marți, decembrie 20

Jurnalul meu din iarna lui 2011/2012-a doua parte

Mereu m-am intrebat de ce fetele cauta "piese cheie", "must have-uri", de ce citim aproape pe nerasuflate articole "Top 10 produse cosmetice care nu trebuie sa iti lipseasca de pe masuta de toaleta" etc.
Sigur, cititoarele de Cosmopolitan vor spune ca am innebunit, ca nu imi plac tendintele si ca sunt mai degraba"anti" decat "pentru".
Dar mie imi place sa nuantez, nu sa dau verdicte. In privinta cosmeticelor: eu pun in prim plan o crema antirid(sau serum) si un fond de ten cu efect de iluminre, un blush mat(care sa nu scoata in evidenta porii mei dilatati), o mascara negru carbon pentru volum si un ruj intr-o nuanta naturala, dar care sa aiba si un pigment bun. Dar aceste lucruri nu pot fi recomandate unei fete care are 20 de ani si un ten perfect. Must-have-urile ei sunt/ar trebui sa fie cu totul si cu totul altele. Ar putea opta pentru texturi lejere, sidefate sau fondante sau dimpotriva, mai puternice, pentru serile petrecute in club. Cum ar putea sa fie un fond de ten un must have pentru o fata care nu are nevoie de asa ceva? Poate investi intr-un alt produs cheie care sa ii fie folositor, sa ii scoata in evidenta calitatile sau sa ii ascunda micile defecte. Daca are buze frumoase, de nuanta cireselor coapte, nu are de ce sa le ascunda sub un strat gros de ruj, ci mai degraba ar trebui sa sa le potenteze farmecul natural cu un balsam protector. Ma refer la machiajul "de zi" unde se fac cele mai mari greseli de obicei.
Am avut si eu, vis-a-vis de partea  beauty un zel cumulativ, dar care nu a facut decat sa ma introduca intr-o lume a desertaciunilor, asadar nu am cum sa ii mai acord vreodata credit.
In acest moment, principiul dupa care ma ghidez este ilustrat perfect de cateva cuvinte ce apartin lui Jil Sander :" BUY LESS, THINK MORE".

15 comentarii:

mariana spunea...

Adela,perfect adevarat,tot ceea ce ai spus

Mimoza spunea...

recunostinta mea pentru ideile pe care le promovezi! pe cand o carte de beauty?

Cupcake Splendens spunea...

adela,eu am o problema:orice fond de ten as folosi,dupa cateva minute de la aplicare imi apar mici cosuri...parca sunt alergica,parca mi se "umfla" porii... am incercat fdt de la artistry,l'oreal,max factor...si am incercat sa aplic fdt si cu degetele(curate,normal) si cu pensula speciala.eu nu sunt obisnuita cu fdt,il aplic o data pe luna,dar si cand il aplic...imi iasa acele mici cosuri.tu nu ai patit asa ceva?what can i do?:(

adela sirghie spunea...

@Mimoza: multumesc, multumesc, insa nu intentionez sa scriu o carte de beauty, ci o carte in adevaratul sens al cuvantului:)

adela sirghie spunea...

@Cupcake: nici mie nu mi se potriveste deloc grupul L'Oreal, cu Maybelline cu tot:)
Insa in afara de faptul ca fdt Maybelline parea "cake"pe tenul meu, alte experiente neplacute nu imi aduc amine sa mi se fi intamplat cu fdt.
Insa daca tu folosesti doar o data pe luna fdt, inseamna ca nu ai nevoie, asadar cred ca e suficient daca aplici un strat de pudra pulbere, usoara, cara sa absoarba sebumul.
Daca insisti totusi sa folosesti fdt, aplica in preablabil fie primer, fie un strat generos de apa termala, sa indulcesti contactul fdt cu epiderma ta sensibila.

Cupcake Splendens spunea...

multumesc din suflet pentru sfat!voi incerca:)

mimoza spunea...

Iiiiii! acum m-ai facut si mai curioasa!

adela sirghie spunea...

@Cupcake: sa imi spui daca s-a ameliorat situatia!
@Mimoza: da, am mari emotii cu cartea:)

Anonim spunea...

E gata scrisa?

adela sirghie spunea...

Nu, acum lucrez la ea:)

mimoza spunea...

Spor, spor, spor si inspiratie! sunt foarte curioasa despre ce e vorba!

Rox spunea...

blogul tau e biblia mea de beauty

adela sirghie spunea...

Rox, multumesc, multumesc!

Diana spunea...

buna. Apropo de pori dilatati, ai folosit si the POREfessional de la Benefit? Stiu ca ai mai folosit cateva produse de la Benefit.

adela sirghie spunea...

Nu, nu am avut POREfessional.