joi, ianuarie 12

Jurnal de calatorie din iarna lui 2012-a cincea parte

In ultima vreme, am auzit multe pareri despre frumusetea spanioloaicelor si despre rutina lor de beauty. Despre pareri barbatesti este vorba de data aceasta. Prima si cea mai transanta: ca nu sunt frumoase, dar sunt interesante(adica oarecum exotice in acest caz, se intelege), apoi ca au trasaturile prea masculine, vocea cam prea groasa, ca vorbesc prea mult, prea repede, prea tare... Apoi urmeaza un lucru care m-a frapat si pe mine de fiecare data. Este vorba de pilozitatea excesiva a bratelor. De fapt gresesc: nu am auzit pe nimeni care sa le critice pilozitatea, ci faptul ca nu se epileaza pe brate. Pana acum o saptamana, nu stiam sigur daca barbatii vad intr-o secunda asa ceva cand se uita la o femeie. Este vorba de prima privire, aceea calda, invaluitoare, semi-dulce, pregatitoare, de "intampinare" -cand, daca esti frumusica/interesanta/simpatica, ti se trec cu vederea unele mici defecte. Ei bine, acesta cu parul vizibil pe brate nu intra in aceasta categorie, ci este la capitolul de greseli grave-cu majuscule! Oricat ai fi de draguta, simpatica, interesanta, spanioloaica, indianca, se pare ca parul pe maini te depuncteaza instantaneu.
Desigur, sunt constienta ca in acest moment, unele dintre cititoarele mele vor spune ca e discriminare, ca parul pe maini/brate este natural, ca unele dintre noi asa ne-am nascut, ca nu ar trebui sa ne invartim atat in jurul cozii. Ca daca nu ii place, sa nu se uite. Ca barbatii ar trebui sa priveasca mai bine in ograda lor inainte sa treaca intr-a noastra si sa ne ia la intrebari si sa ne faca mii de reprosuri despre cum gestionam noi problemele feminine. Sigur, un graunte de adevar exista aici, in aceasta abordare tip je m'en fiche. Insa nu traim intr-o lume perfecta, iar eu nu sunt prima bloggerita care scrie despre fericirea de a fi femeie(prima fericire fiind,in spiritul acestei postari chiar epilatul, desigur!)


7 comentarii:

Rox spunea...

eu stau in Italia si aici multe femei nu se epileaza pe maini..desi cel mai adesea este nevoie...
am o prietena italianca frumoasa cu un corp armonios si un chip pe masura. Fiind f bruneta parul de pe maini (si asa re pilozitate) i se observa f repede si da o nota dizgratioasa figurii ei asa frumoase.
culmea este ca i s-a atras atentia sa-si epileze bratele si nu a dorit. un detaliu ca asta poate distruge si imaginea cea mai atragatoare.. mi se pare la fel de grav ca mustata sau sprancele nepensate

the curious duckling spunea...

la capitolul "voce groasa" a spanioloaicelor il suscriu si pe Mr. meu, care s-a socat--si inca se socheaza--cand le aude vorbind - oare o fi o consecinta a fumatului? Foarte multe spanioloaice fumeaza si chiar de la varste ingrijorator de tinere (adolescente).

coco spunea...

am vazut si eu multe italience cu par pe picioare :(

Zuzele spunea...

pai hai sa ne lasam si parul pe picioare pana ne intra in sandale si cel de la axile pana facem codite..ca e natural, nu? ;))

Anonim spunea...

Eu locuiesc in Grecia si aici e aceeasi problema.Nu generalizez bineinteles,dar din ce am observat eu in jur si chiar si pe bloguri,nu se epileaza pe maini.Ok,haine frumoase,par frumos,accesorii dar ai par pe maini si mai faci si close-up la bratari/ceas. Ma depaseste.

Natural spunea...

La Multi Ani! Bine ai revenit in primul Blog and roll din 2012. Spor! Nu-mi dau cu par-erea despre discutie, doar amintesc un refren: "Idealul meu in viata, E femeia cu mustata" :)

Alina spunea...

Eu am mai auzit barbati care se plang ca o femeie (frumusica, cu corp frumos) are mai mult par decat ei pe maini.
Daca nu ai mult par, te epilezi daca ai tu chef. Dar daca ai mai mult par ca unii barbati... deja nu e ok.