miercuri, mai 11

Blonda vs satena

Ieri, facand curatenie, am gasit cateva poze cu mine in perioada blonda, le-am si publicat pe blog. Trebuie sa mentionez ca mi-a fost drag sa fiu blonda, ca a fost o perioada romantica si intensa, plina de peripetii si aventuri scandaloase.
Dar pana la urma care e diferenta? Ok, schimbi culoarea parului, faci alte cateva mici artificii in imbracaminte si in machiaj.
In primul rand, cand eram blonda, existau perioade lungi, de luni de zile chiar, in care parul meu arata rau. Ma uitam uneori la el si ajungeam la concluzia ca am un par bolnav, asfixiat, lipsit de stralucire. Trebuia sa inventez zi de zi diverse stratageme sa nu se vada cat de rupt este, cat de ros la capete, trebuia sa aplic vopseaua o data la trei-patru saptamani, iar culoarea nu era mereu uniforma. Sa ai parul cat de cat ingrijit cand esti blonda inseamna o groaza de bani in primul rand. Au fost perioade in care foloseam o multime de produse de styling, de la spume, geluri, ceara si pana la fixative. Dupa o perioada, am ajuns sa le detest atat de tare, incat nici acum nu suport sa imi dau parul cu fixativ.
Daca in perioada blondelor iubiri, cu mari eforturi parul meu era rupt si tocit dar arata cat de cat bine, acum, cand sunt satena(nu ma mai vopsesc, iar aceasta este nunata mea naturala), parul meu arata zilnic bine fara sa ii fac nimic. Cu un minim de efort: tuns la fiecare trei luni si spalat ori de cate ori este nevoie.

23 de comentarii:

Bia'a spunea...

Eu am avut parul in toate culorile,mai putin roscat.Am fost vopsita si roz,iar de cateva ori am folosit si spray-uri colorate pentru par. :)) Nu m-am mai vopsit din decembrie si tare ma bucur ca am scapat de aceasta nebunie a culorilor.Pana la urma,tot cu culoarea mea naturala imi sta mai bine,iar parul natural se poarta oricand,parerea mea! :D
Iar ca o parere,mie imi place mult mai mult cum iti sta satena,desi si blondul iti statea bine.

PS.Ieri am primit premiul Joico,abia astept sa-l folosesc azi! Multumesc inca o data :*

adela sirghie spunea...

Da, ma gandeam si eu sa scriu un anunt despre Joico, in cazul in care sunt probleme cu firma de curierat, sa putem rezolva in timp util.
xoxo, astept sa imi spui cum ti se pare produsul dupa ce il folosesti.

Federova spunea...

Eu nu m-am vopsit de anul trecut din august...desi sunt blond-cenusiu naturala tot trebuia sa-mi bag mereu un blond ca sa-l am mai deschis. Acum ca mi-a crescut mult culoarea mea naturala ma enerveaza ca pe lungime tot blondul ala deschis si uscat se vede, imi vine sa ma fac satena, sau un blond inchis ceva...Ce sfat imi dai? Apoi mi-e frica ca daca ma vopsesc pe lungime se duce repede, nu stiu ce sa fac...si vreau o schimbare :(

adela sirghie spunea...

@Federova: si eu l-am vopsit numai pe lungime pana a crescut, nu are de ce sa iti fie teama. Se duce, desigur, dar il vopsesti din nou, il tunzi la varfuri. Merita efortul, aceasta este concluzia mea.

Ioana spunea...

vai cata dreptate iti dau!
am fost roscata (am trecut cred prin toate tonurile, de la rosu intens, la ginger, aramiu, u name it) 3 ani de zile, mi-am iubit culoarea, am zis ca nu ma voi plictisi muuult timp, era trademarkul meu haha.
din pacate ultimele 8 luni cat am fost roscata au fost un chin..par casant, fara stralucire, tocit la nici 1 luna dupa tuns, frizzy, nu ma mai ajuta nimic, nu il mai suportam. si asa mi-am "calcat" pe inima si mi-am ous un Casting maroniu ca mai apoi sa ma vopsesc intr-o culoare ff apropiata de cea naturala. vreau sa spun ca nu mai am absolut nicio problema cu parul, e frumos, luceste, nu mai e casant, nu mai are nevoie de nicio masca de par puternica, imi sunt de ajuns doar samponul si balsamul de la BedHead care intr-adevar, au si contribuit intr-o mare masura la "resuscitarea" parului meu.

sunshine spunea...

Ah...si pe mine ma bate gandul sa ma vopsesc blond.Am reusit in sfarsit sa scap de roscat iar acum vreau altceva:)
Sa stii ca ori saten,ori blond,frumusetea tot ramane;)
PS:Am primit si eu ieri premiul;;)
Multumesc:*
Dupa ce il voi folosi o perioada,ii voi face si un review:*

Hanna spunea...

Mie imi place mult de tine cu parul in nuanta naturala :) stii tu.. nu pare ca te straduiesti mereu sa arati bine :D, dar cu toate astea arati bine.. Nu stiu cum e sa fii blonda, dar intotdeauna mi s-a parut ca blondele are trying too hard >:)

adela sirghie spunea...

@Ana Maria; da, da, de fapt asa si era, trebuia sa muncesc mult la parul si pentru parul acela.

Adelina Eneșca spunea...

Si eu am fost vopsita de foarte multe ori, inclusiv blonda. Si m-am simtit bine ca blonda dar arata bine mai mult cand imi intindeam parul. Nu stiu de ce dar nu asociez parul ondulat cu blondul deschis. In prezent ma chinui sa imi las parul sa creasca si nu l-am mai vopsit. Sper sa reusesc sa il mentin sanatos.

alina d. spunea...

iti urmaresc de foarte mult timp blogul, dar astazi am simtit nevoia sa iti scriu parerea mea cu privire la fotografiile tale de cand erai blonda si...... parerea mea- este satena categoric!!!!! rafinament clar.
si eu am fost blonda, pe la 19 ani, si acum ma intreb ce a fost in capul meu?

Federova spunea...

Iti multumesc pentru sfat! Problema e ca nu exista vopsea ca nuanta mea naturala de blond, dar o sa incerc sa-l inchid putin cu un nuantator, am mai facut asta odata, dar la 2 spalari s-a dus tot...pupici

adela sirghie spunea...

@Federova; probabil ca aceasta este perioada critica, dar cu putina vointa, treci de ea. La mine a fost si mai dragmatic, deoarece trecerea era de la blond deschis la saten mediu. Iar blondul devenise roscat.

adela sirghie spunea...

@Alina D: eu am fost blonda 17 ani, toata lumea imi spunea ca nu imi va sta bine cu vreo alta culoare pana cand am inceput sa cred si eu acest lucru. Apoi problemele parului au devenit atat de grave, incat a trebuit sa iau o decizie radicala. Chiar si acum sunt momente in care nu imi dau seama cum am scapat fara sa imi pierd tot parul. Mai mult de jumatate era rupt, iar restul era distrus si foarte elastic. Din fericire, s-a regenerat.

adela sirghie spunea...

@Adelina Tomescu:eu as vrea sa pornesc o campanie anti-vopsire. Sigur, nu sunt extremista si chiar cred ca sunt cazuri in care trebuie neaparat sa apelezi la aceasta varianta, dar ma declar total impotriva vopsitului "de florile marului" mai mult de cativa ani, ca o curiozitate. Ceea ce am facut eu a fost o mare greseala.

Adelina Eneșca spunea...

Adela asa cred si eu. Acum dupa ce am vazut cat mi-a luat sa scap de tot parul vopsit. Imi aduc aminte cat de distrus era dupa ce l-am decolorat din brunet si ce rau mi-a parut sa tai 20 de cm din el ca sa nu mi se mai rupa. Cred ca mi-am vopsit parul de atatea ori pentru ca mereu vroiam sa arat altfel si eram mereu nemultumita de aspectul meu fizic. Avand mereu complexe de tot felul cred ca aceasta era metoda mea de a iesi cumva in evidenta, de a ma simti frumoasa. Acum nu as mai face aceleasi greseli.

Anonim spunea...

Si cand apar firele de par albe ce facem? Mie au cam inceput sa-mi apara cateva fire...

Oana spunea...

Blonda, definitely! :) Ai mare dreptate, si parul tau arata mult mai sanatos acum, dar eu tot astept sa revii la blond ;)

adela sirghie spunea...

@e: cand sunt putine, le poti smulge cu penseta, apoi este clar ca trebuie sa te vospesti...as vrea sa stiu o alta solutie, dar nu exista deocamdata...

adela sirghie spunea...

@Oana: da, imi aduc aminte ca nu ai crezut cand ti-am spus ca nu ma mai vopsesc...

Bhendis spunea...

Desi sunt satena inchis am avut parul in mii de culori. recunosc blonda nu am fost pana acum. Dar a trecut de la verde, mov rosu la negru sau castaniu deschis. Am avut o perioada in care era foarte degradat de atatea randuri de vopsit, desi foloseam zilnic produse de ingrijire a parului, balsam, crema, spray pentru stralucire. Cam de un an de zile nu i-am mai facut absolut nimic si acum este frumos frumusel, sanatos si stralucitor:)

Natural spunea...

Natural, o postare si o opinie care mi-a placut. Ca atare te-am trecut in blog and roll 35

Andreea spunea...

Mie imi place mai mult cum imi sta asa! Si wow ce nuanta frumoasa a parului ai!
Pupici!

Stilistele spunea...

ah, ai dreptate....aveam cel mai des, sanatos si stralucitor par inainte sa trec la blond..acum e tern si lipsit de stralucire...cred ca o sa gasesc o culoare foarte apropiata de cea naturala si am sa ma intorc la ea in cel mai scurt timp...