joi, ianuarie 17

Beauty sub zodia lui TREBUIE

Daca ar trebui sa aleg un beauty motto al anului 2013, acesta ar surprinde pe toata lumea, caci si eu m-am mirat cand mi-am dat seama care este acela si mai ales, cat de ciudat suna. Il scriu mai jos si argumentez, caci implica si partea financiara si poate-poate mai trezesc la realitate pe cineva...

Deci motto-ul meu mititel, de  beauty- este unul ciudatel, dar cumintel si el suna suna cam asa: "trebuie sa ma fardez mai mult, caci alfel imi expira fardurile" Dupa cum stiti, eu nu am multe-multe, nu detin cutii colorate peste zeci de alte cutii colorate, caci ma machiez discret, insa tot am...prea multe in raport cu cantitatea pe care o folosesc eu. Si imi pare rau sa arunc la cosul de gunoi farduri scumpe, texturi matasoase, culori sofisticate. Si nu le pot arunca. Deci trebuie sa ma fardez mai tare(eh bine, macar un picut mai tare!) ca sa nu le treaca termenul de valabilitate...
Da, da, asa este, la Barcelona am trecut elegant prin fata standului Sisley, va jur ca era ametitor, va spun ca mi s-au inmuiat picioarele, dar am testat Eau de Campagne pe incheietura mainii, am conchis ca e splendid si am plecat surazand. As fi vrut un blush mat Sisley (am consumat doua pana acum de la ei), insa pana nu il termin pe cel de la Too Faced, nu cumpar altul. Cu fardurile de pleoape imi este cel mai greu... imi trebuie ani sa consum o paleta micuta.

Repet, eu nu le pot arunca.
Si daca ma intrebati ce merita cumparat, o sa va raspund ca merita numai ce vi se potriveste. Daca verdele "emerald", culoarea vedeta a anului 2013  este genul de fard de pleoape pe care il veti folosi doar de doua ori, atunci acesta nu este o investitie, ci un capriciu. Daca intrebarea este cand merita cumparat, raspunsul e iarasi unul singur: cand vi s-au terminat(sau sunt pe terminate) produsele vechi.

18 comentarii:

Camelia Andrasescu spunea...

Nici eu nu le pot arunca, imi pare rau de toate produsele in care am investit. Si eu cumpar tot mai rar spre deloc farduri, blush-uri, poate doar daca gasesc o mega oferta.

Delia spunea...

Nici eu nu le pot arunca :(( Si nici nu ma pot abtine sa nu cumpar mai multe si mai multe. Dar ar fi cazul sa ma opresc si sa incep sa consum ceea ce am.

Vision By Mila spunea...

eh, spune asta cuiva care-si cheltuie toata alocatia pe produse cosmetice doar ca sa fie in trend si in pas cu blogurile, produse care, incepute fiind, ajung in final in "blog sale"..

adela sirghie spunea...

Eu sper ca in viata fiecarei beauty addict sa apara un moment de autocontrol. Nu ma refer doar la bloguri, ci si la fetele care cumpara prea mult.

Lili spunea...

Eu ma controlez cu succes de cativa ani, nici acum nu am cateva produse, insa nu-mi mai cumpar cosmetice care imi plac la prima vedere. Stau, analizez, ma gandesc daca chiar il voi folosi, pentru ca la un moment dat aveam mai multe cosmetice pe care nu le foloseam, decat cele pe care le foloseam. Eu sincer, mai trag de unele produse chiar daca expira, stiu ca nu e bine, insa acolo 2-max 3 luni nu cred ca fac rau, mai ales ca se intampla rar :)

adela sirghie spunea...

@Lili: si eu am ceva regrete la acest capitol. Probabil ca acum as cumpara doar jumatate din ce am cumparat in trecut, dar timpul nu se mai intoarce inapoi.

Mihaela spunea...

Da, si eu am aceeasi problema cu fardurile de ochi. Am pastrat o paleta cumparata de pe strawberry, din care folosesc mai degraba rujurile. Sigur va expira fara sa termin complet vreo culoare pentru ochi. Niciodata nu am avut prea multe farduri, dar si acelea pe care le-am avut, au fost prea multe pentru mine. Cand eram pustoaica le foloseam mai mult, cu toate ca niciodata nu m-am machiat strident, fiind purtatoare de ochelari. Fardul de ochi e ultimul pe lista mea de dorinte.

adela sirghie spunea...

@Mihaela: si eu am o paleta mica, de la Dior, cu cinci culori(nuante naturale), de o jumatate de an ma straduiesc sa o termin. Nu vrea si pace!

lavy spunea...

in cat timp expira niste farduri? si daca le folosesc desi au expirat ce se poate intampla?
ideea e ca eu am niste palete de foarte multi ani gen 5, dar mi se par ok:)si nici nu au vreun termen pe ele....
p.s. puteti face schimb ma gandesc..daca aveti atat de multe..

adela sirghie spunea...

@Lavy:18-36 luni. Ar trebui sa scrie pe ele in cat timp expira de la deschidere.
Si eu am farduri pe care le folosesc de multi ani, nu am tinut cont ca au expirat. Nu am avut nicio reactie ciudata, niciodata. Insa ma feresc sa recomand acest lucru, deoarece nu am de unde sa stiu cat de sensibila este persoana care intreaba.
Repet, nu le pot arunca.
Nici schimb nu ai cum sa faci. Ar suna si foarte ciudat, cred eu- schimb farduri expirate si pe jumatate- spre trei sferturi consumate, cu ceva asemanator:(
Not cool.
Ai doua solutii: le folosesti in continuare, pentru ca tie personal nu iti fac rau si iti plac(in definitiv e alegerea ta), sau le arunci la cosul de gunoi.

adela sirghie spunea...

Bine, eu sper ca toate fetele care comenteaza la aceasta postare(sau vor comenta, sau vor citi) inteleg ca noi aici discutam off the record, da?
Versunea oficiala este sa le arunci cand expira.
Faptul ca ne jucam cu focul si ne testam limitele este optiunea noastra, nu indemnam pe nimeni sa faca la fel
Suntem clubul fetelor care nu pot sa isi arunce fardurile cand expira si cautam sa fim sprijinite de altele asemenea:)

ally a spunea...

Daca mai este loc in club - sau in echipa de sustinere - ma inscriu. Nu pot si pace sa-mi arunc fardurile sau ojele care mai pot fi folosite. Singura solutie pe care o vad este exact ce spui si tu: sa cumpar doar ceea ce-mi este absolut necesar. In rest... reinterpretez ce am. O tehnica noua/un amestec pot face minuni. Imi plac provocarile de genul asta :D Atat de mult, incat incep sa devin imuna la tentatiile colorate de prin magazine . Daca si cu parfumurile ar fi la fel de usor... :))

adela sirghie spunea...

@ally a: sigur, este loc. Eu cred ca suntem mult mai multe, dar nu este un lucru pe care sa il recunosti prea usor(mai ales daca ai blog) de teama sa nu te critice cititoarele.

Anonim spunea...

E greu sa arunc fardurile de pleoape, am impresia ca in fiecare cutiuta se ascunde o nuanta pe care nu o regasesc il alta parte

Alexandra G. spunea...

:))) eu aveam un fard de la sephora cumparat in cls a 12-a; l-am folosit toata facultatea :)) daca ma intelegeti =)))))

adela sirghie spunea...

Ar trebui sa facem un sondaj de subsol: Cati ani are cel mai vechi fard al tau?
Cine este prima?

Unknown spunea...

Eu am trusa cu 120 de culori din decembrie 2010, inca o folosesc si nu am de gand sa o arunc. Nu imi place sa arunc banii pe produse, prefer sa termin un produs si apoi sa cumpar altul.

adela sirghie spunea...

120??? Greu de terminat asa ceva...