marți, ianuarie 12

OMG! My hair!


In materie de beauty, in 2009, cei mai multi bani la coafor i-am lasat. Cred ca de fapt, daca ar fi sa adun sumele, de cand merg la coafor si pana acum, tot in saloanele de hairstyling au mers cele mai mari sume, pentru ca au fost perioade in care mergeam lunar sa ma vopsesc. Nu ma plang, eu am vrut, nu ma silea nimeni, dar cred ca acum as avea o suma frumusica daca nu as fi insistat sa imi distrug parul cu vopsea blonda si sa mai las si o groaza de bani pentru acest lucru. Nu ma plang, doar mentionez.

Inainte sa plec in vacanta, am fost din nou la coafor sa ma tund. Cum am spus, spalat, tuns varfuri, coafat lejer, fara spume, fixativ sau geluri, 135 ron. Si aici intervine problema. Eu am parul mediu spre lung, moale, subtire, taiat pe drept, in mai putin de cinci minute termini taiatul varfurilor. Adica 2-3 cm maxim. Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa platesc pentru "tuns par lung" adica de vreo doua ori mai mult decat "tuns par scurt", daca mie imi taie doar 2 cm. Eu cred ca e un fel de hotie. Unanim acceptata, dar tot hotie ramane. Una este sa tunzi un par lung pana devine par scurt ( si aici clar intra in categoria "tuns par lung", deci inteleg de ce pretul este de doua ori mai mare), si alta este sa tunzi un par lung vreo 2 cm, pana devine...tot par lung, dar cu varfurile scurtate nitel.

Daca e vreun hair stylist care citeste blogul, il rog mult sa imi dea o parere avizata. Deoarece aceasta este intrebarea pe care nu am putut sa i-o pun niciodata stilistului meu, desi am vrut intotdeauna, de frica sa nu ma creada zgarcita rau.

21 de comentarii:

Silvia spunea...

asta aşa e... şi eu mă întreb de ce mă taxează pt vopsit păr lung când eu îl am mediu... adică de ce tanti aia care cântă muzică populară şi are părul până la călcâie plăteşte manopera vopsit/tuns cât eu care îl am puţin sub umeri???? iar în ceea ce priveşte tunsul şi eu cred că e puţin aiurea... ar trebui să fie taxat tunsul în funcţie de câţi cm de păr se taie.

Sim spunea...

Sunt saloane unde este tarif separat pentru tuns de varfuri. Cel putin unde ma duc eu e mai ieftin putin decat un tuns pe par scurt.

Usor off-topic : pentru vopsit blond acasa radacinile ce vopsea recomanzi? Nu m-as mai duce luna de luna la salon.

MadameCacharel spunea...

Eu îmi tund singură vârfurile. Oricum la coafor tund prea mult şi nu vreau asta.

SoSheSays spunea...

Mmmm sincer nu stiu unde te duci tu, dar in general tunsul e tuns...e acelasi tarif pentru toate lungimile de par. Se face distintia numai intre tuns varfuri si tuns linie noua.
Mie sincer imi place si cum iti statea blonda si vad ca ai poza de la profil cu tine blonda.:)

Butterfly spunea...

Da, clar este hotie, la fel a patit si o prietena de-a mea, si-a luat putin varfurile si a taxat-o ca pentru tuns par lung...adica mult...ma enerveaza si pe mine chestia asta...

Roxana spunea...

In functie de cati cm de par se taie nu au cum sa taxeze. La mine tuns varfuri, inseamna refacerea tunsorii intiale si atunci mi se pare normal sa dau aceeasi bani. Dureaza tot atata timp cat a durat si tunsul, asa ca nu vad diferenta. Cu vopsitul nu inteleg nici eu, pentru ca e vorba de canitatea de vopsea folosita. Daca vrei, iti recomand un stilist foarte bun, de fapt stilista, a mea, dar lucreaza acasa.

adela sirghie spunea...

@Sim: eu am folosit acasa toate vopselele, nu cred ca am scapat vreuna: de la Londa la L'Oreal, Garnier si Wellaton. Nu pot spune ca una a fost mai buna decat alta, dupa 2 saptamani(maxim!)parul meu capata acea nuanta portocalie care ma facea sa numar zilele pana cand pot sa ma vopsesc din nou. Prin urmare, eu as alege Londa pentru ca e cea mai ieftina, si as economisi sa merg la un coafor bun din cand in cand, sa imi uniformizeze nuanta. Mie niciodata nu mi-a iesit ca la coafor, desi am folosit si vopsea profesionala.

Camelcutza spunea...

Mie mi se pare hotie de exemplu, sa dai 20 de ron pe o tunsoare comunista la Igiena, sau faptul ca eu platesc in functie de lungimea parului, iar prietenul meu, care are aceeasi lungime, plateste ca pt orice tuns

Anonim spunea...

Draga Adela, nu ai vreo prietena care sa-ti taie varfurile? Nu de alta, dar e pacat sa arunci banii pe fereastra!
Mi se pare jaf. Asa-zisii "stilisti" si patronii lor mizează pe faptul ca au saloane de fitze si persoanele care le calca pragul au si buzunarul "gros".

Trebuie sa invatam sa "cantarim" atent serviciile pe care le primim si sa nu mai aruncam cu banii, pentru ca asa influentam in sus preturile.
Eu am trecut pe la un coafor din Carrefour Orhideea si cand am constatat intentia de jaf am facut stanga-imprejur. Sora mea m-a tuns mai bine decat m-ar fi tuns stilista lui peste care imi cerea peste 1 milion de lei.

adela sirghie spunea...

@Roxana: daaa, ar fi o idee foarte buna. Daca poti, te rog mult sa imi lasi tel ei, fie pe mail, fie la acest post, cum crezi tu ca e mai bine. Eu nu as avea nimic impotriva sa il lasi aici, poate ca mai sunt persoane interesate. Multumesc mult:)

adela sirghie spunea...

pt Anonim: nu sunt norocoasaa din acest punct de vedere, prietenele mele nu tund bine.

sab spunea...

eu sunt sigura ca e hotie :))))) eu ma vopsesc acasa cu vopsea de coafor, mai economisesc 2-3 milioane, si ma tund la laurent, e cel mai tare :D asta cam la 3 luni cand am timp ! la laurent te cam usureaza, dar macar nu sunt fitele de la geta voinea brrrrr

adela sirghie spunea...

Sab bine ai venit pe beautynews! Si eu am fost de cateva ori la Laurent! Si eu cred ca este cel mai tare din parcare:) Din pacate, eu ajung cam greu in Piata Matache si mi se pare destul de dificil ca trebuie sa te programezi cu multe zile inainte.

Ana-Maria spunea...

Hmmm... Acum cativa ani, pe cand eram studenta, am facut un curs in Cluj de hairstyle, timp de 6 luni. Asa cum spune si Roxana, taierea varfurilor inseamna refacerea tunsorii. :| So... tariful perceput este normal sa fie intreg.
In mod normal, un tuns dureaza 20-30 min. Pe urma, urmeaza fitele. Cu cat iti piaptana mai mult o suvita de par inainte de a ti-o taia, cu atat va trebui sa scoti mai multi bani din buzunar!
Iar pentru vopsit... treaba se complica putin... Se platesc materialele + manopera (manopera ce difera tot in functie de lungimea parului). Insa cu ajutorul unei prietene, poti scapa de manopera - care de cele mai multe ori, este exagerata!
Trebuie sa stii doar cateva reguli de baza.
Adela, daca vrei, pot sa iti trimit un mail sau pot posta aici, micile secrete ale vopsitului. :)

adela sirghie spunea...

Bine ai venit pe beautynews, Ana-Maria. Am inteles explicatia ta si a Roxanei:) Insa un raspuns bun naste o alta intrebare:) Deci: daca eu platesc tuns par lung o suma mare(pentru ca am parul lung), de ce as plati mai putin pe un tuns par scurt cand este evident ca varfurile sunt tot aceleasi(e vorba de cantitatea parului meu)Cred ca imi scapa mie ceva, trebuie sa lamuresc misterul. In materie de tips-uri pentru vopsitul acasa, as fi tare fericita daca ne-ai scrie pe blog, pentru ca e un subiect care preocupa multe fete.
Cu mii de multumiri, Ana-Maria!

Ana-Maria spunea...

:) Urmaresc de cateva luni bune blogul tau. Toate subiectele sunt super interesante si rupte din viata de zi cu zi ale femeii contemporane.

So, revenind la subiect... tuns par lung vs. par scurt.
Eu, inainte de a ma apuca de tuns, udam parul cu pompita - vorbesc la trecut pentru ca tunsul nu mai este una din indeletnicirile mele actuale :).
Ok, acum adevarul: taiatul unui par lung este mult mai usor decat un short haircut (tunsul unui par scurt necesita mai multa atentie la detalii, fiecare fir de par trebuie sa fie la locul lui). Dificile sunt operatiunile ante si post taiat. Parul lung necesita mai multa atentie, se incurca si trebuie pieptanat indelung inainte de a-l tunde. Dupa tuns, urmeaza uscatul parului - ceea ce mie mi se pare ingrozitor!, si coafatul.
Ganditi-va doar cat de usor se aranjeaza un par scurt! Se usuca imediat, pui putina ceara pe varfuri si gata! Pe cand un par lung... necesita multa bataie de cap. :P
In concluzie: platesti mai mult pentru ceea ce se intampla inainte si dupa tunsul propriu zis. Cel putin, eu asa imi justific diferenta de pret.
...
Maine tips-uri despre vopsit!
O zi cu zambete.

Ana-Maria spunea...

'Neata!

Asa cum am promis, azi cateva din secretele vopsitului.

Cred ca toate ati remarcat ca fiecarei nuante de vopsea ii sunt atribuite niste cifre. Prima cifra reprezinta culoarea, iar urmatoarele reprezinta reflexele: primar si secundar.
Culoare: Cifra 1 = negru.... 10 = blond foarte deschis.
Reflex: Cifra 1 = albastru (cenusiu), 2= lila (violet), 3= galben (auriu), 4= portocaliu (cupru), 5= mahagon (se compune din lila, rosu, portocaliu), 6= rosu.

Atentie: Daca ati fost vopsita cu 8.3 (blond deschis cu reflex auriu) si vreti sa schimbati reflexul in 8.1 (blond deschis cu reflex cenusiu), trebuie facut un decapaj usor cu oxidant 3% (10 volume), deoarece trebuie scos reflexul primar 3 (auriu). Aceasta operatiune este absolut necesara. In cazul in care sarim peste decapaj... ne vom bucura de un blond verde de toata frumusetea. :P

Decapaj = Preparam amestecul de oxidant cu pudra. Oxidantul se pune in reprize peste pudra pentru ca aceasta sa nu se inatreasca, amestecandu-se cu pensula pana se formeaza o pasta cremoasa. Incepem aplicarea din spatele capului, aici pielea fiind mai rece decat in fata. Aceasta pasta se aplica pe toata lungimea firului de par cu ajutorul pensulei si a unui piaptam stil. Dupa aplicare parul se maseaza de la radacina spre varfuri, producandu-se astfel o incalzire a parului, iesind mai usor pigmentul. Dupa decapaj se spala foarte bine parul si se usuca.

Se pregateste parul pentru vopsit ( se fac cararile, mai exact se imparte capul in patru: de la urechea dreapta la urechea stanga si de la mijlocul fruntii la mijlocul cefei. Se formeaza patru parti.) Luam fiecare parte pe rand si incepem sa aplicam vopseaua. Vopseaua se aplica de la radacina si se trage imediat pe lungimi. Lasam sa actioneze ~ 30 min, dupa care spalam parul.

Exemplu 2: Daca vrem sa pastram culoarea si ne-au crescut radacinile. Aplicam vopseaua la radacina. Lasam sa actioneze 25 min, dupa care tragem vopseaua pe lungimi si mai lasam alte 10 min sa actioneze. Dupa ce au trecut cele 10 min., spalam parul.

Blondul se aplica intotdeauna din spate! – pielea capului este mai rece in spate. Daca aplicam din fata, riscam sa avem o culoare mult prea deschisa in aceasta parte a capului.

Sper ca informatiile oferite sa va fie de folos. Ma intorc cu drag si spor la actele mele ce ma asteapta rabdatoare pe birou...
O zi frumoasa.

adela sirghie spunea...

Ana-Maria, multumim frumos! Imi dau seama ca faceam destul de multe lucruri gresite pe vremea caand ma vopseam.
Te mai astteptam si cu alte comentarii cand ai timp!
Pot sa te intreb cum ai ajuns pe beautynews-daca iti mai amintesti, desigur...

Ana-Maria spunea...

Cum am ajuns pe beautynews...
Sunt pasionata de design vestimentar si de ceva vreme tot fac documentari. Vreau sa invat. :) Link-uri, blog-uri, orice imi poate fi de folos. Din blog in blog, am ajuns la al tau... In ultima vreme de pe http://myashop.blogspot.com/ intram pe http://beautynewsbyadelasirghie.blogspot.com/ . :) Acum imi este mai simplu... intru direct de pe blogul meu. :P
......................
O seara cu stele.

Secret21 spunea...

Buna Adela, ma numesc Madalina.Imi place blogul tau si diversitatea temelor scrise.
Am o rugaminte la tine dar si la celelalte prietene ale tale care-ti citesc blogul sa ma ajutati sa-mi aduc parul pe calea cea buna :P
Parul meu a trecut prin foarte multe- decolorat(Artego fara amoniac,vopsea Artego )vopsit,vopsit saten, apoi vopsit blond apoi iar saten rezultatul un par casant si foarte deshidratat care nearanjat arata ca o matura.
Am folosit l'oreal absolut repair sampon +masca,ducray nutricerat sampon +masca si ser intensiv... si nimic.De doua ori pe saptamana inainte de spalarea parului aplic o masca din ulei de ricin+ ulei phyto din galbenus de ou+ vitamina A,D,B5,B12 si stau cel putin o ora cu mascuta in par, apoi ma spal cu sampon phytonectar aplic masca de la l'oreal sau ducray dupa 20 min ma clatesc, astept sa mi se usuce putin parul si aplic ser ducray.
Mentionez ca produsele ducray mi le-a recomandat medicul dermatolog(fara efect).
Parul il aranjez cu peria si feonul ca altfel imi sta ca o capita de fan fara nici o forma(groaznic).
Ma gandeam sa-mi iau phytodefrisant sau phyto 7 ca poate imi mai hidrateaza si mai ingroasa firul de par.
Pe care ziceti sa-l achizitionez?
Nu-mi dati sfatul sa tund ce este uscat ca as ramane cu 4 cm de par si de abia m-am tuns bob de cateva zile :((
Sunt sigura ca sunt multe fete in situatia mea...
Am devenit o hairaholica :(
Ce sa mai fac sa-mi hidratez parul?

Anonim spunea...

Thank you, I have recently been searching for information about
this topic for a long time and yours is the greatest
I've found out till now. But, what in regards to the conclusion? Are you certain in regards to the supply?

Feel free to visit my web blog; How to lose weight fast