vineri, aprilie 2

Mamma don't Preach!!!


Sunt cateva reguli de beauty pe care le-am invatat de la mama mea si pe care le-am incalcat mereu, cu gratie, inca de pe vremea adolescentei. Le consider pe toate, mituri false, dar erau foarte raspandite pe vremea cand almanahul Femeia era biblia cochetelor, deci pe vremea comunismului.
1. Spala-te pe par o data pe saptamana, chiar daca ai parul gras, altfel il strici!
2. Nu te epila pe brate sau intim(asta deja era vazuta ca o sfanta- maaaare,mare nerusinare), te vei trezi cu tepi de arici pe tine!
3 Baba sufera la frumusete! Cu cat doare mai tare(masajul, tratamentul cosmetic, taiatul pielitelor cu forfecuta, uneori pana la sange)cu atat efecul este mai durabil!
4 Lama ingroasa firul de par si te vei trezi cu o padure pe picioare!
5. Fa-ti parul permanent, firul tau subtire se va ingrosa. In plus, parul tau anemic va parea mai mult. (la un moment dat, din cauza influentelor, pe la 18 ani, cred ca aveam parul ca Angela Similea!)
6 Freaca-te pe scalp cu un prosop aspru sa ti se intareasca radacina parului.
Cam acestea sunt sfaturile nefericite in materie de beauty pe care le-am primit de la mama mea. Sigur, mi-a dat(cum altfel?) si multe sfaturi bune. Daca imi mai aduc aminte si de altele(siguuur,din cele rele, ca sunt mai savuroase), revin cu update.
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE

21 de comentarii:

Anonim spunea...

legat de par,mie mama imi spune/spunea sa ma frec la radacina parului cu unghiile cat mai tare pentru a elimina toata matreata si parul care cade...si uite asa avea eu dureri cand imi atingeam pielea capului ,pana am vazut la tv ca trebuie cu buricele degetelor.mama,mama!!:)

Butterfly spunea...

Sa stii ca faza cu lama este adevarata, dar este mult mai vizibila daca este vorba despre o persoana paroasa, am vazut cu ochii mei si m-am ingrozit, pe langa faptul ca este firul foarte negru si gros, este si foarte des, probabil ca acest lucru nu este atat de vizibil la persoanele cu o pilozitate relativ normala, si depinde si daca alterneaza lama cu ceara sau aparatul. Persoana care m-a ingrozit, de cand se stia se epila cu lama pentru ca nu suporta durerea sau din comoditate as zice eu.

o-felie-de-liliac spunea...

foarte savuroase sfaturile :))

Gaby spunea...

Eu nu am beneficiat de sfaturi proaste de la mama, ea m-a sfătuit mereu bine. Chiar şi când mă machiam îi ceream părerea şi aveam încredere în ea.
Probabil mama nu citea almanahul Femeia :)))

Monica - Pisica albastra spunea...

mama nu mi-a dat sfaturi proaste in materie de beauty...nu mi-a dat sfaturi si punct.
ma enerveaza si acum faptul ca a fost si este foarte sfioasa. nu m-a invatat de ciclu, de sex, de baieti (baietii erau tabu, cah...vai, doamne, cum putea fata ei cea desteapta cu un viitor asa promitator sa se gandeasca la asta??!!)a trebuit sa aflu "de pe strada".norocul meu ca citeam mult, altfel cine stie ce mitologie urbana as fi acumulat si eu :)
cu toate astea, in adolescenta, cand aveam parul pana la mijloc si voiam sa-l spal zilnic, mama mi-a zis si ea ca-i mai bine mai rar, insa in nici un caz o data pe saptamana!
iar cand am avut acnee severa, m-a dus la dermatolog, nu m-a invatat ea "din burta" ca alte mame sa dau cu spirt pe fata sau cu pasta de dinti. deci pentru asta ii multumesc!
...stiu ca mama unei prietene ii spusese sa-si puna pe fata spuma de barbierit, ca scapa de cosuri. alta citise ceva de uroterapie si o punea pe fata sa se unga cu urina pe fata.
eu am avut retin-a si zynerit :)

iar chestia cu epilatul cu lama eu o consider adevarata! incercat pe propria piele - studiu pe zona inghinala - cand ma epilez cu aparatul si trag cu penseta firele razlete, arat aproape ca un bebelus: doar doua-trei fire anemice; daca neglijez o vreme si apoi dau cu lama, a doua zi - padurea neagra :)))

Monica - Pisica albastra spunea...

aah...si in legatura cu permanentul...daca e bine facut, special pt par lung, e grozav pentru a stiliza parul rar, pleostit, fara volum.
eu m-am facut permanent in ultimii doi ani si ceva si a fost grozav. arata lejer si natural!..in nici un caz ca permanentul anilor '80 - frizzy, cu bucle stranse.
de vreo 6 luni insa m-am plictisit si-l vreau drept iara :)) (bad timing! tocmai cand au intrat in moda anii '80!...asa sunt eu..mai asincrona fata de trenduri)

yanna spunea...

Si mie imi zicea mama sa ma frec cu unghiile sau pieptenele pe scalp, la spalat, ca sa scot matreata din par. Si sa ma spal cu sapun obisnuit pe fata. Mentionez ca am par gras si ten gras, acneic. Am avut mare noroc ca n-am ascultat-o decat o perioada scurta, pana am inceput sa-mi cunosc pielea si parul...
Ea si acum aplica aceste sfaturi...insa are ten normal si par fara probleme deosebite, deci sa zicem ca nu are ce sa agraveze.
A, si o tanti cosmeticiana mi-a zis sa ma "spal" pe fata cu spuma de ras!

adela sirghie spunea...

Yanna, bine ai venit pe beautynews!

adela sirghie spunea...

@Monica, pisica albastra: anii '80 au fost cumpliti, saraci si plini de tabu-uri si frici monumentale.

adela sirghie spunea...

@Butterfly, Monica, pisica albastra: eu sunt prietena cu lama, de cand am citit studii riguroase care demonstrau ca parul nu se ingroasa, ci doar este taiat diferit. Si mitul care spune ca daca te razi in cap, parul va creste mai des si se va intari, este tot fals. Problemele hormonale si hirsutismul nu intra in aceasta discutie, evident.

Anonim spunea...

Stiti cumva daca testosteron marit poate duce la ingrosarea firului de par?

Butterfly spunea...

Cred ca tocmai acolo e "cheia", la "taiatul" diferit, pentru ca de fapt aparatul epilator smulge, la fel si ceara, numai lama si crema pentru epilat taie, si cu siguranta efectele nu pot fi aceleasi.

adela sirghie spunea...

@Anonim: da, si pentru tratament adecvat trebuie un consult medical serios.

Anonim spunea...

cand am fost al endocrinolog mi-a spus ca asta presupune si ingrasarea parului mai des ,dar si excesul de sebum.nu mi-am dat seama sa o intreb si de par.Va multumesc pt raspuns.am uitat sa ma semnez.Laura

adela sirghie spunea...

@Laura, bine ai venit pe beautynews!

Katyna spunea...

Sunt de acord cu aproape toate punctele scrise acolo, in afara de cel cu lama. Chiar ingroasa firul de par, si se simte mult mai aspru. Eu am avut noroc ca mama nu mi-a dat sfaturi "mitice"

Alina spunea...

lama NU ingroasa firul de par .. este evident ca daca folosesti ceara, epilator sau penseta parul va creste fin pentru ca este smuls. daca folosesti lama si pur si simplu il tai normal ca va creste mai repede (adica asa pare) si va parea mai gros

adela sirghie spunea...

DE ACORD CU TINE, ALINA!

Anonim spunea...

Mama saraca nu s-a priceput sa-mi dea prea multe sfaturi de frumusete. M-a sfatuit totusi sa nu ma spal zilnic la cap, ceea ce nici nu fac. Din fericire am un par foarte cuminte.
Acum ii dau eu sfaturi de frumusete si o invat sa se ingrijeasca.

Alexandra S spunea...

Am ras cu lacrimi la faza cu epilarea si tepii de arici :D
Este adevarat,mamele noastre au avut o educatie cosmetica deficitara, bazata pe mituri si zicale babesti. In schimb,cred ca noi am putea sa le ajutam acum cu cateva sfaturi utile,cat se poate de reale(si testate!).

adela sirghie spunea...

De un an si jumatate nu ma mai epilez cu ceara pe maini, ci ma dau cu lama, o data la doua sau chiar trei luni. Nu mi s-a innegrit si nici nu mi s-a intarit parul de pe brate, nici macar o idee, de amorul artei...