miercuri, mai 26

Produsul lunii mai: lotiunea micelara de la Ivatherm

Este pentru prima oara cand folosesc lotiune micelara si pentru ca mi-a placut foarte mult, o declar produsul lunii mai. Mereu am vrut sa incerc demachierea cu micelii, insa de fiecare data am optat pentru binomul traditional, lapte+lotiune tonica. Discheta demachianta se imbiba cu solutie si se aplica pe piele cu miscari usoare. Inlocuieste cu succes demachiantul clasic, dar si tonicul. Le poate substitui pe ambele cu succes, aceasta este concluzia mea, dupa ce am incercat diferite posibilitati de a intrebuinta noul produs de la Ivatherm. Pentru o curatare corecta, am nevoie de 3-4 dischete. Intai demachiez ochii si buzele, apoi restul fetei. Daca celelalte demachiante de ochi au dat de cele mai multe ori gres, ca in cazul meu, poti folosi lotiunea micelara pentru ochi, fara nicio problema, pentru ca nu faramiteaza mascara, ci o topeste, dizolva frumos creionul, tusul sau fardul, nu irita si nu inroseste acea zona foarte sensibila. Prima mea impresia a fost ca lasa o pelicula lipicioasa si hidratanta pe piele, insa aceasta senzatie dispare dupa aproximativ doua minute.
Cum o folosesc eu? Demachiez fata cu laptele demachiant, sterg cu buretel umed, apoi aplic lotiunea micelara, care asimileaza restul de particule de praf, machiaj si sebum. In cazul meu, ultima disheta trebuie sa fie curata, altfel nu consider ca am terminat cu demachierea. Practic, cel mai mult imi place sa o folosesc in locul lotiunii tonice, pentru ca in acest fel am garantia ca pielea ramane curata si fara impuritati. Iubesc faptul ca tenul ramane si hidratat, nu doar curat, lucru care nu se intampla atunci cand folosesc doar tonicul.
Dar cel mai mult imi place sa o folosesc dimineata, pentru ca o singura disheta rezolva problema reziduurilor adunate in timpul noptii. Sigur, dupa cum am mai spus, exista mai multe posibilitati de intrebuintare, important este sa stii care e cea mai adecvata pentru tine si sa o adaptezi nevoillor tale. Este potrivita oricarui tip de ten, de la cel sensibil sau cu imperfectiuni, mixt sau gras, cu dermatita seboreica , cuperoza, piele matura sau uscata. Desi suntem in sezonul cald, lotiunea micelara nu incarca tenul, ci o lasa curata, pentru ca este filmogena, bacteriostatica si sebo-reglatoare.
Contine 30% apa termala Herculane, calmanta si antiiritanta, are ph fiziologic, nu contine sapun, alcool sau coloranti.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

22 de comentarii:

Zuzele spunea...

hihi ai ajuns la vorba mea! :) si mie imi place muuuult de tot lotiunea :) i-am dedicat un pomelnic pe blogul meu :)) ma bucur ca iti place!

Ale spunea...

Si eu am lotiunea asta si inainte am avut Bioderma - Sensibio. E foarte buna Ivatherm si face tot ce ai scris, dar pentru mine pelicula lipicioasa dureaza mai mult si ma deranjeaza, fata de Sensibio care nu lasa deloc deloc senzatia asta. In plus, curata mai rapid machiajul de la ochi.
Cred ca depinde foarte mult de ce tip de ten avem atunci cand ne alegem favorita ,dar oricum solutia micelara in sine it's my new favorite thing.

Anonim spunea...

si mie imi place :)
tenul meu arata mult mai bine de cand folosesc lotiuni micelare. pana acum am folosit bioderma si ivatherm

adela sirghie spunea...

@Zuzele: cand am citit, am crezut ca esti cam exaltata:)
Insa am folosit-o si eu si imi place foarte mult.
De curiozitate, cate lotiuni ai cumparat pana acum?

mada spunea...

buna Adela, deci tu tot mai folosesti si demachiant clasic desi in teorie ar fi suficienta lotiunea micelara ...

eu am avut o lotiune micelara de la Roche -Posay si desi era ok, parca simteam nevoia unui demachiant mai cremos... am folosit-o in aceeasi maniera: sa curat ultimele urme de machiaj de la ochi, pe care demachiantul obisnuit nu le indepartase... sau pentru curatarea fetei de dimineata ...

adela sirghie spunea...

@Ale:probabil ca cea de la Ivatherm este mai hidratanta. Daca ai un spray cu apa termala, poti sa te racoresti cu el, dupa ce ai aplicat lotiunea micelara.

adela sirghie spunea...

@Simona; eu am vrut de ceva vreme sa incerc lotiunea micelara, dar am avut mereu alte optiuni si am tot amanat.

adela sirghie spunea...

@Mada: da, exact asa fac si eu. Aceasta este varianta care imi place cel mai mult, pentru ca sunt obisnuita sa folosesc buretiei demachianti care exfoliaza cu blandete tenul.

Irina M. spunea...

Hehe...ce de micellaire - filles! :) Eu am de la Bioderma - Sebium si am avut si de la Roche Posay. Ambele sunt ok, dar Bioderma parca imi place mai mult. Cu siguranta o sa incerc si Ivatherm! :D

adela sirghie spunea...

@Irina M: o sa le compari si o sa ne spui si noua concluziile:)

Zuzele spunea...

am patru :) si inca 2 in birou, dar p-astea le dau cadou prietenelor sau... :)))

Zuzele spunea...

ai crezut ca sunt cam trilulilu :))

Anonim spunea...

topul lotiunilor micelare pe care le-am folosit pana acum:
1. la roche posay
2. ivatherm
3. bioderma- sebium
doar dupa folosirea primei nu am avut usoara senzatie de pelicula lipicioasa, dupa celelalte 2 simteam nevoia, cu ai spus si tu intr-un comment, sa pulverizez putina apa termala pe ten

adela sirghie spunea...

@Zuzele: deci tu esti responsabila cu nebunia micelara de la Ivatherm...
@black_beauty: eu nu am folosit decat Ivatherm, pot doar sa compar lotiunea micelara cu un tonic. Lotiunea micelara mi se pare mai buna...

Mirela Niculai spunea...

eu sunt fana lotiuni micelare de ceva vreme
asta pentru ca orice demachiant clasic parca nu curata totul
acum folosesc demachiantul clasic apoi o tura cu lotiunea micelara (lotiunea micelara mi se pare ca nu curata chiar bine singura)

realbadpisy spunea...

nu am auzit de ea , cand mai trec prin magazinele de cosmetice o sa ma uit dupa ea sa o studiez mai de aproape.

Ariana spunea...

Buna din nou!Si cat costa aceasta lotiune ca suna interesant ce am citit pe aici...poate mi'o achizitionez si eu:P te pup!

Zuzele spunea...

se gaseste la farmacie, nu in magazinele de cosmetice :)

adela sirghie spunea...

@Mirela Niculai: din cate imi dau seama, si tie iti place sa folosesti lotiunea micelara in loc de lotiune tonica, pentru ca are proprietati sporite de demachiere.Important este ca ai descoperit care este varianta cea mai eficace pentru tine si ai personalizat produsul in functie de nevoile tale.
@Realbadpisi, Ariana: le gasiti in farmacii, costa in jur de 40 ron. O alta varianta este sa cumparati revista The One unde gasiti si produsul, la pretul de 13 Ro.

Ana-Maria spunea...

Si eu folosesc Bioderma - Sensibio de ceva vreme. :)
Dupa ce folosesti lotiunea micelara, ce pas urmeaza in rutina ta? :) Nu stiu daca e bine sau nu..., la mine este urmata de o solutie de la clinique pentru o exfoliere usoara, tonic si crema. Gresesc?

adela sirghie spunea...

@Ana-Maria: eu folosesc lapte demachiant Ivamat(tot Ivatherm)+lotiune micelara+crema. E suficient. Parerea mea este ca tu folosesti prea multe. O sugestie ar fi lotiunea micelara, apoi sa alterezi solutia de exfoliere cu tonicul(in functie de preferintele din ziua respectiva), iar la final sa aplici crema.

Ana-Maria spunea...

:* Merci mult.
Dupa ce am citit postul tau m-am gandit ca poate exagerez, motiv pentru care am indraznit sa te intreb. :)