marți, februarie 7

Buy less, think more

Eu, descumpanita. Locatia: fix in mijlocul unui magazin plin cu femei. Atat de multe, incat cu greu puteai sa te misti si cu si mai mare greutate puteai zari/gasi o vanzatoare libera in cazul in care doreai asistenta. Reduceri-mormane peste alte mormane, dar si colectie noua intr-un colt dichisit, protejat de dezastru, imbulzeala, strigate, tipete, priviri dusmanoase, toate de-a valma, sufocante- dar si incitante.
Eu am plecat fara sa cumpar nimic, fara sa incerc nimic, dupa cateva minute.
Mi-am dat seama ca si in cazul in care intr-un final as fi gasit ceva pe placul meu, bucuria de a cumpara ar fi fost umbrita de un efort mult prea mare. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit: imi place sa colind magazinele cand sunt reduceri, insa legitima bucurie a posibilului lucrului nou achizitionat se scurge pe masura ce trec minutele in care sunt imobilizata de aglomeratie. Nu pot cumpara nimic sub presiune. Nu imi place nimic sub presiune. Ma blochez. Ma sufoc. Uit totul si fac stanga, 180 de grade..
Am intrat in magazin bucuroasa si fericita, dar toate fetele venite la cumparaturi, ca si mine, erau incruntate si nervoase, parca cineva le silea sa isi deschida portofelele si sa lase banii sa curga din ele.
Asadar, am mai pierdut un sezon de reduceri...

3 comentarii:

Just_Me spunea...

Nici eu nu am rabdare sa ma imbulzesc la reduceri. Prefer sa imi fac cumparaturile in ritmul meu si in liniste, chiar daca platesc mai mult.

v_tina spunea...

Mie nu prea imi place sa merg la cumparaturi. Mai bine fac orice altceva. Mi se pare uneori atat de inutil sa imi iau iar haine cand stiu ca am acasa deja multe pe care nu le imbrac.

Natural spunea...

Ce solutie buna :) Ei au redus preturile si s-a inmultit lumea, tu ai redus timpul pentru a nu fi afectata de buluceala. Cam asa fac si eu, bucuria reducerii piere daca nu-mi face placere sa cumpar in inghesuiala :( Am notat solutia ta intr-un Blog and roll cu cifra rotunda. Spor!