duminică, iunie 7

parul gras si camasa alba

Multe fete ma intraba daca e ok sa se spele des pe par daca au parul gras. Majoritatea aduc argumente de genul stii, mama mi-a spus ca o data la saptamana este regula de aur, altfel parul mi se va ingrasa din ce in ce mai tare, imi va cadea, va fi vai de capul meu. Acesta este un mit fals. Logic, daca parul tau e gras si dupa 2 zile pare murdar, trebuie sa il speli. In caz contrar, esti murdara. Simplu. Sunt fete, ca prietena mea Candice care il spala o data la 7 sau 8 zile. Dar din bun simt, nu ca ar fi murdar. Ea este o norocoasa. Eu nu sunt asa. Daca parul e plin de sebum, se va murdari muult mai repede, deoarece toate firele de praf se vor lipi si il vor incarca la maxim. Deci singura regula este: daca parul tau e murdar, spala-l. Daca trebuie spalat la 3 zile, spala-l la 3 zile, daca la 2, atunci spala-l la 2. Daca nu rezista mai mult decat o zi, spala-l zilnic cu un sampon soft, daily use. Pentru numele lui Dumnezeu, nu te duce la petrecere cu parul slinos pentru ca il speli o data la 7 zile si de-abia esti intr-a 6-a! Sau la intalnire, sau la restaurant, la business lunch. Daca trebuie spalat zilnic, un haircut practic si facut de o mana sigura de stilist priceput este de mare ajutor. Daca ai o camasa alba si se murdareste dupa o singura purtare din cauza caldurii, prafului, transpiratiei, ai varsat ceva colorat etc, ce faci? Logic, daca e murdara, o speli. Nu o porti si a doua zi pe motiv ca hainele trebuie purtate de cel putin 3 ori ca sa nu se strice tesatura, nu?

9 comentarii:

Mihaela spunea...

Subiectul face parte din capitolul : MIT BUSTERS . La noi romanii , sectiunea asta de carte este destul de lunga si plicticoasa . Nu este bine sa : te speli des pe cap ( DA , DA sigur .... ) ,folosesti creme pana la 20 si un pic de ani ( asta din Sectiunea nici mama nu folosea si arata bine ... pe vremea ei doar laptele DOINA se gasea ) , folosesti creme antirid pana la varsta X ( ar fi bine sa se inteleaga faptul ca pielea noastra este ca un burete , absoarbe atat cat poate si daca poate are nevoie .... plus ca de la un stil de viata la altul fiecare are nevoi diferite , asa si pielea noastra ).Important este sa intelegem intr-un final ca ceea ce facem si cum facem nu are decat o tinta finala ... sa ne simtim bine in pielea noastra si pielea noastra sa se simta bine in societatea in care traim . Un par gras , o camasa murdara , un ten neingrijit clar nu au cum sa faca asta .

adela sirghie spunea...

nu e zi in care sa nu aud intrebarea cu parul gras -daca e bine sau nu e bine sa fie spalat des. varianta cu lasa ca il strang in coada de cal si nu se vede nu se pune nimeni nu stie, e si ea foarte des aplicata. Dar contrazic pe toata lumea. Daca parul e murdar, se vede. Se vede ca nu te-ai spalat. Aceasta e imaginea ta, nemaipunand la socoteala faptul ca nici nu ai cum sa te simti bine cu un par unsuros.

Zuzele spunea...

ca mare dreptate mai ai!!! pe mine ma stii ca am aceeasi problema ca si tine: mi se ingrasa parul repede si daca ma trezesc dimineata si nu imi place cum sta, nu pot sa ies din casa. Am facut-o de cateva ori si am zis k e zi scurta la serviciu si fug acasa apoi, nu-mi vede nimeni parul, dar fix atunci mi s-a intamplat sa ies in oras, sa fiu obligata sa merg la un eveniment sau sa ma intalnesc cu cineva si sa mor de rusine ca am parul varza :) Am si eu prietene care spun ca SUB NICI O FORMA NU ESTE BINE SA TE SPELI PE CAP O DATA LA 2 ZILE si se stramba cand eu spun ca imi spal parul apropae zilnic. Stiu pe cineva care mi-a spus o data ca nu s-a mai spalat pe cap de 2 saptamani si avea parul strans in coada pentru ca nu statea bine, dar in nici un caz nu-l spala ca "NU E BINE"...aiurea rau de tot..bun exemplul tau cu camasa alba..tind sa cred ca oamenii astia care evita sa spele parul pentru ca "trebuie sa mai stea asa, ca inca nu a trecut saptamana", se si imbraca de mai multe ori cu aceeasi haina (fie ea si murdara), ca doar n-or sta sa o spele dupa fiecare purtare..
apropo..recomanda-mi un sampon pentru utilizare frecventa plssss

adela sirghie spunea...

eu folosesc acum samponul de la yes to carrots si sunt multumita de el. Il gasesti la sephora, este pentru daily use si nu are parabeni, petroleum sau sls. si sa nu uiti a imi spui cum ti se pare dupa ce il folosesti, da?

Zuzele spunea...

o sa incerc si te tin la curent :) eu am mai folosit gomaj si sampon tot de la sephora, Green Connection, cica tot fara parabeni...a fost ok

adela sirghie spunea...

si eu am folosit green connection, este o gama organica, certificata ecocert, lansata vara trecuta si aparuta chiar sub brandul sephora. Are si gomajul pentru scalp de care spui tu si o masca.Pana la green connection eu nu am mai vazut gomaj pentru scalp.

Zuzele spunea...

nici eu nu am mai vazut pana acum, dar am zis sa incerc...e cam ciudat ca trebuie sa-mi limpezesc foarte bine parul ca imi raman particule din alea prin el :) sincera sa fiu nu prea am intels la ce este bun gomajul asta, mai ales cand ai parul lung :)) inteleg ca un chelios il poate folosi in voie, dar cand ai si par pe scalp, e cam greu..in fine...il folosesc cam o data pe saptamana..ca trebuie sa fie el bun la ceva :)

adela sirghie spunea...

sigur ca trebuie sa fie bun la ceva
inlatura celulele moarte de pe scalp si face ca samponul sa curete mai bine
e aproximativ la fel ca si cel pentru fata, doar ca e mai mare si mai grunjos. trebuie masat bine pe scalpul umed. initial si mie mi s-a parut cam ciudat.

adela sirghie spunea...

samponul de la yes2carrots costa 39 ron pentru jumatate de kg