miercuri, noiembrie 24

Mi s-au plans multe fete...

Mi s-au plans multe fete ca au pleoapele uleioase si ca din aceasta cauza nu le "sta" fardul sau mascara. Toate fetele care mi s-au plans aveau tenul gras, ca si mine.
Ce se intampla de fapt?
Cat e mit si cat e realitate?
Pleoapele nu au glande sebacee. Deloc. Prin urmare, daca le ai incarcate, trebuie sa iti pudrezi mai des fruntea, pentru ca zona T este bogata in glande sebacee care secreta sebum, acesta aluneca printre sprancene si ajunge pe pleoape, unde se intalneste cu fardul, se amesteca cu el, iar  machiajul curge. Daca nu ai zona T grasa, inseamna ca ai scalpul gras, iar operatiunea descrisa mai sus se repeta. Cu aceleasi rezultate.
Daca pe timpul zilei folosesti o crema de ochi grasa, la fel vei avea probleme cu fixarea machiajului, asadar eu recomand un gel usor. Cremele grase, nutritive se pot folosi in timpul noptii fara nicio problema
Sigur, primer-ul pentru ochi de la Too Faced isi face foarte bine treaba, dar daca ti se pare scump sau inutil, reglarea sebumului este varianta cea mai buna.
Una dintre cele mai bune metode de reglare a sebumului mi s-a parut, dintotdeauna, aburul facial. Saptamanal.
Daca aveti alte pareri, va astept, ca de obicei, la comentarii:)

DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

14 comentarii:

Zuzele spunea...

Eu zic fond de ten plus un puf de pudra

Andreea's blog spunea...

Chiar nu stiam ca pleoapele nu au glande sebacee, intodeauna am crezut ca au. Si eu chiar aveam o oarecare dilema pentru ca nu stiam ce sa aleg Tfsi sau Udpp.
Multumesc pentru informatie.
Dar totusi care e mai bun dintre cele 2?:D

adela sirghie spunea...

Nu au, motiv pentru care se rideaza primele.
Eu nu am incercat decat TFSI. Dar .UDPP pare sa fie mai bine cotat.

Agnes spunea...

am preluat de la tine obiceiul de a sta la aburi saptamanal cu aroma binefacatoare a rozmarinului si iti multumesc pt asta! azi mi-am cumparat o sticluta de ulei de arbore de ceai si incepand din seara asta il aplic doar pe obrazul drept pe zona cu probleme ca sa vad cum se comporta. pe celalalt obraz aplic tratamentul obisnuit(acneea mea se situeaza pe obraji si mai mult se manifesta prin puncte negre pe care eu le bazai si asa imi apar bubite, in rest nu are caracter infectios). totusi am ceva emotii avand in vedere ca e ulei si sa nu cumva sa astupe porii in loc sa-i elibereze. nu stii cumva daca are efectul asta?

adela sirghie spunea...

@Agnes: te rog sa stai foarte nistita, este un ulei pentru tenul gras, nu iti face rau.
Eu chiar pot sa iti spun ca are putere de penetrare mult mai mare decat crema(referitor la teama ta ca ar ramane la suprafata si ar obtura porii)
Oricand as alege un ulei pentru tenul gras in locul unei creme, fara nicio problema:)

Black Orchid Makeup Reviews spunea...

Eu va recomand cu caldura TFSI. nu am incercat UDPP, si nici nu o voi face, ca nu e nevoie. Un tub ma tine cam 1 an (nu exagerez) si ma machiez in fiecare zi! Fardul sta pe pleaoape si 24 ore (testat de mine de mai multe ori).

Joice spunea...

Te contrazic. Nu gasesc explicatia pleoapelor uleioase (si numai gandul ca imi curge transpiratia din par pana-n sprancene si se strecoara ca un ninja sub machiaj e ... hilar), dar cert e ca ele exista.
Sunt persoane cu tenul uscat si pleoape uleioase. Sau persoane cu ten gras si pleoape normale sau chiar uscate.
Eu am ten mixt si nu e departe atat de uleios pe cat sunt pleoapele mele. N-are legatura cu restul fetei sau cu crema hidratanta, fara UDPP fardul se strange intr-o ora, sau chiar 15 minute vara.
Also, n-am vazut pana acum pe cineva cu pleoape ridate. Doar lasate. Ridata era pielea din jurul ochilor.

adela sirghie spunea...

@Joice: adevarul este ca eu m-am consultat cu un dermatolog inainte sa scriu anumite articole, iar acesta este unul dintre ele. Imi pare rau ca ai o asa de mare problema cu pleoapele si nu o poti rezolva decat cu UDPP. Dar ma mira ca nu ai auzit de pleoape ridate si crezi ca exista numai pleoape cazute...

DeliasBeautyBlog spunea...

Apropo de pleoape:am o prietena care in fiecare dimineata cand vine la servici,desi foloseste doar eyeliner,ajunge sa se vada ca un fard negru intins pana la sprancene....horror!
Prima oara am intrebat-o daca foloseste primer,mi-a zis ca nu.A 2-a zi de dimineata a venit nemachiata,i-am dat primer-ul de la Too Faced si acceasi problema.Nu s-a observat nici cea mai mica diferenta intre cu si fara primer.In maxim 15 minute era iar intins pana la sprancene.Am incercat cu primerul de la Urban Decay....la fel.
Dupa multe nedumeriri m-am gandit ca e de vina eyeliner-ul.
Apoi am facut experimentul:am machiat-o exact ca pe mine...primer,(peste am pus si putina pudra ptr ca ma gandeam ca o sa absoarba uleiul),apoi fard de ochi si apoi eyeliner-ul pe care il folosesc eu si rimel waterproof.
Rezultatul...dupa 10 minute dezastru total!!
Si nu are tenul gras sau ceva de genul.
Pur si simplu nu imi pot explica!

adela sirghie spunea...

@Sweet Crazy Lollipop: pleoapele nu au glande sebacee. Deloc. Cauza trebuie sa fie alta. Poate foloseste o crema de ochi mult prea grasa si care nu intra in piele. Indicat ar fi un gel usor.

DeliasBeautyBlog spunea...

La asta chiar nu m-am gandit!
Este foarte posibil ca asta sa fie cauza!!!

Anonim spunea...

Draga Adela,
Mie mi se strangea fardul pe pleoape de fiecare data (asa ca nu mai folosesc) plus ca, dupa cum povestea Sweet Crazy Lollipop despre prietena ei, si mie mi se intindea tusul (adica de fapt se lua pe acea parte de pleoapa de care se lipeste partea cu tus). Nu folosesc niciun fel de crema pe pleoape, asa ca nu e de la crema. E drept ca n-am incercat niciodata sa folosesc primer sau altceva, ci doar fardul simplu. Ma intreb daca nu poate fi de la caldura pleoapei. Adica poate se "topeste" cumva produsul respectiv de la caldura. In plus, eu am pleoape "hooded", asa ca am pliuri zdravene la ele. Asta e. Numai bine. Erin

Zimba Tattoo Brasov spunea...

Pleoapele contin glande Meibomius (glande sebacee), de aici si Orjeletul (urciorul) care sunt probleme ce pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare :)

adela sirghie spunea...

Intre timp am citit si eu, am aflat ca exista totusi un procent(destul de mic), dar tin minte ca se numeau Zeiss.