joi, iulie 14

Dezamagiri cosmetice: MAYBELLINE AFFINITONE 24H

Am avut cu mine la Viena o mostra din noul Maybelline Affinitone 24 H, cu formula micro-flex (producatorul este foarte mandru ca laboratoarele lui de cercetare au gasit dupa trei ani aceasta formula) si realmente este cel mai mare dezastru in materie de fond de ten pe care l-am vazut in ultimii ani. Am ales mostra de la Maybelline pentru ca avea SPF19, eu eram in vacanta si ma gandeam sa colind cat mai mult insoritele si cochetele stradute vieneze.  Cred ca am gasit acest esantion mai demult intr-o revista si am pus-o in beauty case. Nuanta era 30 sand,  deschisa, dar potrivita tenului meu. Initial am crezut ca este un fond de ten ok,  insa ma inselam amarnic. Nu am realizat in primele momente ca atunci cand esti in vacanta, lumina diferita din baie si oglinda aseazata altfel decat acasa pot pacali chiar si un ochi mai experimentat, cum cred ca sunt eu. Acoperirea este mica, aveam o mica zona putin mai rosie pe care nu a mascat-o, atat am vazut inainte sa ies pe usa, dar nu mi-am facut probleme prea mari, nu era deranjant. Insa afara, la lumina naturala, pentru prima oara in viata, sotul meu m-a intrebat cum am reusit sa ma fardez asa de prost. Cum asa, am intrebat eu nedumerita. Parca ai faina pe fata, esti fardata prea tare, cu ce te-ai dat?
Cu un nou fond de ten, am spus eu clipind des. Cu unul foarte prost, din cate imi dau seama...
Ei bine, mie acest fond de ten nu mi se potriveste deloc, absolut deloc. Nu se omogenizeaza, ramane fainos, nu acopera nimic, ma face sa arat ca o gheisa-adica face toate lucrurile de care te feresti atunci cand cumperi un fond de ten. Nu ii gasesc nicio calitate. Textura pare sa fie mult prea greoaie pentru a intra in piele, iar molecula-mult prea mare pentru a se omogeniza cu crema. Efectul final este artificial si nepotrivit, accentueaza ridurile, chiar daca aplici, cum am facut eu, o singura picatura. Deci: acoperire mica si aspect fainos. Dumnezeule, cine isi poate dori asa ceva de la fondul de ten? Mai bine renunti de tot...
Nu imi dau seama cat ar fi rezistat pe fata, pentru ca l-am sters in urmatoarele minute si am aruncat restul la cosul de gunoi.
Din partea mea primeste nota 3 TREI, doar pentru ca are SPF19.

Later edit: acum imi dau seama ca cei din grupul L'OREAL au o mare problema cu produsele care se lauda in mod abuziv ca au efect 24 sau chiar 48 ore. La fel  se intampla, in cazul meu, desigur, si cu deo mineral bila Garnier, care e o alta mare dezamagire cosmetica despre care am scris AICI- era lipicios si, invizibil fiind, ingalbenea urat hainele la subrat.

22 de comentarii:

Unknown spunea...

nu rezista multa pe fata, mie mi-a dat sa incerc o prietena care era absolut incantata de el si nu am avut inima sa ii spun ce porcarie e asa ca m-am bucurat pentru prima oara ca un fond de ten nu a rezistat mai mult de 2 ore pe fata mea

Cristina Shopping Therapy spunea...

Eu l-am incercat o data pe mana si nu mi-a placut.

Unknown spunea...

Nu rezista, intr-adevar. Singura nuanta mai ok e Nude, care se potriveste doar tenurilor medii-inchise. Pacat...

Amelia T. spunea...

Si eu il am si imi pare rau ca l-am cumparat...

Ema, Brasov spunea...

L-am cumparat si eu pentru ca am citit un review pozitiv. Nu este un produs extraordinar.

Mya spunea...

Vai, Adela...parca as fi scris eu randurile astea. Si eu sunt in vacanta in Franta de cateva zile si am luat si eu mostra acestui fond de ten in trusa...o aveam de prin vreo revista si tot asa, cum am petrecut cateva zile in plimbari, am zis sa il incerc. ce sa mai, exact la fel cred si eu despre acest fond de ten. nu stiam cum sa il dau jos mai repede, parca era faina.
o zi minunata in continuare iti doresc.

adela sirghie spunea...

@Mya; ce frumos, petreci ziua Frantei chiar la ei in tara!!!

adela sirghie spunea...

@Ema: pentru mine nu numai ca nu este extraordinar, dar il consider total nepotrivit!

Adelina Eneșca spunea...

Eu am incercat o mostra din acest fdt si s-a comportat ok pe ten, in sensul ca nu avea aspect fainos dar la capitolul rezistenta...sta foarte prost. Eu in general ma feresc de L'oreal. E numai reclama de produsele lor.

iri spunea...

si mie imi pare acum super rau ca l-am cumparat :| eh, pana la toamna ma bucur de lipsa lui, ca m-am hotarat sa renunt la fdt si deocamdata imi e bine :d

Delia spunea...

2 aspecte imi plac la acest fdt: ca are pompita (care lipseste la multe alte fdt. cu adevarat calitative) si SPF-ul... desi mi se pare ciudat ca au pus fix 19? (o fi tot codiţa marketing-ului aici?!:). Nu l-am testat, insa am tot citit online ca nu s-ar impaca prea bine cu tenul mixt/gras (cum il am eu), prin urmare nu m-a tentat nici sa-l testez macar.

mariana spunea...

Si pentru mine gasirea fondului de ten a fost o aventura;mi s-au parut bunisoare Revlonul Colorstay si Mac Studio Fix fluid.Eu cam cu astea ma dau

Fluturas euforic spunea...

Pe mine toate produsele Maybelline (eu am folosit rimel si gloss) m-au dezamagit!

Madalina spunea...

Dar Adela, cum de ai trecut tu de la Sisley si By Terry direct la Maybelline! Cred ca ar fi fost mult mai bine daca iti luai de acasa o crema cu SPF + fdt pe care il folosesti in mod obisnuit

adela sirghie spunea...

M-am gandit sa folosesc cateva esantioane noi, sa incerc si alte produse si sa nu incarc valiza prea tare, cam aceasta a fost socoteala mea de acasa, care nu s-a potrivit, evdent, cu socoteala din targ:(

Diana spunea...

Eu în general mă feresc să judec un produs după mostre.

Ori produsul din mostră era fenomenal, dar cumpărat de-a întregul era prost (cel mai des la șampoane și creme am observat asta), ori e invers.

De pildă fondurile de ten de la Vichy mi-au priit... erau fenomenale pe fața mea de-a întregul.
Mi-am luat niște mostre în vacanță... erau mai proaste ca fondurile de ten la 2 lei. Nu-mi venea să cred. Ce prăfos? Nici măcar nu se întindea pe față...

adela sirghie spunea...

@Diana: eu pana acum nu am avut experiente de genul acesta. De multe ori am cumparat produsul dupa ce am testat mostra si mi s-a parut la fel-inclusiv la parfumuri. Insa poate am avut noroc. Oricum, mostrele ar trebui sa fie cel putin la fel de bune precum produsul in sine, pentru ca acesta este scopul lor, de a convinge consumatorul ca merita sa investeasca in full size. Insa ai dreptate, traim intr-o lume ciudata...

adela sirghie spunea...

@Fluturas euforic:mie Maybelline mis e pare genul de firma care crede ca e suficient daca investeste masiv in publicitate si imagine. Calitatea e lasata pe ultimul loc.

Natural spunea...

Daca au fost atatea experiente nereusite cu acest produs (si v-ati racorit prin comentarii vis a vis de el) am zis sa stie toata lumea de ce sa se fereasca.

Asa ca te-am adaugat in Blog and roll on the rocks. Spor!

Zuzele spunea...

Babe, iti repet: atunci cand cumperi un produs ieftin nu poti avea asteptari prea mari, nu poti avea pretentia ca el sa fie la fel de bun ca Lancome sau Dior sau by Terry sau ce ti-a mai placut tie sau mie mult de tot :(
Din categoria ieftin si bun, insa mult mai scump decat prapaditul de Maybelline, mie imi plac Joviale de la Ivatherm si Normateint de la Vichy.
Produsele astea foarte ieftine probabil ca sunt foarte bune pentru cele cu tenul perfect. Si eu am citit pareri pozitive despre el, insa cu siguranta a fost testat de pustoiace cu pielea ca portelanul, fara cusur, perfect intinsa si fara probleme.
Pentru mine cred ca ar fi la fel de "bun" ca si pentru tine. D-asta ma si prefer sa dau un banut in plus si sa-mi iau ceva ok. Clinique este brandul meu preferat in materie de fd de ten, nu m-a dezamagit nimic de la Clinique.
Intr-o seara am dormit la o amica si nu aveam machiajele cu mine, iar dimineata m-am machiat cu Accord Parfait de la L'oreal. M-am demachiat in secunda 2. Parca aveam o masca pe fata. Oribil. Ea care are un ten perfect, este incantata si il foloseste de vreo 5 ani cred. Este fidela. Eu nu vreau sa mai vad vreodata fd de ten L'oreal.
Am si eu niste esantioane de Maybelline dar nu am avut curaj sa le testez. Acum ca am citit ce ai patit tu, le arunc direct la cos.

adela sirghie spunea...

Da, Maybelline a fost ca o masca prafoasa pe tenul meu...daca toate fdt ar fi atat de proaste ca acesta, eu as renunta la fdt forever.

Anonim spunea...

Oribiil! Am cumparat si eu acest fond de ten, pe care mi l-a recomandat o prietena, iar majoritatea review-urilor fiind pozitive, am decis sa il incerc. Imi pare extrem de rau ca l-am cumparat! Acopera destul de ok, insa la capitolul "machiaj natural'" sta excesiv de prost. Dupa aplicarea unui mic strat, fata mea arata ca si cum ar fi avut 2 kg de fdt pe ea, aspectul fiind evident unul fainos si inestetic. Imi era si rusine sa ies din casa asa, pt ca se vedea de la o posta ca eram machiata prost.