joi, aprilie 1

Tu cu ce te stergi pe fata?


Una dintre cele mai des intalnite greseli in rutina de beauty este sa te stergi cu prosopul pe fata, prosop pe care l-ai folosit de mai multe ori(uneori si pentru maini). Stiu multe fete care folosesc numai produse bio pentru ten si se sterg pe fata cu prosoape impregnate de detergent. De regula, locul acestui prosopel de fata este in baie, nu il arunci imediat ce l-ai folosit in cosul de rufe, pentru ca nu-i asa, este inca foarte curat, tocmai l-ai luat din dulap, dar deja bacteriile stau ciorchine, fericite si zambarete intr-un mediu umed. Eu recomand servetelele de unica folosinta, chiar si rolele mari de hartie de bucatarie sunt foarte bune. Dimineata si seara, dupa aburire, dupa extractii, dupa pulverizarea cu apa termala, sau dupa lotiunea tonica preparata de tine, in fine, ori de cate ori este nevoie.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

18 comentarii:

Anonim spunea...

Si eu tot servetele de unica folosinta folosesc, din motive de igiena. Sau daca nu am la indemana asa ceva, am prosopel special pentru fata si nu, nu-l tin in baie tocmai din cauza umezelii.

Anonim spunea...

atunci si pe maini tot asa ar trebui sa ne stergem, fiindca mainile ajung destul de des pe fata si tot asa.

eu una nu sunt de acord cu asta :D, de fapt cu folositul servetelelor pentru fata decat in cazul in care aveti un ten cu probleme pe care trebuie sa-l feriti de orice bacterie.

ideea este ca, cu cat ne ferim tenul de bacterii cu atat reactioneaza mai urat atunci cand intarm in contact cu bacteriile.
De ferit nu putem sa ne ferim 100% la 100%, punem mana muradara cateodata inevitabil pe fata fara sa ne dam seama, si daca e sa o luam metodic, ne spalam pe maine, ne stergem cu acel prosop plin de bacterii, pagam mana in recipientul cu crema si apoi aplicam pe fata, pe fata pe care desigur ca am sters-o cu servetele, tocmai ca sa o ferim de bacterii...nu zic ca e rau, dar cu cat ne ferim mai mult de bacterii cu atat reactionam mai urat cand intram in contact cu ele.

Nici eu nu tin prosopul de fata in baie, si de multe ori dupa ce ma spal pe fata, ma dau direct cu solutie micelara si nu ma mai sterg cu nimic...

Totusi ideea mea era sa nu cadem intr-o extrema, dar nici sa folosim acelasi prosop cu alte fete, sau sa punem mainile murdare pe fata..sau sa ne schimbam fata de perna din an in paste, sau sa nu ne dezinfectam telefoanele din cand in cand cu un servetel antibacterian...

Sau, cum am mai vazut...sa nu pastram ordinea si curatenia. Degeba suntem dichisite si aranjate pana la ultimul fir de par, daca in cosmeticele noastre e dezastru, daca nu ne spalam pensulele, daca nu pastram curatenia in baie....o baie intr-o cada care nu a mai fost curatata si dezinfectata de mult nu aduce nici un beneficiu pielii...

Alina spunea...

offtopic: mi-ai propus un schimb de linkuri acum ceva timp dar am observat ca acum nu mai ai linkul meu nici pe pagina principala, nici la schimb de linkuri...

Dee spunea...

mai ales de cand folosesc lentile de contact nu-mi lipseste cutia cu servetele din baie, sunt maniaca, nu as suporta nici un sul separat de hartie igienica. s

nu cadem in extreme dar cand vezi monstrii pe fata (te arzi cu ciorba) esti precaut in tot ce faci (sufli si in iaurt)...


simona, tu ai idee cu ce as putea curata o cada cu orificii pentru aer pe laterale? in alea sigur balteste apa si eu nu stiu ce sa fac, ma ingrozesc... degeaba o spal eu cu detergenti puternici daca in gaurile alea nu pot sa bag nimic, sau nu stiu ce

adela sirghie spunea...

@Alina: am avut niste probleme cu lista de bloguri, chiar am scris o postare acum o saptamana despre acest lucru. Esti in continuare pe pagina principala! Scuze pentru probleme.
P.S. va rog mult, daca cineva mai vede nereguli, sa ma anunte, nu am omis pe nimeni cu rea-intentie.
xoxo

Anonim spunea...

De-a lungul anilor, am dezvoltat o adevarata manie in privinta "chestiilor" care intra in contact cu fata mea:
- de cativa ani buni folosesc servetelele de bucatarie pe post de prosop de fata, sunt mai soft si mai igienice;
- fata de perna o schimb la 2zile;
- nu as folosi o crema dintr-un recipient tip borcan nici platita;
- nu imi pun nici macar 1deget pe fata fara sa ma fi spalat inainte;
- daca mai stau putin, sigur mai gasesc cel putin inca 2mici obsesii.
Cu toate ca timp de aprox.4ani am avut cel mult cate un cos razlet, acum, nu mai pot spune raspicat ca ma ajuta cu ceva, grija asta obsesiva pt ceea ce pun pe fata si faptul ca folosesc dermatocosmetice... dovada fiind tenul meu in momentul de fata- arata ca dupa bombardament...si n-am schimbat nimic din "skin care routine". Din cauza faptului ca am renuntat la ac-uri, tenul meu arata cum nu a aratat nici macar cand eram la varsta pubertatii.

Alexandra G. spunea...

Nici eu nu sunt de acord cu servetelele de unica folosita. Din punctul meu de vedere folosirea acestora este o exagerare din partea noastra, a femeilor. Cu cat ne ferim mai mult de bacterii cu atat este mai periculos cand intram in contact cu ele. Este bine sa avem grija de noi, dar sa nu dam in extrema cealalta.

Alina spunea...

eu folosesc prosop (pe care il folosesc doar eu, il tin doar pentru fata si il schimb des) .. sunt multumita de tenul meu desi imi mai apar cosuri din cand in cand .. deh, varsta:))

Anonim spunea...

black_beauty asa am patit so eu dup ace am renuntat la ac, i-am dat tenului meu o pauza si intr-un final si-a revenit, pana s-a restabilit echilibrul hormonal...din pacate nu te ajuta acum nici o crema si nici un tratament...mai ai de asteptat pana se restabileste echilibrul hormonal..eu nu am avut niciodata probleme cu tenul, si dupa ce am renuntat la ac, vreo 2 luni a fost crima, n-am avut asa ceva in viata mea :(

acum arat ok, am pus si poze pe blog nemachiata...

anais, nu prea ma prind care-i faza cu orificiile, dar e nasol ca acolo balteste apa, nu ma pricep f tare, dar eu as turna niste clor pe acolo, just in case, ca sa ucide orice picior de bacterie....alta solutie nu stiu, poate se pot curata cumva, prin portita de evacuare de la cada....cerceteaza pe acolo

Silvia spunea...

teoretic bacteriile sunt peste tot (aer, apă)... destul de dificil să nu intrăm în contact direct cu ele... inclusiv prosoapele de hârtie pot fi impregnate cu bacterii... totuşi nu militez pt folosirea aceluiaşi prosop pt faţă şi pt mâini. cred că o separare a celor 2 este mai mult decât binevenită.

Roxana spunea...

Eu nu ma spal pe fata. Doar cand fac baie imi ajunge apa pe fata si am prosoape de fata pe care le folosesc o singura data. Aceleasi prosoape micute le folosesc si la demachierea cu ulei. In general imi curat fata cu solutie micelara si nu simt nevoia de clatire sau de apa. Plus ca apa de la robinet mi se pare infecta.

Mihaela Chelaru spunea...

Cel mai bine este sa avem o trusa separata pentru procesul de demachiere, aici fiind inclus prosopelul sau servetele de unica folosinta. Este vorba de tenul nostru care trebuie ingrijit cu mare atentie.

Ana-Maria spunea...

Eu am in baie o cutiuta cu servetele de unica folosinta. Nu folosesc niciodata prosopul pentru a-mi sterge fata. :)
Rutina mea zilnica nu include spalatul cu apa pe fata. :D Folosesc demachiant, lotiune tonica si crema. O data pe saptamana (sau mai rar :P )imi spal fata cu apa, atunci cand vreau sa dau jos o masca.

Anonim spunea...

Tot servetele de unica folosinta folosesc si eu. fara parfum. sunt cele la cutie, scoti unul si ramane altul afara.

Elle spunea...

Si eu credeam ca sunt maniaca.Folosesc si servetele ,dar si prosopele de fata.Mi-ar placea sa ma ai la lista de bloguri.Eu deja te am:) O zi buna!

Anonim spunea...

http://s339.photobucket.com/albums/n458/shiny_smarald_eyes/?action=view&current=angelina-jolie2.jpg&newest=1
Astea sunt miscarile corecte in demachiere?Sau in aplicarea cremei?Pentru a preveni ridurile?:)

Maria

Ale spunea...

Eu mi-am montat in baie un sul de hartie de bucatarie si asta folosesc pentru fata. Nu stiu cat ajuta, fiindca oricum am probleme cu tenul, insa eu ma simt mai bine asa.

adela sirghie spunea...

@Maria:am tot incercat de cateva zile sa accesez link-ul trimis de tine, dar nu reusesc:(