marți, iulie 13

obsesiile nu sunt niste simple bagatele

Vorbeam cu o prietena, zilele trecute, la un ceai in miezul zilei, despre obsesiile gen geanta Hermes, editii limitate, exclusivitati si felul acesta special in care femeile adora sa se lase manipulate. Mi-a spus ca dupa ce a citit pe blogul meu despre noua oja de la Chanel, a vrut sa si-o cumpere. Din moment ce mica ei obsesie costa 23 de euro, m-am gandit ca e o norocoasa, pentru ca suma, desi foarte mare pentru o simpla oja, nu e un capat de tara. Daca ai fierbinteli noaptea din cauza ei, la urma urmei poti sa ti-o cumperi, desi esti constienta ca e o nebunie. In fine, e dulcea ta nebunie, dulcea otrava care ne face sa inghitim mii de chestii despre beauty, mii de trenduri si colectii.
Deci Iulia, prietena cu care stateam de vorba, are o sora in Germania si a rugat-o sa ii caute si sa ii cumpere Nouvelle Vague. Sora ei a cautat in toate magazinele care i-au iesit in cale, nu a gasit si la un moment dat, a ajuns intr-un boutique unde era o vanzatoare mai draguta care i-a spus ca s-au terminat si ca au avut doar patru(PATRU, da!) din nuanta respectiva. Credeti ca si-a luat alta oja, asemanatoare ca nuanta? Nu am intrebat-o, dar nu cred...
Pur si simplu, uneori, obiecte aparent comune devin obiecte ale dorintei si cautam sa ni le insusim. Cu cat e mai greu de gasit sau de obtinut acel obiect, cu atat devine mai dorit, mai asteptat, iar valoarea acestuia creste. Acest lucru pare sa atinga performante extrem de sofisticate la firme precum Hermes si Chanel, tocmai pentru a creste, chiar si in vreme de criza, valoarea luxului.

P.S. daca gaseste oja, updatez!
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

14 comentarii:

Cristina Cioba spunea...

Eu sunt obsedata dupa hainute. Fie ca sunt fustite, bluzite, tricouase, gentute. Orice imi place.

Apropo, imi plac floricelele care cad pe blogul tau:)

purple spunea...

obsesiile sunt mult mai complexe...dar asta si din cauza caracterului fiecaruia....nu pot sa zic ca ma intereseaza in mod special oja chanel,dior,opi etc sau trendurile sezoniere ale ojei:))),de fapt nimic nu ma-r lasa mai rece..insa recunosc ca o femeie trebuie sa fie ingrijita si cand vine vb de maini...insa o oja chanel nu salveaza aparenta unui stil incarcat sau inexistent...cat si faptul ca un stil de a te imbraca nu poate fi valorififcat fara o atitudine...de fapt cred ca nici o femeie nu si-a numarat obsesiile...si s-ar putea ca aici sa avem ceva revelatii...cat de departe ne duc obsesiile si cate avem:)))

Ana-Maria spunea...

Intr-adevar, f dulce nuanta asta! :X

adela sirghie spunea...

Miss Sunshine, viata trebuie colorata cat mai frumos posibil:)

adela sirghie spunea...

@Purple: da, asa este, eu vorbeam de obsesiile simple, rezolvabile, o oja, o geanta, o rochie vintage, cele care tin de vanitatea infrumusetarii.
Tu nu ai nicio dorinta de genul acesta:)
Eu am mai multe, le-am scris pe toate pe blog.

adela sirghie spunea...

@Miss Sunshine: cateodata vreau sa mai schimb ceva la blog si mai adaug un accesoriu girlie. Imi pare foarte bine ca mi-ai spus, nu am avut feedback pana acum.

purple spunea...

ba da am...si multe....as putea zice ca obsesia mea o consta in tr-o geanta Hermes(stiu,banal deja:))..dar nu birkin,care mi se pare overrated..ci kelly(dincolo de aparenta sa e de fapt ff combinabila:)) ...de fapt una din obsesii sunt gentile si cealalta bijuteriile(sunt momente cand nu pot sa nu cumpar ceva ce ma obsedeaza:))...dar sunt ff multe femei de ex care sunt obsedate de pantofi(n-o sa dau ex cel mai faimos..sunt mii/milioane ca ea;)...alte obsesii care ar mai fi....parfumurile fresh-lemnoase...si cautarea cremei perfecte pt tenul meu...si cine stie poate mai dezvolt alte obsesii pe masura ce traiesc,one can never know...insa ce vroiam eu sa zic era ca emfazand doar o singura obsesie uitam de ansamblu...ori o femeie frumoasa e ca estetic armonioasa(ma refer la artifiile ca machiaj,manichiura,pedi,imbracaminte etc),nu:?

purple spunea...

ci*...e draguta ideea cu floricelele,si mie mi-a placut..la iarna ne pui fulgi de nea?:))

adela sirghie spunea...

@purple: eu acum stau si ma gandesc daca Iulia a citit postarea aceasta si ce parere are...pana acum nu a spus nimic, de fapt niciodata nu a scris vreun comentariu pe beautynews... asa ca eu am provocat-o putin:) sa vedem ce ne raspunde si ea:)
P.S La iarna poate gasesc altceva, desi nici fulgii de nea nu sunt de aruncat. Din fericire, mai e o vesnicie pana atunci! Suntem in miezul verii, mai am timp sa ma gandesc:)
XOXO!

adrian-spain spunea...

depinde de calitatea produsului pentru ca e mai bine sa cumperi ceva de calitate decit sa dai banii pe lucruri luate din bazar

Andera spunea...

Nu stiu daca sunt singura dar la un moment dat vreo 6-7 floricele se opresc pe text si apoi devine alb postul si nu mai pot citi nimic.. iar pagina merge foarte greu :(((

help.

Imi place sa te citesc si acum nu mai pot vedea nimic :((

adela sirghie spunea...

Adrian-Spain, bine ai venit pe beautynews, te mai asteptam la comentarii:)

adela sirghie spunea...

@Andera, bine ai venit pe beautynews, sa stii ca am verificat si cred ca numai la tine se intampla blocajul cu floricelele, ma gandesc ca poate iti mergea ieri internetul un pic mai greu. Nu am scos floricelele , dar am mai facut curatenie printre celelalte widget-uri, sper sa mearga mai usor acum.
Te rog mult, daca poti, da-mi de veste!
XOxo!

Anitta spunea...

Daca gaseste oja o vreau si eu:x Platesc dublu la cat este de superba:X