marți, martie 29

Adevarul gol golutz despre primere:)

Din ce in ce mai multe fete imi spun ca fara primer nu se poate. Primer pentru fata, pentru ochi, buze, gene.
Eu am un singur primer, pentru ochi, TFSI. Primul meu contact cu un primer de ochi a fost in urma cu trei sau patru ani. Pana atunci nu incercasem vreunul. Nu il folosesc in fiecare zi, pentru ca de obicei ma machiez usor, natural, fara multe complicatii. Din cand in cand, pe zona T aplic Matt Touch oil free. Nu le folosesc zilnic. Nici macar saptamanal. Sigur, daca merg la o petrecere si am un machiaj mai complicat ce trebuie sa dureze pana dimineata, nu uit sa le folosesc. Insa cred ca ideea aceasta de a folosi primerul day by day este mai degraba o stralucita idee de marketing-observati ca mereu suntem indemnate sa folosim cat mai multe produse, ca sa cheltuim cat mai multi bani. Serum de fata+crema+crema de ochi+crema separata cu spf+primer de fata+primer pentru ochi+fdt+anticearcan+iluminator...
Sincer va spun, mie mi se pare muuult prea mult. Daca un fdt nu rezista intr-o zi obisnuita 8-10 ore(cu mici retusuri de pudra sau foite matifiante), eu il consider un fdt de mana a doua si nu il mai cumpar. Un fdt(aplicat peste o crema ce poate fi si baza de machiaj) trebuie sa reziste. Nu il supun la calduri insuportabile sau la lumina reflectoarelor, nu dansez beat all night long, nu alerg cu rolele in parc pana la epuizare, nu merg la sauna cu el. Am pretentia ca fdt sa reziste la plimbari, la discutii, la intalniri sau in fata computerului.
Cer prea mult?! Daca nu reuseste sa stea pe fata fara primer, nu il mai cumpar a doua oara. Asa cum nu o sa mai cumpar a doua oara vreo bluzita de matase de la H&M sau un fdt de la Mac. Exista nenumarate alte optiuni si nu vreau sa fiu dezamagita si a doua oara.
Acelasi lucru simt ca se potriveste si primerului pentru ochi. Fardurile nu trebuie sa se adune in pliuri si punct. Daca ai pleoapele uleioase, atunci da, se justifica aplicarea unui eye shadow primer, pentru ca este vorba de o particularitate a pielii tale, care trebuie corectata. Dar fardurile bune nu trebuie sa se stranga in pliurile pleoapei. O mascara buna nu trebuie sa se faramiteze si nici nu trebuie sa picteze arcada pentru ca se usuca extrem de lent. Vorbesc de conditii normale, de machiaje relativ simple, nu de situatii speciale si multe culori aplicate.
O rubrica de DEZAMAGIRI COSMETICE am deschis mai demult aici si s-au strans, de-a lungul timpului,  cateva lucruri interesante, poate doriti sa le cititi sau sa completati lista...

22 de comentarii:

Claudia spunea...

speaking of the devil, un primer pt ochi BUN ne poti recomanda? dar sa fie BUN, sa nu arunc banii de pomana. orice far de ochi as folosi, a se citit marci scumpe, tot se aduna pentru ca am pleoapele uleioase :(. Multumesc! :)

Rox spunea...

eu am pleoapele uleioase. aveam cateva mostre de primer de la sephora, le-am folosit cu fardul de ochi (eu am numai culori gen auriu, cupru, roz delicat) si se vedea o diferenta... dar de cand folosesc un fard de chanel parca nu mai am nevoie de primer..deci se poate vorbi si de o calitate a fardului de pleoape..
cum spuneai tu, primerul ar trebui sa nu fie necesar daca noi alegem produsul (fond de ten etc) cu grija

Miss Z spunea...

Inainte sa descopar primerul de ochi foloseam fond de ten ca baza.Machiajul rezista mult si nici nu se strangea...

Georgiana spunea...

Sunt perfect de acord! Cat timp port fondul de ten, fardurile de ochi in conditii normale, ele trebuie sa reziste!
Mi se pare absurd sa incep sa port primer pt. ochi, pt ten, pt buze, gene si sprancene. Cum au trait toate femeile fara primere pana acum 1-2 ani cand au inceput sa apara aceste produse? Si nu doar femeile "normale" dar si actritele si toate celelalte categorii...

adela sirghie spunea...

@Claudia: eu am folosit numai unul:Too faced Shadow Insurance. Dra multe fete il prefera pe cel de la Urban Decay, pe care eu nu l-am incercat.

Adina spunea...

Nu am gasit inca nici un fond de ten care sa nu necesite primer, nici nu stiu unde sa mai caut :(

Pasagera spunea...

Intr-un fel aceste primere sunt o idee stralucita de marketing, dar se poate folosi pentru acest lucru, cu aceleasi rezultate (aproximativ,) un anticearcan cremos. Am incercat ca si primere destul de multe produse: Urban Decay Primer Potion, Too Faced Shadow Insurance, Mac Paint, Mac Paint Pot, Nars Smudge Proof Eyeshadow Base, Benefit Creaseless Cream Shadow, NYX Jumbo Pencil, Mac Fluidline, samd. Depinzand de cum ma machiez le alternez, dar pot spune ca nu este nici unul cu nimic mai bun ca un anticearcan cremos (singurul pe care il am si de care sunt incantata este Seventeen Ideal Cover Liquid Concealer nuanta 04 Nude - atentie contine particule care reflecta lumina).

Anonim spunea...

foarte adevarat! Am tenul gras, si caut insistent fdt bun..ultina incercare make up forever ten gras...160 lei, nu mai zic ce fel de vanzatoare..Si in 2 ore imi luceste fata! am un fdt burjois de 10 ori mai bun,nu mai zic de celelalte.Mac nu am incercat ,dar nici nu o saincerc

Nimphetamin spunea...

Eu folosesc doar primer pentru ochi si pentru mine chiar a fost o revelatie. Aveam farduri (da, de 2 lei, dar pe acelea mi le permiteam sau le primeam cadou) care n-aveau nicio "fata", dar cand le-am aplicat peste un primer (Artdeco) a fost o diferenta imensa! Nu e vorba de strans in pliuri, ci de culori, pur si simplu capata culoare, sunt frumoase.

Cris spunea...

Buna imi plac postarile tale asa ca ai un Blog Tag Award de la mine! Pupici

LittleD spunea...

Nici eu nu folosesc primer pentru fata, iar pentru ochi depinde foarte mult de situatie, timp, stare etc.
Singura baza pentru ten, este crema :).

Eu sunt f. multumita de fdt-ul Max Factor Xperience. Nu trebuie decat retusat ocazional cu putina pudra and I'm good to go.

Pupici

Ema, Brasov spunea...

Total de acord!

Imi plac postarile fetelor care prezinta LOTD's, dar eu apelez cat mai putin la aceste produse.

Cateva pareri pro:
... "multe femei il adora si il considera o potiune magica a machiajului" (http://www.femeiastie.ro/beauty-style/machiaj/totul-despre-primer).

Pup! :)

Unknown spunea...

Sunt adepta primerului doar pentru ochi. Am pleoape normale, deci pot folosi fard cu succes fara sa se stranga in pliu, dar il folosesc pt ca machiajul sa fie intens.
Pentru ten, mereu am fost de parere ca un primer se foloseste doar la anumite evenimente, nu vreau sa imi blochez porii, a 2a zi dimineata sa ma trezesc cu fel de fel de surprize. un fdt si o pudra buna trebuie sa isi indeplineasca cu succes scopul pt care au fost create fara prea multe produse "ajutatoare" impuse de media pt a le umple buzunarele producatorilor.

Miuri spunea...

eu inca nu folosesc primer. Pentru ten nici nu as folosi pentru ca deocamdata nu simt nevoia. Dar as folosi unul de ochi.

Pinkie spunea...

Si eu sunt de acord cu ideea de a folosi anumite produse pentru a corecta si nu pentru ca "trebuie"

adela sirghie spunea...

@Nimphetamin: sigur, asa este, am uitat sa mentionez acest aspect, al potentarii culorii. Insa cred ca si fardurile care nu costa mult ar trebui sa fie mai durabile, mai intense cand le aplici. Imi displace ideea de a cumpara mai multe produse pentru a putea obtine efectul de pe capac sau reclama. Chiar si asa, platim prea mult pentru niste prafuri colorate. Suntem indemnate sa fim "intelegatoare" si sa acceptam ideea ca fardul fara primer nu are valoare prea mare.

Anonim spunea...

Este atat de multe psihologie in spatele reclamei! Se ataca orice slabiciune a femeii. Se abordeaza orice vis,orice speranta, orice temere.
Nu e de mirare ca virgula cadem in capcane de marketing, oameni suntem.Problema apare cand incepem sa consumam in nestire si uitam sa ne mai oprim. Sute de produse, sute de nuante ale aceluiasi produs..
Or fi reclamele cu incarcatura psihologica, dar avem si noi in parte resurse proprii sa gandim bine ceea ce facem. Cand nu mai gandim devenim consumatori robotici.

Adela, felicitari pentru acest post! Tu esti in domeniu, lucru care ma face sa apreciez foarte mult franchetea cu care ataci problema.(oricare ar fi ea din domeniul beauty)

Claudia

mariana spunea...

Foarte frumoasa abordarea si foarte profi.Apreciez foarte mult sinceritatea de care dai dovada in aceasta postare.
Pentru cele 7 ore cat stau la serviciu intr-adevar ,nu se impune folosirea nici unui primer,insa la petreceri,unde se sta pana dimineata,cred ca este folositor.
Eu folosesc Urban Decay pentru ochi si un Lancome pentru ten.
As avea o intrebare daca vrei sa imi spui:am 46 de ani,insa mi-a placut intotdeauna sa fiu aranjata.In ultima vreme cu toate ca am folosit multe produse scumpe antirid,nu am putut sa evit formarea unui rid-o linie care vad ca se adanceste,sub ochiul drept.Oare ce m-ai invata sa fac?Sa folosesc produse de camuflaj gen Malu Wilz sau Kryolan sau sa-mi fac injectia cu Toxina Botulinica?Multumesc oricum,varsta isi spune cuvantul

adela sirghie spunea...

@Mariana:toxina botulinica, evident:)

Anonim spunea...

Eu ca fond de ten care tine fara primer, recomand Estee Lauder Double Wear :D
Bineinteles pentru oacazii, nu pt zi cu zi.. pt ca e destul de greutz..
Eu una nu am avut probleme cu el.. il ador :)

cosmofever spunea...

In privinta unui fdt bun, rezistent, fara efect "de masca," recomand Maximum Coverage de la Estee Lauder - are putere de acoperire, se uniformizeaza usor si are si fps 15. Sunt foarte multumita de el avand in vedere ca se preteaza tenului meu mixt, adica pretentios cand vine vorba de fdt.

Pentru fetele interesate de un primer bun pentru pleoape, exista tot de la Estee Lauder "Face Primer Plus" care este bun. M-am inteles bine si cu primerul Sephora, dar trebuie sa mentionez ca nu folosesc primer pe toata fata.

B spunea...

hmm chiar ma gandeam sa imi cumpar un primer bineinteles pentru ocazii speciale, pentru machiaje de seara gen smokey eyes, dar acum o sa ma gandesc mai bine :-? interesant articol