sâmbătă, iunie 20

Guerlain Aqua Fresca


Am regasit astazi un parfum de care uitasem. Il am de cateva veri, dar il folosesc numai in zilele de canicula cumplita, cum sunt cele din aceasta perioada. Dar daca ma gandesc bine, l-am folosit si iarna, de cateva ori, imediat dupa ce am iesit de la sauna. Este vorba de Aqua Allegoria de la Guerlain, si anume, Herba Fresca. Miroase a iarba proaspat taiata, te racoreste instantaneu, si culmea! chiar si aerul din jurul tau devine respirabil. Sincer, e un miracol semnat Guerlain. Iti poti imagina o plimbare in rochia alba, usoara, de noapte, tu, desculta prin roua proaspata a diminetii, intr-o gradina verde, verde? Cam asa este Herba Fresca. Expertul in parfumuri Luca Turin scria ca daca acest parfum nu ar fi fost o minunata creatie Guerlain, datoria compozitiei atat de ciudate, ar fi sfarsit intr-un miros comun, cam ca pasta de dinti mentolata. Adica ceva numai bun pentru celebrul domnu' Castor din reclamele noastre. Dar Jean-Paul Guerlain, marele vrajitor, si nasul din spatele acestui elixir, a amestecat menta cu iarba, si, cu toate acestea, rezultatul este un parfum in toata splendoarea. In afara de notele puternice de menta si iarba, mai contine: ceai verde, floare de para, busuioc, lacramioare si petale de ciclamen.

4 comentarii:

Anonim spunea...

nu stiu cum miroase parfumul asta, dar stiu cum este l'instant :) si mi-a placut mult mult timp si cred ca as putea sa-l mai folosesc de cateva ori...a si imi place mirosul fardurilor de la guerlain...cel putin fondul de ten..il ador numai din cauza mirosului..e demential.. si rujurile, toate miros la fel... zuza G

adela sirghie spunea...

toata gama aqua allegoria este extrem de diferita de toate parfumurile pe care le-am prezentat pe acest blog. nu stiu daca iti vor placea, dar cu siguranta nu le vei uita. Daca iti place mirosul de trifoi proaspat taiat, sigur vei cadea in admiratia Herba Fresca, mie mi-a starnit imaginatia de la prima pulverizare. Cat despre fardurile Guerlain, sunt printre preferatele mele, alaturi de Sisheido, by Terry, Benefit si Sisley. Acum folosesc un fard de obraz de la Guerlain care miroase superb a violete.

Anonim spunea...

draga adela, tu iti iei din tara parfumul din gama aqua allegoria? si eu sunt indragostita de ele si de ambalajul lor, imi place cel de liliac dar...dupa pulverizare nu persista mai mult de o ora. poate e o diferenta intre cele de la sephora si cele de afara, tu ce crezi?

adela sirghie spunea...

eu le-am luat din tara, dar acum in urma cu cativa ani...patru cred. si la mine dispare destul de repede, dar tine mai mult de o ora. pe cel de liliac, pe care il ai tu, nu l-am incercat. am mai avut de magnolie si de floare de portocal. cel de floare de portocal tinea cel mai mult. mi-a mai placut si anisia bella.