miercuri, iulie 31

Jurnalul meu din vara lui 2013-prima parte


Intrucat simteam ca am ajuns cu nivelul de energie destul de jos, m-am dichisit, m-am parfumat, am luat din sifonier rochia lunga rosie (pe care am purtat-o si ieri exact din acelasi motiv) si am plecat- foarte, dar foarte hotarata la coafor, sa imi cumpar cel mai mare rasfat de care sunt in stare.
La Laurent Tourette, la care nu am mai ajuns de pe vremea cand ma vopseam si nimeni in afara de el nu parea sa il faca sa arate onorabil de cat de rupt si despicat si subtire si portocaliu si vai de steaua lui cum ajunsese.
Acum parul meu nu mai are nevoie de ingrijiri speciale, e sanatos, lucios natural si rade la soare cat e ziulica de lunga. Laurent l-a luat fi cu fir, i-a acordat atentia cuvenita, vreo 25 de minute a tot tuns si a tot indreptat. Parca era din aur parul meu, asa il tinea si il cantarea si dansa cu el inainte sa il taie. Din lungime a luat trei cm, dar nu imi pare rau, caci vara prefer sa il am mai scurt.  Adevarul este ca am cunoscut multi hair-stylisti, dar niciunul ca francezul. Niciunul nu a avut maiestria lui. Cred ca fiecare femeie ar trebui sa faca un efort sa mearga macar o data in viata la el.
Ei bine, eu i-am dat intotdeauna NOTA ZECE lui Laurent, la fel ca si acum. Parul are o taietura rafinata, se aseaza singur, cuminte aproape ca imi venea sa il rog sa nu ma mai coafeze.
Daca va intrebati ce pret are acest rasfat, va spun ca are unul mare. Tuns, spalat, coafat-210 lei.

Doua lucruri interesante am aflat de la el astazi.
1- ca daca nu iti place fixativul si eviti sa il folosesti(cum sunt eu), poti totusi incerca o varianta mult mai soft. Pulverizezi in palme si il aplici acolo unde e nevoie- portiuni de par unde parul se electrizeaza, unde o ia razna cand se regenereaza. Il poti cuminti cu palmele pe care ai pulverizat fixativ, fara sa il incarci deloc. Mi-a si aratat si mi-a placut cum a iesit, o sa incerc sa fac singura data viitoare, sa vad ce iese.
2- l-am intrebat despre cum poti proceda cu firele de par albe in cazul in care consideri ca este prea devreme sa te vopsesti. Problema pe care o voi avea si eu la un moment dat, asa ca ma voi interesa mai mult de acest procedeu. Si mi-a raspuns ca exista o solutie foarte soft, asa zisa vopsea pentru barbati (care poate fi folosita pentru femei). Este ca un fel de sampon, se aplica dupa ce ai spalat parul, o lasi sa actioneze cinci sau zece minute maxim si apoi o dai jos. Nu necesita aplicare cu pensula, ca in cazul celei clasice, de altfel se face in salonul de samponare. Coloreaza putin firele albe, intr-atat incat sa le faca sa se piarda printre cele care nu s-au decolorat.

Adevarul este ca mie nu mi-a trecut asa ceva prin cap, este pentru prima oara cand aud de acest procedeu. Daca vreuna dintre cititoarele mele stie mai multe amanunte, o rog sa imi scrie la comentarii.

22 de comentarii:

Unknown spunea...

sa iti fie de bine
meritam din cand in cand mai ales cand suntem cu moralul la pamant un astfel de rasfat
ai un par foarte frumos

ilda76 spunea...

Adela, sa iti fie de bine!
Arata minunat parul tau!

Ai dreptate, macar o data in viata ar trebui sa se bucure astfel fiecare femeie!:)

Acea vopsea pentru barbati ma trimite cu gandul la samponul nuantator! Desigur, intuiesc ca e vorba despre altceva!

Ilda
Lavender Thoughts

adela sirghie spunea...

@irina andreea: nu m-am dus la shopping, nu mi-am luat lacuri de unghii, dar am investit intr-o tunosre perfecta.

adela sirghie spunea...

@Ilda: nu, tocmai ca nu e sampon nuantator, da o tenta de sandre firelor albe, dar fara sa faca nota discordanta, ci o armonizeaza. Voi cauta informatii si le voi posta, caci ma intereseaza subiectul.

Anonim spunea...

Te rog sa postezi daca gasesti informatii.Mi-au iesit cateva fire albe si pt ele sunt nevoita sa ma vopsesc mai des.Am citit cate ceva despre astfel de vopsele pt barbati, dar aveau amoniac si eu merg deocamdata pe cele fara.
As vrea sa stiu daca in continuare, esti la fel de multumita de produsele Medik8.Multumesc!

Camelia Andrasescu spunea...

Si eu am inceput din pacate sa am fire albe. Momentan le smulg, dar parca devin tot mai multe. Sa stii ca eu merg pe mana ta si pentru ca ma voi muta in curand in Bucuresti intentionez sa-i fac o vizita acestui domn. Lui si Tatianei, cosmeticiana de care ne-ai mai vorbit. Multumesc pentru informatie.

Cecilia spunea...

Faina poza! De referinta!

Anonim spunea...

Ma batea gandul sa ii fac o vizita, dar acum tu mi-ai intarit gandurile! :)

adela sirghie spunea...

@Anonim: ma voi documenta si voi mai intreba, caci sunt direct interesata de subiect.
De la Medik8 am avut un demachiant si un serun C-Tetra. Ambele foarte bune.
Acum folosesc un serum pentru pete de la Caudalie care are in compozitie squalane si viniferine 1000(de 62 de ori mai eficace decat vitamina C) Nu cred ca e de 62 de ori mai eficace, dar de vreo trei ori sigur este, caci rezultatele se vad. Rezultate am vazut dupa o luna, petele s-au estompat frumusel, cred ca este mult mai bun decat vita C. Daca problema ta este pigmentarea, pot sa spun ca eu voi recumpara Caudalie, nu Medik8.

adela sirghie spunea...

@Camelia: perfect, sa il intrebi si tu pe Laurent de vopseaua pentru barbati. Eu am plecat de-acolo atat de fericita, ca de-abia cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca ar fi trebuit sa iau mai multe informatii. M-am gandit ca oricum in acest moment nu am nevoie, si cand voi avea-stiu la cine sa apelez. Dupa care am regretat, caci e un subiect care ar putea interesa multe fete.

adela sirghie spunea...

@Cecilia: multumesc, multumesc!

adela sirghie spunea...

@Lola's Box: francezul e un magician, eu asa il socotesc.

Anonim spunea...

Multumesc,Adela! Sa stii ca eu astept si jurnalul complet de ingrijire a pielii.Ce creme mai folosesti si care au meritat banii investiti.Pentru ca la felul in care arati,trebuie sa ne spui 'secretul'( glumesc- stiu ca la tine e un cumul legat de mai multi factori:ingrijirea constanta,alimentatia,suplimente etc)

Hapi spunea...

Ce fain te-a coafat! Well, cam asta face si stilistul meu si maica-sa, nu am gasit pe cineva care sa-i egaleze pana acum.
Sa imi pulverizez fixativ in par mi se pare enervant, motiv pt care nici nu achizitionam pana acum, folosesc doar crema si spuma.
Dar e un pont bun.

adela sirghie spunea...

Coafatul e sweet si lejer, mai mult de-atat nu suport. Nici cand m-am maritat nu am avut mai mult de-atat:)

Ceea ce laud eu este felul maiastru in care a taiat parului, caci se aranjeaza singur, foarte elegant, fara perie, fara uscator- esential pe timp de vara si esential pentru cineva care se spala pe par des.

Anca spunea...

Multa delicatete vad in tunsoarea ta, Adela! Si eu pulverizez fixativul in maini si apoi il aplic in par. Nici nu se observa, nici nu il simt in par, mai ales ca parul meu e subtire si rar. Iar in ultimul timp aplic putin serum glossing de la Syoss si chiar am observat minunea: parul se aranjeaza binisor fara sa ii mai fac absolut nimic.

adela sirghie spunea...

Ulei pentru varfuri si eu folosesc. De un an si jumatate am o sticluta de la Joico-pare ca nu se mai termina.

Lili spunea...

Si eu sunt interesata de samponul-vopsea minune. Am avut parul distrus de blond, l-am tuns foarte scurt insa tot nu am putut renunta la vopsea. Imi place mult coafura lejera pe care o ai.

adela sirghie spunea...

@Lili: cred ca va trebui sa ii mai fac o vizita si sa ii er toate detaliile. Si sa fac si poza produsului.

Anonim spunea...

Adela,,,am vazut pe site-ul francezului ca nu tunde doar el,,ca mai are si alti stilisti angajati.Daca vreau sa ma tunda chiar el,,trebuie sa mentionez asta cand imi fac programarea?
Pentru ca am mai mers la saloanele marilor stilisti si daca nu esti vreun pui de vedeta macar,,te paseaza la incepatori,,,

adela sirghie spunea...

Ah, iata ca acum ealizezca din iulie, de cand am scris postarea, nu am mai fost la coafor…
Da, trebuie sa spui ca vrei la Laurent si la nimeni altcineva. Inttebi cand e liber si cand te poate lua. Daca incearca sa te paseze, desi nu cred ca se va intampla asa ceva, nu face chestii de genul acesta, te ridici si spui ca tu ai cerut la el si sa te reprogrameze cand poate. E o schema buna pt orice stilist, te va lua pe loc, de teama sa nu faci scandal.
Dar nu cred ca Laurent se comporta asa.

Anonim spunea...

Mi-am luat inima in dinti si mi-am facut programare la L.Tourette,,,mi-a placut cum ai descris felul in care ti-a rasfatat parul.Sper sa fim pe aceeasi lungime de unda si sa-mi iasa tunsoarea))
Nu vreau nici o schimbare radicala de look,ci tunsoarea mea clasica in scari,dar care sa se aranjeze cat de cat si fara multa spuma,perie,etc