marți, august 23

H&M are probleme mari, mari, mari...[breaking news]

Dupa cum am mai specificat pe acest blog, mie mi s-au rupt si deteriorat multe haine cumparate de la H&M si nu mai achizitionez nimic, absolut nimic, de multa vreme de la ei. Insa totusi aceasta stire m-a bulversat. O gasiti AICI-creditata de Greenpeace.
Astept cu mare interes stilizatele comunicatele de presa ale firmelor de PR care se ocupa de acest gigant. Stiu ca si publicitatea negativa trece drept publicitate in adevaratul sens al cuvantului, insa cred ca aici nu este cazul. Deloc.

14 comentarii:

Rox spunea...

din articol am inteles ca si marca ca lacoste sau ralph lauren ar avea probleme... mi se pare mai grav, pt ca acestea isi vand produsele la preturi mari...macar hm le are ieftine.

adela sirghie spunea...

Eu m-am gandit ca mult mai multa lume cumpara de la h&m decat de la Lacoste sau Ralph Lauren...firme care au clienti de nisa...

Anonim spunea...

Eu sunt foarte multumita de hainele de la H&M.
Ar fi mirati cei de la Green.....de rezultate daca ar face analize si in diferite magazine de alimente din Ro....

adela sirghie spunea...

Da, da, toata lumea se asteapta ca in Ro lucrurile sa fie si mai dezastruoase, atat in privinta H&M cat si in toate celelalte domenii (oricare alte domenii)

Anonim spunea...

Eu intotdeauna am sustinut ca lucrurile produse in tarile astea..indepartate, ca sa spun asa, sunt lucruri cu un maare semn de intrebare!

Vazusem fotografii cu picioarele unei doamne dupa ce a purtat flip-flops made in china. OMG! Rana curata.

Claudia

Living_in_aShoe spunea...

din cate stiu eu H&M face haine si in Romania. Eu mi-am cumparat acu cativa ani un plovar de la ei si scria "made in Romania", deci se poate ca substanta aia sa ajunga si in apele din Romania.

Anonim spunea...

Nu numai H&M face haine si in Romania ci si Zara. La Mango si la Promod n-am gasit inca ceva made in Ro
Dar nu cred ca e important unde le fac atata timp cat serespecta standardele de calitate
Si sa stitit ca nemtii sunt foarte pretentiosi cand vine vorba de calitate iar unul din brandurile iubite aici e H&M. Plin mereu.
Daca ar fi ceva cu hainele, trust me, ar iesi un scandal monstru.
Si nu e cazul.....

adela sirghie spunea...

@hapi: dar ai citit articolul? Nu e vorba doar de Romania aici, e un studiu general...
Sunt de acord ca in Romania ajung lucruri de cea mai proasta calitate, ca suntem un fel de Kurdistan al Europei, dar studiul nu se refera doar la Romania, cred ca faci o confuzie.

Anonim spunea...

Nu fac nicio confuzie :) @Living spunea ca ei fac in haine si in Ro - la aceasta afirmatie am raspuns eu in ultimul coment.
Si nu cred ca in Ro ajung hainele de cea mai proasta calitate - cei care cumpara in Germania si in alte tari - stiu la ce ma refer. Sunt absolut aceleasi haine. Poate colectiile noi nu ajung in intregime si pe la noi la timp dar din ce am cumparat/comparat eu.....nu pot sa ma plang
Mie nu imi convin preturile. Am observat la Cluj ca aproape TOATE hainele sunt mai scumpe decat aici, in Germania. Iar la reduceri - la Mango de exemplu, la noi gasim 20-30%, ei, aici intra la 50-70 % TOATE produsele din magazin inainte de a aduce colectiile de toamna de exemplu......

silvana spunea...

Nu vreau sa fiu carcotas, dar este Greenpeace in sensul de pace si nu piesa verde.

adela sirghie spunea...

@hapi: eu am obiceiul de a intoarce hainele de zece ori inainte de a le cumpara. De cele mai multe ori, in Romania, hainele au mici defecte, uneori doar putin sesizabile. Dar daca te uiti cu atentie, le descoperi. Cu timpul inveti diferenta intre un ciorap perfect si unul remaiat, intre cusaturi strambe si incalecate si cusaturi bune, intre asperitati de tesatura si iti dai seama ca unele culori vor "curge" sau se vor matui atunci cand le speli. Poate ca tu nu ai avut aceasta problema, dar crede-ma ca eu am intalnit-o foarte des. Motiv pentru care am decis sa merg mai mult la cumparaturi cand sunt in vacante in tari straine. S nu pot decat sa remarc faptul ca diferentele de calitate intre H&M Germania si H&M Romania mi s-au parut mari.

Anonim spunea...

Poate nu m-am uitat eu atent...recunosc ca nu le studiez chiar in amanunt. Si asta pentru ca aici daca imi cumpar ceva si e defect sau nu imi place , le duc a doua zi inapoi.
Sigur ca daca esti doar in vacanta, nu-i asa usor.
Imi place ceva, imi cumpar....nu astept sa ma tina doi ani o bluza ca ma satur repede de ele :))

Adelina Eneșca spunea...

Hmmmm... Si eu am cateva haine H&M dar aduse din strainatate. Unele aui fost mai bune, altele mai proaste. Momentan lucrez intr-un outlet si am mai primit haine Mango, H&M sau Zara cu defecte. Nu am fost in alte tari ca sa imi formez o parere dar cred ca e ingrijorator ce se intampla, indiferent ca vorbim despre hainele aduse la noi in tara sau la popoare mai civilizate.

Natural spunea...

Un nou Blog and roll in care ti-ai facut simtita prezenta :) Felicitari!