miercuri, iulie 14

Waxing moments

Astazi a fost zi de epilat. Nu am reusit sa termin ce mi-am propus, m-am plictsit pe la jumatate, dar in general iau in calcul doua zile pentru aceasta operatiune. Astazi a fost partea grea, maine va fi floare la ureche. Si in timp ce ma epilam, mi-am adus aminte ca in urma cu cateva saptamani am fost la o lansare de ceara de unica folosinta. Eu nu sunt "pro" ceara de unica folosinta, deoarece la mine mai mult rupe decat smulge si imi apar si multe fire sub piele cu aceasta metoda. Sunt insa cateva portiuni, de exemplu bratele si antebratele, unde ceara "unica"este ideala. Am facut proba cu ceara care tocmai se lansa pe brate, insa doamna care testa noul produs pe bratele mele nu a fost atenta si a trebuit sa repete procedeul. De fapt nu a fost in stare sa traga o simpla fasie de pufulet.

Eu atunci am spus ca ma epilez singura, moment in care toata lumea, dar absolut toata lumea a ramas consternata. Vazand atata uluiala pe chipuri, am completat repede ca am fost la saloane pentru waxing, dar ca de cele mai multe ori nu am fost deloc multumita de rezultate si mi se pare mult mai putin dureros sa ma epilez singura, acasa, cat de des vreau si fara sa fac eforturi uriase sa ajung la o programare in celalalt capat al orasului.
Am vazut ca dupa aceste explicatii lumea s-a mai linistit, fetele au inceput sa zambeasca, in fine, socul trecuse.
Imi pare rau ca nu am avut atunci prezenta de spirit sa intreb ceva de genul de ce vi se pare in neregula sa te epilezi singura, de ce vi se pare ciudat ca nu dau banii la salon daca ma fac mai bine singura? Si daca nu m-as fi epilat niciodata la salon, cum poate au crezut in primele momente, de ce acest lucru ar fi fost contabilizat oarecum in defavoarea mea?

...dar nu am zis nimic, iar momentul a trecut. Este unul dintre acele momente frustrante in care simti si stii ca ar fi trebuit sa dai replica, una usturatoare, dar nu ti-a venit inspiratia...
DON'T USE WITHOUT MENTIONING THE SOURCE!

32 de comentarii:

cosmofever spunea...

îmi aminteşte de episodul din Seinfeld când mănâncă George creveţi la un working lunch, şi unul dintre colegi îl întreabă dacă au mai rămas creveţi în ocean sau i-a mâncat pe toţi, George se înroşeşte şi amuţeşte, iar în zilele următoare se gândeşte la ce replică ar fi trebuit să-i dea colegului :))
cu toţii am trecut prin situaţii din astea - e frustraaant!

natty spunea...

Si eu ma epilez singura - dar cu aparatul de epilat - picioare si sub brat, pentru ca inghinal ma duc la salon totusi
Eu am ajuns inapoi la aparat dupa ani de ceara pentru ca vara nu suport sa astept sa creasca parul destul de lung pentru ceara iar cu aparatul pot sa trag repede cele cateva fire crescute...

alexandra spunea...

chiar ieri i-am povestit unei prietene ca ma epilez sigura, acasa, si tot in soc a fost si ea. diferenta intre salon si acasa e ca stai mai mult timp si te cam plictisesti, cel putin asa e la mine :)

Ana-Maria spunea...

Si eu de cele mai multe ori ma epilez acasa. :)
Problema este... inghialul. Ma pot epila singura doar pe linia slipului. :(

Butterfly spunea...

Si eu ma epilez de mult timp singura. O perioada am fost la salon dar mereu gaseam imperfectiuni si trebuia sa repet procedura acasa si oricum durerea era foarte mare. Aceeasi reactie o au si persoanele carora le spun ca ma epilez singura, cu scuza ca nu ar putea sa faca una ca asta din cauza durerii. Avand in vedere sa ma epilez singura de foarte multi ani, am ajuns sa stiu foarte bine cata ceara sa pun, cand sa o iau, cum sa o iau ca sa nu ma doara :D

Thin Lizzy Store spunea...

eu m-am epilat aseara singura cu ceara de unica folosinta si din lipsa experientei, mi-am bruscat pielea la genunchi.acum am o mare vanataie,plus ca m-am chinuit enorm.nu ma mai fac singura,nu mai suport tortura!!!:(

Rox spunea...

poate pt ca multe fete considera ca epilatul cu ceara acasa e o treaba de mantuiala, ca nu poti avea maiestria unei cosmeticiene...desi multe chiar nu sunt pricepute..

purple spunea...

don't we all hate that....exact momentele respective....de fapt de ce nu s-ar epila cineva acasa daca asta ii convine sau il multumeste si nu pierde timpul cu programari...si de ce ar fi asta un motiv de consternare pt cineva:))))....cred ca toti ne epilam acasa macar o data in viata din lipsa de timp sa mai ajungem la salon...P.S: singurul "salon" la care m-am dus era cel de epilare definitiva pe care l-am frecventat pt axile..in rest all by myself:))

Alina spunea...

si eu ma epilez singura si nu am fost niciodata la un salon. mi se pare mai simplu si mai comod acasa. pentru picioare si maini folosesc epilatorul, pentru inghinal benzi reci de ceara .. si lama.

Anonim spunea...

dar ce fel de ceara folosesti si cum?:) mai multe detalii te rog, adela.
xoxo

mada spunea...

si eu tot acasa cu aparatul si ceara in anumite zone ... eu pur si simplu nu am incredere sa ma duc la cosmetica.. chiar daca ceara este de unica folosinta, capul acela cu care se intinde ceara pe piele este folosit sigur la mai multe cliente ... iar spatulele, si alte instrumente folosite nu sunt de unica folosinta ...

eu vreau sa imi achizitionez un aparat de incalzit ceara cum folosesc la cosmetica si sa gasesc o cosmeticiana care sa vina acasa la mine si sa ma epileze .... mi se pare cel mai ok asa ...

singura imi ia mult mai mult timp si nu ma fac perfect ...

iguanitza spunea...

hey, ai inceracat epilatul cu zahar?

adela sirghie spunea...

@cosmofever: exact la un moment tip Seinfeld ma gandeam si eu, dar nu imi mai aduceam aminte exact care dintre ele:)
Chiar ar fi trebuit sa dau un raspuns mai usturator! Ce pacat, e prea tarziu.
Sau...poate se intoarce roata...tanananaaaam!

adela sirghie spunea...

@Natty: important este sa gasesti metoda(sau metodele) care sunt potrivite pentru tine. Si eu le amestec, in functie de timp, chef etc.

adela sirghie spunea...

@Alexandra: eu chiar nu inteleg ce e asa de socant in treaba aceasta!

adela sirghie spunea...

@Ana-Maria: vara trecuta am facut o ambitie, sa gasesc o metoda sa ma epilez singura intim total. Sa stii ca am reusit, nu e imosibil, dar trebuie sa fii elastica si perseverenta.

adela sirghie spunea...

@Butterfly: si pe mine ma doare mult mai putin cand ma epilez singura, sunt foarte concentrata.

adela sirghie spunea...

@Thin Lizzy: cu ceara de "unica" e mult mai greu, in special daca nu ai experienta. Sunt sigura ca ceara clasica ar fi fost mai ok pentru tine.

adela sirghie spunea...

@Rox: asa este, eu am ajuns la concluzia ca singura fac treaba mai buna decat multe cosmeticiene.

adela sirghie spunea...

@Purple: eu nu m-am impacat bine nici cu epilarea definitiva. Sunt o carcotasa in materie de epilat.

adela sirghie spunea...

@Alina: eu am o parere ff buna despre lama, deoarece m-a scapat de atatea ori, incat nu pot sa spun decat "mii de multumiri!"

adela sirghie spunea...

@Anonim: ceara clasica, incalzita in oala si pe care o intind cu o spatula. Intind multe ziare in jur, sa nu murdaresc. Ca pe vremuri, la Igiena, asa este, dar o manuiesc destul de bine si este ok.

adela sirghie spunea...

@Mada: nici eu nu ma fac perfect din prima, dar a doua zi revin in zonele unde stiu ca au mai ramas fire de par.

adela sirghie spunea...

@Iguanitza: nu am incercat epilarea cu zahar, dar vad ca google tot baga reclame la mine pe blog cu acest procedeu. Am auzit tot felul de lucruri interesante, as vrea sa o incerc, dar la partea cu sunatul, programarea, condusul, ajunsul scl mi se pare teribil de grea.

iguanitza spunea...

Pai te faci singura acasa si cu zahar. Cauta numa` metoda pe youtube sau pe google. Eu n`am incercat`o , am auzit insa ca dureaza...trebuie sa ai rabdare,sa o intinzi bla bla...
Ah ...si mai e epilatul cu ata. Aia am incercat asa putin . Si chiar functioneaza! Si nu doare deloc! Si sprancenele le faci frumos (: E tutorial pe youtube ca sa vezi cum se face.

Ana-Maria spunea...

Eu folosesc inghinal ceara de unica folosinta. Am acasa un aparat pt ceara de unica folosinta si benzi speciale. Mi s-a intamplat sa raman cu ceara lipita si sa smulg cu degetele firicelele pline de ceara. :))Acum rad, dar atunci nu am fost prea vesela. :P

Liv spunea...

Mie mi-ar placea sa ma fac singura, acasa, dar dureaza prea mult si e complicat cu incalzirea/reincalzirea cerii. In plus, m-am facut acum ceva timp si m-am ars ingrozitor (am incalzit ceara prea tare si apoi am varsat-o pe mana, groaznic), de-atunci am renuntat si merg la salon, unde in jumatate de ora sunt gata.
Insa, e adevarat, e greu sa dai peste o cosmeticiana buna, chiar si aici unde merg eu (pe principiul ca e foarte aproape de casa), este o fata care epileaza foarte bine, nu ramane par, si creste extrem de incet, pe cand daca merg la una dintre celelalte colege, trebuie sa reiau si acasa cu aparatul, creste repede, cu multe fire sub piele etc.
Acum ma gandeam sa-mi iau benzi de epilat pentru mici retusuri, stiti cumva unele ok?

adela sirghie spunea...

@Liv:eu nu mai folosesc de multa vreme acele benzi, nu stiu nicio firma de incredere, insa daca cineva foloseste si ne poate recomanda unele ok, o rugam sa ne dea detalii si ii ramanem recunoscatoare:)

Anonim spunea...

hei, buna adela. am nevoie de sfaturile tale in privinta epilarii. am de gand sa plec o saptamana intreaga la mare si nu stiu ce tip de epilare sa adopt. ideea este ca nu detin niciun epilator, pt ca nu imi permit momentan unul... iar la salonul unde stiam ca un epilat scurt e ieftin, s-a dublat pretul :( si nu prea imi convine. am incercat cu benzi reci, dar efectul nu a fost cel dorit, in sensul ca ffff multe fire nu erau smulse. am auzit o barfa cum ca ceara old school (adica nu cea de unica folosinta) e mai buna, pt ca nu doar rupe firele, cum chiar tu ai spus, ci le smulge super bine.

ce-mi recomanzi :(???

adela sirghie spunea...

@Anonim: sigur, eu recomand o ceara "old school" si sa te epilezi singura, sau un alt salon cu preturi mici:)
xoxo

Irina spunea...

Hey, dar cum te faci pe picioare? In spate ma refer... te sucesti si tii de picior etc?:)) Ca eu alta metoda n am gasit.

adela sirghie spunea...

Da, este una dintre modalitati.
Sau pui piciorul pe scaun. Sau in fata unei oglinzi mari:)
Sa imi spui daca ti se par idei bune, la mine functioneaza!