joi, noiembrie 25

Joi, 25 noiembrie 2010

Astazi am simtit in oras un freamat mai mare decat de obicei. Pentru ca a fost vreme frumoasa, nu am realizat de la inceput despre ce este vorba. Initial ma gandeam ca poate este o greva despre care nu aflasem inca de la televizor. Apoi am intrat in cateva magazine si a fost evident ca lumea incepe sa se pregateasca de sarbatori. Au aparut globurile, brazii,  beteala, turta dulce,  clopoteii, stelutele luminoase, craciuneii caraghios de cracanati, zanele, ingerasii  impreuna cu tot fosnetul sclipicios aferent. Cred ca altadata startul era dat de intai decembrie, dar eu am vazut brazi artificiali de vanzare inca de acum doua saptamani. Sau chiar trei. Dar i-am privit cu suspiciune(chiar le-am aruncat privirea "de vara",  adica acea privire putin nauca pe care o ai cand  intalnesti, cotrobaind prin pod, in toiul arsitei lui cuptor, cutiile de globuri si cu punga de beteala, murdare de colb) si am trecut mai departe. Anul acesta voi cumpara brad artificial, mereu mi-a parut rau ca trebuie sa curm viata unui puiet si sa il las sa se usuce ca sa ma faca pe mine fericita ca am pomul mare, frumos, impodobit, natural si mirosind placut a padure.
Azi nu  am ajuns acasa incarcata de globuri noi si infasurata in beteala aurie, deschizand usa cu piciorul, povestea pe care v-o spun acum are cu totul si cu totul alt talc. Tot drumul m-am gandit ca trebuie sa imi fac din vreme  programare la cosmetica+masaj facial si la tuns. Sa ma duc mai repede, sa nu prind aglomeratie, sa ma enervez ca nu gasesc ora potrivita, convenabila mie, sau sa constat ca odata ajunsa acolo, cosmeticiana e obosita si plictisita si nu ma pot relaxa. La un moment dat, va va cuprinde nebunia, la fel ca si in ceilalti ani,  asadar incepeti de pe acum sa va pregatiti cu cadouri si aranjamente si sa nu le lasati pe ultima suta de metri, sa fie o lupta contra cronometru si sa uitati sa va bucurati.
Am vazut ca deja toate revistele on-line au pagini pline si frumoase cu titluri de sezon, ce cadouri sa faci, cum sa te machiezi si cum sa te imbraci de sarbatori,  toate bine realizate si inspirationale.
Sfatul meu este sa faceti totul din timp, pe indelete, ca de Craciuni sa fiti frumoase si linistite.
Iar daca vreti sa faceti un bine anul acesta, adoptati un sufletel necajit de AICI


DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

6 comentarii:

Ema, Brasov spunea...

Sunt nerabdatoare sa impodobesc bradutul :)
Stiu ca suna eco, dar de 8 ani am acelasi bradut frumos de plastic cumparat tocmai pentru "a salva" unul real. Sunt constienta ca nu rezolv mare lucru si am vazut cum sunt aruncati brazii nevanduti...

Unknown spunea...

Si eu sunt nerabdatoare !! Astept Craciunul si pe Mosu il astept:)) si ceea ce ma incanta cel mai mult este plecarea la Paris, acolo atmosfera Craciunului e de nedescris..

iri spunea...

nebunia incepe doar cand incepe sa ninga:d pana atunci nu e iarna:x

adela sirghie spunea...

@Ema: eu cred ca daca se vor arunca acum mai multi,anul viitor se vor taia mai putini...si tot asa.
You may say that I'm a dreammer...
@Oana: ganduri spre o vacanta pariziana am si eu, dar catre primavara. Parisul in aprilie...
@ Iri:inainte sa ninga, iarna isi trimite buzduganul sa bata de trei ori in poarta, ca in basme. Deja eu l-am auzit batand:)

Iulia (Ivatherm) spunea...

nu stiu ce sa zic...poate ca exageram cu tendinta asta eco-friendly sau cum s-o numi ea. Mie imi place sa miroasa a cetina in camera de Craciun si sa retraiesc povestile copilariei in real, nu cu un brad de plastic. N-ati observat? De fiecare Craciun redevenim copii.:) Si pana la urma, asta este rostul bradului de Craciun, asta este traditia... Ma asigur insa ca sunt brazi de crescatorie, special plantati pentru acest lucru si, slava Domnului, sunt destui pe piata acum. Nu e nevoie sa mai ciuntim padurile. Eu zic sa ne pastram bucuriile autentice, sunt deja prea multe FAKE-uri in viata noastra.

classiq spunea...

Eu optez tot pentru un brad natural (crescut special pentru asa ceva). Sunt o persoana ecologica, insa Craciunul nu are farmec fara mirosul de brad in casa. Plus ca la un moment dat brazii acestia artificiali, din plastic, vor fi si ei aruncati, ceea ce nu e deloc ecologic. Cu ce nu sunt de acord insa este faptul ca in fiecare an exista prea multi brazi pe piata (chiar daca sunt de crescatorie), comerciantii tin la pret si intr-un final mare parte din ei sunt aruncati la gunoi. La asta ar trebui sa se reflecteze mai mult.
Ada