marți, august 16

Just perfect...Alessandra Ambrosio

Extrem de simpla, aceasta tinuta impune cateva limitari. Short-ul atat de scurt se poarta numai daca ai picioarele perfecte, fara strop de celulita, iar balerinii(chiar daca au doi centimentri ascunsi sub calcai) numai daca le ai si lungi..

18 comentarii:

Veronica spunea...

Nu sunt de acord deloc. 90% dintre femei au celulita. Asta inseamna ca toate trebuie sa poarte jeansi si fuste lungi? si de ce trebuie sa purtam balerini doar daca suntem inalte?
Eu nu le vad rosturl acestor limitari, nu trebuie sa tindem sa aratam perfect, important e sa te simti bine in pielea ta, sa fii sanatoasa etc. De ce trebuie sa fim sau sa vrem sa fim toate la fel (de perfecte ca altele)? Normal ca o femeie de 200 de kile nu se paote imbraca asa, dar nici uneia de ex de 55 cu celulita de gradu 3 nu-i poti zice stii acopera-te draga doamne fereste sa nu se vada stropu de celulita ca e sfarsitul lumi. Fii serioasa, ai 40 de ani si un blog care ar trebui sa incurajeze tinerele sa experimenteze si sa se simta bine in pielea lor, nu sa se ascunda si sa se simta complexate daca sunt scunde sau au acel strop de celulita.

adela sirghie spunea...

Sunt foarte serioasa si mereu am sustinut acest lucru pe blogul meu, chiar de la primele postari: hainele pe care le purtam trebuie sa ne infrumuseteze, nu sa ne puna in valoare defectele. Nu voi sfatui niciodata vreo fata sa poarte pantaloni cu talie joasa si balerini daca are picioare scurte. Sau bluze mulate si cu vedere la buric daca are surplus in acea zona. Stilul, frumusetea, moda si lucrurile care te pun in valoare-se invata, deoarece au reguli clare. Daca vreo fata cauta altfel de sfaturi, cred ca ar trebui sa citeasca alte bloguri...
Xoxo!

Ana spunea...

Eu port balerini chiar daca sunt mica de inaltime, mi se par draguti si comozi,nu am picioarele lungi,dar nici nu mi se pare ca-mi sta rau..Am vazut multe fete in aceeasi situatie.
Oare doar adolescentele au privilefiul asta?
Imi place mult short-ul. Mi s-a parut ca "fara strop de celulita" e un pic a la Dana Budeanu style. Nu ca nu ai dreptate ci pur si simplu cam asa scrie ea in Ciao. Nu stiu daca se intelege ceea ce vreau eu de fapt sa spun:D

adela sirghie spunea...

Eu voi vota mereu pentru un pic de tocult si pentru o fustita care se opreste deasupra genunchilor daca ai celulita vizibila.
Si daca Dana Budeanu e de acord cu mine in Ciao, ce pot sa spun alceva decat bravo ei?

Anonim spunea...

@Veronica, celulita este disgratioasa. Urata de-a dreptul. Asta e! Sigur, tu o poti arata lumii intregi, poti chiar fi mandra de ea, te poti ascunde in spatele sloganului: ´´sunt multumita si mandra de corpul meu´´, DAR asta inseamna doar ca e alegerea ta, numai si numai a ta. Ba poti chiar scrie rauri de articole despre increderea in sine si daramarea tuturor principiilor de moda, armonie vestimentara, etc. Sunt sigura ca multe doamne si domnisoare vor aprecia argumentele tale.
Insa vezi tu, blogul Adelei nu e unul de psihologie. E unul de fashion & beauty. Adela nu vrea sa convinga pe mineni ce fain e sa ai celulita si sa treci peste complexe. Adela te invata ce sa porti ca sa-ti ascunzi defectele sau sa fii pur si simplu o aparitie armonica, care nu zgarie retina celui care te priveste :)

O femeie cu celulita sau cu picioare groase si grase este o aparitie ridicola in pantaloni scurti. Nu-si face nicio favoare!Dimpotriva. Va fi judecata, lumea judeca, hei, asta e lumea! Si crede-ma ca judecata lumii iti zdruncina rau de tot increderea in tine insati, oricat de bine inchegata ar fi.Asta e, ca-i bine sau rau, asta-i realitatea, traim printre oameni nu suntem sihastrii.

Pe mine ma dezgusta fetele grase cu haine mulate, vedere la buric si fusta mini. Penibil, prost gust! La fel cum ma dezgusta calcaiele crapate, unghiile neingrijite, parul murdar si dantura stricata.
Si da, voi judeca persoana in consecinta, impusca-ma :)

Pana si tu, Veronica, spui ca o femeie de 200 de kg nu se poate imbraca asa...vai, dar de ce nu? Parca sustineai ca nu trebuie sa fim la fel, ca nu trebuie sa ´´aratam perfect´´ ci sa ne simtim bine in pielea noastra...nu asa ziceai? Acum, de ce nu o lasi dom´le si pe cea de 200 de kg sa experimenteze si sa se ´´´simta bine in pielea ei´´? :))

Claudia

Lili spunea...

Uneori cand merg la serviciu o iau pe jos, in drumul meu trec pe langa un liceu. Am vazut o gramada de fete foarte tinere 17-18-19 ani cu celulita, multa, foarte vizibila si foarte slabe. De acord cu tine, arata groaznic, chiar inainte de bac am vazut o fata in blugi scurti cam ca ai Alessandrei Ambrosio, ii statea cum nu se poate mai rau. Intr-un fel ma gandesc, ca totusi sunt tinere, daca de tinere au atata celulita asta ar insemna ca toata tineretea sa poarta fuste sau pantaloni sub genunchi cel mult? E cu dus si intors din punctul meu de vedere.
Iar legat de balerini, fiecare cum crede. Nu cred ca pe o fata-femeie miniona slaba cu picioare subtiri ar dezavantaja-o. Pe una cu picioare groase da.

Veronica spunea...

@claudia - nu am picioare groase, nici vreo complexata nu sunt.
nu ai inteles nimic din comentariul meu si nici n-o sa incerc sa-ti explic, poarta tu fuste pana la genunchi ok?.
@restul
Majoritatea femeilor au celulita. Daca voi cunoasteti 10 femei fara, va rog sa le enumerati. Si acum la cele 10 femei pe care le stiti fara celulita, va rog prezentati-le pe celelalte fara numar. Anul asta am vazut la mare 6 femei fara, care erau jucatoare de volei :)), si atat. Slabe, grase, normale, toate aveau celulita, mai multa mai putina. Nu cred ca trebuie sa te ascunzi la 18-20 de ani intr-un sac daca ai ce au toate femeile, adica coaja de portocala. Hai sa nu mai purtam nici costume de baie, ci sa ne imbaiem in haine cum fac femeile arabe, doamne fereste sa se vada stropul de celulita.

adela sirghie spunea...

Va rog sa intelegeti ca este vorba despre cum ne imbracam pe strada, nu de mersul la plaja...
Traim intr-o lume in care imaginea conteaza, fie ca alegem sa ne etalam defectele, fie ca alegem sa le camuflam cu stil.

Anonim spunea...

@Veronica, ai venit pusa pe scandal, tare razvratita si indignata. In aceste conditii, nu ma mir ca nu putem avea un dialog normal.
Degeaba te rastesti la mine, eu sunt calma si nu ma impresioneaza tonul tau. Daca tipi mai tare nu inseamna ca ai dreptate.
Am inteles ce spui, tu ai inteles ce spun eu? Poate te calmezi si vorbim linistit? :)

Da, port si fuste ,dar imi sta bine in cele cu o palma deasupra genunchiului.
Iar de cand m-am apucat de sport si mi-am tonifiat coapsele, port si pantaloni scurti, imi vin bine.


Claudia

adela sirghie spunea...

In cazul in care va raspunde, o rog si eu pe Veronica sa isi tempereze tonul, nu imi doresc scandal pe blogul meu.

Roxana spunea...

Nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste balerinii. Pur si simplu m-am saturat de un ideal de frumusete impus de marketing si de reviste care presupune sa ai peste 1,75 altfel trebuie sa iti pui tocuri. Eu nu port tocuri ziua desi am 1,60 si pot fi sexy si cu balerini sau sandale plate. Nu am zis-o eu. Imi place blogul tau, apreciez alegerile tale vestimentare si chiar am vazut niste personaje interesante la rubrica "Azi imi place.." de aceea te citesc, dar nu sunt deloc de acord cu limitarea asta.

adela sirghie spunea...

@Roxana: nu trebuie sa fii de acord cu mine, Roxana. Este un blog de autor, este un blog subiectiv. Nu m-am luat dupa reviste cand am scris chestia cu balerinii, ci dupa ochiul meu. Un toc chiar mic, de patru-cinci cm iti alungeste picioarele, incordeaza muschii si face instataneu fundul sa para mai bombat si il "urca". In plus, "determina" pieptul sa iasa mai in fata. Iar atitudinea nu are decat de castigat din aceste mici artificii.
Ce fac balerinii in acest sens, nu prea stiu, nu am nicio pereche.

Anonim spunea...

E superba fiinta asta, imi place tare mult.
Nici eu nu sunt de acord cu purtatul pantalonilor foarte scurti cand ai celulita, la fel cum nu sunt de acord cu purtatul anumitor bluze cand ai sanii lasati. Legat de balerini pt minone, n-am nicio problema atata timp cat fata este slaba, daca este mai plinuta intr-adevar, nu se vede bine deloc.
Nu crezi?

offtopic: Am inteles cam tarziu, cei drept, despre cat de important e SPF-ul in viata noastra,intrebarea mea este: Pot folosi orice crema cu spf? Adica daca nu am bani de bioderma sau orice alt brand de dermatocosmetice, imi pot cumpara o crema gerovital sun antiimbatranire spf50? Si o poate folosi si fiica mea de 18 ani?
Nu ca baza de machiaj, pt ca noi nu ne machiem decat ft rar, doar ca sa ne protejam de soare.
Multumesc anticipat,Alexandra

adela sirghie spunea...

@Alexandra: da, cand picioarele sunt subtiri, se schimba situatia.
Gerovital sunt creme bune din punctul meu de vedere, dar fiica ta de 18 ani nu ar trebui sa foloseasca totusi crema ta anti-imbatranire, este mult prea devreme.

Anonim spunea...

Inteleg. Dar daca ii cumpar crema asta http://www.farmec.ro/crem-ultraprotectoare-spf-5/ e ok? Are tenul alb, pistrui , se inroseste la fata...
Inca ceva, este ok sa folosesti creme destinate pt plaja pe strada? Adica sa le folosesti zilnic? Ca un fel de crema hidratanta?
Eu am avut o mostra de gerovital si asa am folosit-o. M-am demachiat si mi-am aplicat-o si am plecat la serviciu.Asa e ok sa faca si fiica mea cu crema ultraprotectoare? Te intreb toate astea pentru ca stiu ca sunt intrebari puerile si tu fiind din domeniu, imi poti da un sfat bun. Mi se pare cam ciudat sa-ti dai cu crema asta de plaja zilnic pe fata, dar eu nu sunt priceputa la chestii din astea, deci voi face cum spui tu. Mersi tare mult inca o data si abia astept review-urile tale.

adela sirghie spunea...

Da, e ok sa iti dai zilnic cu crema de plaja, deoarece ai nevoie de ecran tot timpul anului. Dar poti opta si pentru o crema tratament cu spf mare.
Nu mi-ai spus ce tip de ten are fiica ta. Gras? Uscat?

Alexandra spunea...

Tenul ei este mixt, am crezut ca ti-am scris in alt comentariu. Am fost cu ea la doctor si a scapat de cosuri, nu avea probleme mari, dar ii apareau cosuri pe frunte cam multe.
Insa nu mi-am dat seama cand am fost sa intreb si de astfel de creme, dupa cate observ asta ultraprotectoare e buna pt ea. Eu deja mi-am achizionat-o pe cea antiimbatranire, dupa ok-ul dat de tine:)

adela sirghie spunea...

@Alexandra: in principiu pare ok, dar s-ar putea ca totusi sa fie prea grasa pentru ea daca are tenul mixt. Dar cred ca merita incercata.