miercuri, august 7

Jurnalul meu din vara lui 2013- Gura Portitei, Jurilovka, Enisala


Initial, am vrut sa merg la Balcic, pe care l-am vizitat cu ani in urma si mi s-a parut romantic si linistit. Dar hotelurile de pe faleza erau ocupate, iar cele cu betoane nu ma inspira deloc. Si cum prietenii nostri au venit cu propunerea Tulcea, am amanat Balcicul pentru septembrie, cand se mai potoleste nebunia. Ne-am cazat la Enisala Safari Village, de unde am plecat la Gura Portitei si am bantuit prin canalele din jur in cautare de aventuri, pelicani, peste, berze si povesti cu lipoveni. Nu credeam ca in plin augutst mai exista vreun loc salbatic si nealterat la Marea Neagra, dar Gura Portitei chiar te asteapta cu multe locuri de lenevit pe nisipul fierbinte. Poate pentru unii e prea salbatic, prea sibguratic, insa pentru mine este perfect:
Am mancat cu lipovenii:


 Ne-am plimbat cu lipovenii, le-am ascultat muzica si le-am ascultat povestile:Am vizitat cetatea Enisala:Maine as pleca din nou(chiar daca inseamna patru-cinci ore de drum) si tot agroturism as alege:
Pentru mine a fost prima excursie la Tulcea. Mi-a parut rau ca pana acum nu m-am aventurat in zona aceasta minunata.

9 comentarii:

Ioana spunea...

Ce poze frumoase ai facut ! Am auzit ca incepand cu 1 august pelicanii isi invata puii sa zboare si ca acesta este un spectacol superb ! Ai vazut pelicanii ? Eu nu am fost (inca) niciodata in Delta ...

adela sirghie spunea...

Si pentru mine a fost prima oara cand am ajuns in zona aceea.
Am vazut pelicani, dar erau departe, nu puteam ajunge acolo ca se impotmolea barca. Foarte trista am fost din aceasta cauza.
Asa un spectacol cum e cel descris de tine mi-ar fi umplut inima de fericire...

Camelia Andrasescu spunea...

Nici eu nu am fost nicodata in aceasta zona, dar arata extraordinar!

Natural spunea...

Foarte frumos! Am fost si eu in Delta prin Iunie (pentru prima data), dar focusat pe pescuit. Trebuie sa revin sa vad si pelicanii si restul frumusetilor.

Cecilia spunea...

Merci de pont! O idee excelenta!

adela sirghie spunea...

O splendoare, fara nicio urma de indoiala. Dar este o splendoare pentru cei care vor sa se bucure in singuratate, nu pentru cei care vor sa fie vazuti.

Litoralul, din pacate, a ajuns altceva si nu mai e frecventabil din punctul meu de vedere.

Cristina spunea...

Eram sigura ca o sa cauti/gasesti pisicute si acolo! :) (si eu as fi facu la fel ;)

Iulia Pascanu spunea...

absolut superb!

adela sirghie spunea...

Daaa...aia mica de pe lemne a sarit in bratele mele chiar cand am coborat in masina. Ma iubesc matzele, clar:)