vineri, mai 6

Dezamagiri cosmetice: Klorane Sooting Make-up Remover

Am cumparat aceasta "lotiune blanda pentru indepartarea machiajului ochilor" tot din Palma de Mallorca, anul trecut, laolalta cu deodorantul bila. A costat 6,50 euro si avea 100 ml. Pentru ochi sensibili, formula blanda, noua, fara parabeni, fara conservanti, tot pomelnicul:)
Dezamagirea mea a foste cu atat mai mare cu cat aveam asteptari marete de la acest propdus, deoarece in trecut am mai folosit o sticluta(formula veche) care mi s-a parut absolut geniala. De aceea m-am bucurat cand l-am revazut pe rafturile farmaciei, pentru ca am laudat de multe ori, chiar pe acest blog, formula veche, exprimandu-mi dezamagirea ca nu l-am mai gasit la vanzare. Cand am citit "nouvelle formulle" mi-am imaginat ca demachiantul va fi si mai bun decat imi aminteam eu. Nicidecum mult mai slab, cum aveam sa constatat curand. Eu nu folosesc machiaje si mascara waterproof si sunt adepta unui minimal makeup, deci nu avea nevoie de o mare putere de dizolvare.
Formula noua e blanda, atat de blanda incat trebuie sa muncesti ca sa iti demachiezi ochi si trebuie sa tragi de piele, sa o intinzi, chiar daca in prealabil ai stat cu dischetele cateva minute. De neiertat din punctul meu de vedere. Un alt lucru care nu mi-a placut, este senzatia de uscat care ramane pe ochi dupa demachiere. Nu strange, nu pisca, nu inroseste ochii, dar e o senzatie neprietenoasa, nicidecum de confort, lucruri pe care le-ai considera bifate pozitiv de o firma precum Klorane( celebrele laboratoare Pierre Fabre).
Asadar, dupa ce am incercat de vreo doua ori sa ma demachiez cu aceasta lotiune si m-am enervat, am ajuns la concluzia ca nu o pot folosi decat pentru buze si ca "mana a doua". Dupa ce te demachiezi temeinic cu o lotiune buna, poti sa revii cu o discheta imbibata cu lotiunea aceasta pe baza de albastrele si sa definitivezi procesul, stergand delicat ultimele ramasite.
Nu o voi recumpara, evident ca nu.
Primeste nota 5 din 10, pentru ca nu mi-a cauzat rani sau inrosiri(numai Estee Lauder a reusit aceasta performanta in cazul meu), dar nici nu si-a facut treaba pentru care a fost achizitionata, iar faptul ca trebuie sa tragi de piele ca sa te demachiezi(=RIDURI) e jenant pentru Klorane.
Da, nota 5 din partea mea.
Pentru mine, pana acum, Klorane nu a fost o alegere buna.
Dislike it!

6 comentarii:

Zuzele spunea...

In liceu, diriginta ne spunea ca nota 5 este mai nasoala decat 3, iar daca primesti 5, asa de trecere, trebuie sa te consideri deja repetent, deci cel mai fraier :)) Asa si cu demachiantul tau: i-ai dat nota de trecere, dar tot repetent este ! :))

adela sirghie spunea...

Exact, Zuzix.
M-am gandit ca ar fi o idee buna sa incep sa dau note produselor pe care le incerc:)

mariana spunea...

Am crezut ca aceasta firma are produse mai de calitate.Oricum mai invat.
Pe mine dupa multe demachiante unele mai de calitate,altele mai de mana a doua,am constatat ca ma usturau rau ochii.
Am vazut ca fetele care stau in camin cu fiica-mea folosesc Laptele demachiant Elmiplant si mi-am zis sa il incerc,oricum este ieftin
Imi demachiaza nu numai tenul ci si ochii fara niciun fel de probleme:usturimi, mancarimi si mai folosesc si warweproof si baza cerata pe gene.Singurul neajuns al produsului este faptul ca se termina relativ repede

Madalina T spunea...

recunosc ca nu prea am folosit pana acum demachiant special pt ochi, de regula demachiam ochii cu demachiantul pe care il foloseam si ptr ten, nu stiu cat de corect am procedat :)

Am luat de la Yves Rocher demachiantul cu musetel pt ochi sensibili( a nu se confunda cu cel bifazic cu albastrele) si nu sunt incantata deloc, nu curata bine si nu folosesc produse waterproof, e bun de folosit ca "demachiere" finala cum ai spus si tu Adela despre Klorane.
Sunt in schimb multumita de solutiile micelare( Ivatherm si Vichy) care sunt recomandate si pt demachierea ochilor

Cupcake Splendens spunea...

:)) esti foarte draguta ca ai dat nota 5!sincer eu i-as fi dat un 3 pt asa ceva.

Anonim spunea...

aha! deci au schimbat formula si la alte produse! am observat eu ca ingredientele sunt altele pe samponul cu musetel Klorane(bineinteles ca nu mai bune: inainte musetelul era al doilea dupa apa...acum e plin de chimicale inaintea lui); mari magari pot fi.