sâmbătă, noiembrie 15

HOUBIGANT-IRIS DES CHAMPS...


Ultima lansare a Casei HOUBIGANT( exclusiv in Beautik Haute Parfumerie) este un parfum floral-oriental, o adevarata oda dedicata irisului, floare eleganta si rafinata ce ascunde suficient de multe secrete incat sa surprinda si sa farmece deopotriva.

Interesant este ca floarea de iris, atat de spectaculoasa, nu are de fapt miros. Este frumoasa, fara indoiala,  iar culoarea ii este vibranta, insa poezia, farmecul ei si binecunoscuta zestre olfactiva vin din underground, din radacinile ei chiar. Procesul de extragere a irisului este lung si dificil, iar recoltarea acestuia nu se poate face mai repede de trei ani.


Note de top: Bergamota, Lacramioare, Piper rosu
Note de mijloc: unt de Iris, absolu de Iris, absolu de Trandafir, absolu de Iasomie Sambac, esenta de Ylang-Ylang
Note de baza: lemn de Santal, Ambra, Vanilie, Mosc


Parfumul debuteaza exploziv, aproape ca iti este teama ca nu vei tine pasul cu el. Pe pielea mea este initial pudrat si nota de iris este atat de puternica, incat a trebuit sa incerc si sa port parfumul zilnic sa-i clarific metamorfoza uluitoare, caci rar mi-a fost dat sa intalnesc un parfum care se poate transforma atat de mult si intr-un timp relativ scurt. E ca si cum ai vedea un apus de soare pe fast forward. Dupa ce notele pudrate de iris si bergamota se sting, durata lor fiind in cazul meu de pana intr-un sfert de ceas, descopar cu mare uimire, ca aproape nimic din prima impresie nu a mai ramas pe incheietura mea. Vartejul de inceput se nuanteaza, devine mai suav, se topeste intr-o baie de roze si lacramioare. Finalul e calm si cald, auriu, bogat dar totusi delicat, si oricum indeajuns de puternic incat sa staruie intreaga zi: ambra si lemn de santal. De altfel, Iris des Champs se dezvolta spectaculos, continuind o lunga traditie a excelentei in parfumerie, pe care casa Houbigant a mostenit-o si pe care iata, anul acesta a imbogatit-o cu inca un parfum ce reprezinta interpretarea feminina a frumusetii si misterului irisilor. 

Houbigant a modernizat sticla de cristal folosind un flacon realizat de Baccarat la inceputul secolului 20. Sticla a fost creata initial pentru Parfum Idéal cu ocazia Expozitiei Universale, care a avut loc in Paris in 1900 si intruchipa Turnul Eiffel, simbolul acestui eveniment. Iris Des Champs, noul parfum al Casei Houbigant este disponibil in exclusivitate in Beautik Haute Parfumerie la pretul de 670 lei/ 100 ml.

MUST KNOW: Casa de parfumuri Houbigant a fost infiintata in secolul al 18-lea de catre Jean-Francois Houbigant. La numai 23 de ani a creat Eau D’ Houbigant care a devenit parfumul preferat al aristocratilor de la acea vreme. Au urmat apoi Muscadins, Merveilleuses, creatii apreciate de nobilimea din intreaga lume. Regina Maria Antoaneta, Napoleon al III-lea si sotia lui Eugenie, contesa Saxoniei si regina Olandei, printesa Mathilde, printul de Battenberg, ducele de Moucy, Lev Tolstoi, Guy de Maupassant sunt doar cateva dintre personalitatile care au preferat parfumurile Houbigant. 
Parfumurile Houbigant erau si preferatele Reginei Maria a Romaniei, care a contribuit mult la succesul numelui in Europa de Est.

Un comentariu:

Vision By Mila spunea...

Recunosc ca nu am auzit de acest brand. Momentan ochesc un Jo Malone.