine ai venit pe beautynews, sunt incantata de premiul virtual primit de la tine:)
Eu am o casetuta de la Benefit, se numeste Celebutante, in care sunt cateva mini-produse de la ei, printre care si Benetint. Nu am asadar produsul clasic. Nu stiu precis pretul, daca ajung prin Sephora, intreb si iti scriu tot la aceasta postare. Parerea mea este sa astepti pana ajungi in Bucuresti, pentru ca este un produs scump si trebuie sa il cercetezi si sa il testezi inainte de a-l cumpara. Daca iti place, compara preturile si alege varianta cea mai ok in functie de pret. Daca diferenta e mica, iar Benetint ti se potriveste, cumpara-l pe loc si bucura-te de el.
Te mai astept pe beautynews si cu alte comentarii, inclusiv cu parerea ta despre lip stain:)

MooNy spunea...

M bate gandul sa iau unul pentru bal. Rezista bine la transfer oare? (in special pupaturi)

adela sirghie spunea...

@MooNy, bine ai venit pe beautynews! Daaa, rezista bine la pupaturi)

Gabitza spunea...

Genial produsul asta! Ar fi exact ce-mi trebuie, imi place doar sa am buzele usor rozalii. Doar ca eu nu dau mai mult de 30-40 lei pe una bucata produs cosmetic. Ai idee de ceva variante mai ieftine?

Gabitza spunea...

Hehe, revin cu informatii proaspete despre lip stain, am gasit ingredientele pe net: Water, Rose Water, Glycerin, Quarternium-15, Carmine. Va dati seama ce cost de productie infim are acest produs? Si ei il vand cu 25-30 euro sticluta. Mie mi se pare ca-si bat joc de noi pe fata. Intrucat toate ingredientele acestea se gasesc in comert la preturi modice, eu imi voi face singura, si voi simplifica doar la carmin si apa de trandafiri. Sa vedem, sa vedem, sa vedem ce-o sa iasa!...

adela sirghie spunea...

Gabitza, daca nu iti iese, am inteles ca sunt reduceri la Sephora in aceasta perioada si cred ca gasesti lip stain la un pret mult mai bun decat in restul anului. Oricum, sa imi spui retetarul cu lip stain, si daca imi arati si mie cum a iesit, il publicam:)
xoxo!

Gabitza spunea...

Revin, intrucat mi-am facut lipstain! Am cumparat pigment alimentar rosu carmin de la supermarket, am amestecat cu apa trandafiri, si un piiic de tot vitamina E. E super foarte persistent, poate prea persistent, imi arata buzele insangerate :)
Mare atentie sa le exfoliati pentru ca prinde mai bine unde e pielea mai subtire si va puteti pata. Asta cred ca e valabil si la cele din comert, caci oricum actioneaza la fel. M-a costat undeva la 2 lei acest lipstain.
Enjoyy!

AlexaV spunea...

Helloo Adela! :)mi-am luat si eu in sfarsit benetint (yeeey) imi place mult efectul insa mi se pare cam prea lichid..deci se consuma cam repede..iar asta e nasol daca tinem cont de pret. Dar am vazut ca ziceau fetele de un lip stain de la bourjois asa ca am googaluit putin si pare fain... dar spre rusinea mea nu am fost interesata niciodata de brandul acesta asa ca nu stiu de unde as putea sa il iau. Se gasesc in sephora cumva? :D

adela sirghie spunea...

AlexaV: da, cred ca gasesti fie in Sephora, fie in Douglas.
Eu pun foarte putin lipstain, la mine dureaza.
L-ai incercat si pe cel e la Sephora(brandul propriu)?

AlexaV spunea...

L-am cautat dar cica nu se mai produce...cel putin asa mi-au zis fetele de la sephora din afi (acum cateva zile) oricum cred ca merg maine si iau la puricat produsele lor. Nu prea imi vine mie sa cred ca nu se mai produce.

Andreea spunea...

Eu i-as spune pigment pentru buze. Pentru cele care cauta o varianta mai... putin scumpa (se pare ca ieftin a inceput sa aiba conotatii negative), eu astazi mi-am luat lip stain nuanta strawberry de la oriflame (mai exista nuanta red). Din cate am inteles, nu este in catalogul actual. Eu l-am gasit la un magazin din piata Crangasi. Nu in ultimul rand, iti multumesc, Adela, pentru tot ce aflu si invat zilnic de la tine :* Sa ai o primavara insorita

adela sirghie spunea...

dac as avea rabdare, as face reteta trimisa de Gabitza, sunt sigura ca putem face si noi!