joi, iunie 20

Levantiiiiicaaa, aveeem levantiiiiicaaaa....

Levantiiiicaaaa aveeem....
Iata ca dupa ce s-au scuturat florile de tei (eu am fost la cules si acum am o gramajoara semnificativa pusa la uscat, in camara), a aparut lavanda. Sa nu uitati sa va aprovizionati din timp, sa nu le treaca si lor vremea...

8 comentarii:

Poisoned Purple spunea...

Eu am o pernita in forma de inimioara pe care o umplu cu levantica in fiecare an. :)

Orjen spunea...

Cred ca mirosul de lavanda este preferatul meu si are un efect linistitor extraordinar asupra mea. Citisem acum ceva timp despre lavanda si tin sa precizez ca ea nu creste in mod natural la noi in tara (sigur ca or fi si din cei pasionati care incearca sa o cultive), ea preferand un climat mai bland. Varietatea pe care o vand tigancile la orice colt de strada in perioada aceasta se numeste "lavandin" si este, intr-adevar, ruda mai putin nobila a lavandei adevarate.

Anonim spunea...

unde se gaseste de cumparat, in piata?

Unknown spunea...

Lavanda e perfecta pentru ikebana.Eu am avut in gradina la un moment dat, iar seara sau dimineata cand deschideam geamul se simtea imediat mirosul. Acum din pacate nu o mai am, insa a inlocuit-o menta, care la fel miroase puternic, insa o pot folosi in limonada, in aranjamente florale nu :)

adela sirghie spunea...

Piata, metrou, vanzatoare ambulante. Daca vrei in ghiveci, la florarie.

Alina Canura - Anghel spunea...

Iubesc levantica, in fiecare an imi fac provizii :D

Anonim spunea...

chiar nu stiam ca se gaseste si la florarii. Multumesc frumos, Adela

adela sirghie spunea...

Da, daca ei ghiveci, o poti planta in gradina, se dezvolta foarte frumos, chiar vineri am vazut la cineva, era splendida.
Eu am luat mai demult seminte si nu a iesit nimic, asa ca o sa iau si eu ghiveci,