vineri, iulie 31

Guerlain Aqua Allegoria Pamplelune


Este un parfum cu personalitate, ca toate aparute sub semnatura Guerlain, foarte controversat, nu seamana cu niciun parfum modern, general acceptat si etichetat ca fiind "bun". A fost creat in 1999 de Mathilde Laurent, pornind de la tema grepfruit, dar fresh si sofisticat in acelasi timp. L-am incercat de fiecare data cand am fost in preajma coltului cu Alegoriile Guerlain si de fiecare data l-am caracterizat altfel. De fiecare data punct comun a fost acordul de juicy grepfruit. Acesta vine la pachet cu bergamota, lamaie, neroli, mure, vanilie, flori din Provence si lemn de santal. La un moment dat, cred ca apare si un acord discret de menta, dar soft ca o boare, ca o parere, departe, foarte departe de nebunia din Mentafolia pe care o folosesc zilele acestea. Cel mai interesant sentiment pe care il am cand incerc Pamplelune, este ca e special creat pentru tenul gras! Asa este, ati citit bine, mi se pare ca aduce cu el o aroma uscata, usor astringenta, nu foarte usor de suportat, dar impresionant de potrivita pentru fetele cu tenul gras(noi retinem cel mai bine parfumul pe piele datorita acestei particularitati a tenului nostru!)

11 comentarii:

natty spunea...

eu folosesc herba fresca care miroase foarte bine - cum e mentafolia ca ma tenteaza?
si imi place tiare cel care a aparut anul asta

adela sirghie spunea...

mentafolia este mai soft decat herba fresca, insa la fel de racoros si deosebit.
am scris un post despre mentafolia in luna iunie(vezi arhiva blogului) cand au inceput zilele fierbinti.
eu azi m-am dat chiar cu herba fresca!
ma bucur mult ca nu sunt singura care il foloseste, natty.

natty spunea...

am gasit acum postul despre mentafolia - imi place mult blogul tau ma bucur cand gasesc review-uri despre produse pentru ca e mai usor de cumparat :)
si imi place si ca raspunzi la comentarii :)

adela sirghie spunea...

ma bucur foarte mult ca citesti si iti place blogul meu, natty. raspund mereu la comentarii, consider ca un blog este un job cu norma intreaga.

adela sirghie spunea...

pt natty: sunt curioasa, pentru ca esti prima fata pe care o aud ca foloseste herba fresca: ce iti place la el? cum l-ai ales?

natty spunea...

l-am ales pentru ca e fresh - citesc blogul Now smell this si cred ca de acolo m-am inspirat si acolo in comentarii toata lumea inclina spre herba fresca mai mult decat spre mentafolia asa ca m-am dus la sephora, l-am mirosit si l-am cumparat (anul trecut)!
Nu il folosesc foarte des pentru ca nu tine dar imi place sa il folosesc de exemplu iarna, prin ianuarie ca sa imi aduc aminte de vara sau in zilele fff calduroase cand nu suport alte mirosuri mai grele...
ma tenteaza si grosseline (cel cu strugurei rosii) si azi (datorita postului tau:)l-am testat si pe pamplelune dar nu imi place ceva la el nu stiu sa explic ce (parca e prea barbatesc) sau nu stiu - oricum pielea mea e normala nu grasa si poate nu intercationeaza bine cu ea...
wow un comentariu f lung - dar de parfumuri as tot vorbi :)

adela sirghie spunea...

dar mentafolia nu ai incercat?
eu nu pot alege intre mentafolia si herba fresca.
unii pun pamplelune la categoria unisex, eu am spus ca e potrivit mai degraba pentru tenul gras, care indulceste orice esenta.
si eu as tot vorbi despre parfumuri, dar ma tem sa nu plictisesc lumea...

natty spunea...

cred ca am incercat dar nu mai stiu cum mirosea iar ieri cand am fost intr-un magazin de parfumuri nu aveau tester la mentafolia :(

adela sirghie spunea...

imi pare nespus de rau, ma si imaginam in discutii aprinse despre diferentele dintre cele doua. oricum, eram curioasa si care iti va placea mai mult.
eu deocamdata nu ma pot hotari, dar le folosesc in paralel, probabil ca la un moment dat miresmele se vor decanta mai abrupt si imi voi da seama.

natty spunea...

promit ca mai caut tester si revin cu impresii :)

adela sirghie spunea...

neaparat!