duminică, noiembrie 30

Acum 15 ani...

In urma cu 15 ani, Adela Sirghie lucra la revista EXCES. prima revista glossy din Romania. Eram beauty editor, imi vopseam parul blond, ziceam ca nu o sa ma marit niciodata, iar in job description intra participarea la toate evenimentele cu si despre frumusete din Romania acelor ani. Not bad at all. Sediul revistei era in Piata Lahovary, viata era boema, iubirile se sfarseau dramatic si numai ca sa reinceapa in mare forta fix a doua azi, dimineata devreme, da, se poate spune ca timpul mai avea inca rabdare cu noi…

Iar voi, dragile mele, voi … probabil erati in scoala generala, intre timp ati crescut si iata ca ne intalnim aici, intr-un spatiu virtual si comod, unde va povestesc, din cand in cand si aventuri din lumea frumusetii.
Ei bine, acum 15 ani eu plecam din Piata Lahovary catre lansarea Nivea Q10, intamplare de care nu mi-as fi amintit daca nu as fi primit acum doua zile un mail entuziast in care se specifica fix acest lucru: cea mai bine vanduta gama de la Nivea implineste 15 ani de existenta. Tin minte ca am primit la lansare cele trei creme (de zi, de noapte si de ochi ) si le-am folosit-au fost primele creme antirid folosite de mine vreodata, le-am recomandat si prietenelor si cititoarelor revistei Exces. Poate chiar mai am revista pe acasa, o sa rascolesc intr-o zi, poate dau de ea, sunt curioasa ce am scris, cum aratau recipientele originale…


Cum a început totul? Biologul Franz Stäb a jucat un rol important în descoperirea coenzimii Q10 pentru uz cosmetic, NIVEA fiind prima companie care a introdus într-o cremă o substanţă proprie pielii. Astăzi, după 15 ani, cu o înfăţişare nouă şi cu recipiente eco-friendly, gama NIVEA Q10 sărbătoreşte ingredientul minune care a facut-o celebră, coenzima Q10
Această substanţă activă se regăseşte în mod normal în piele, însă odată cu vârsta, nivelul acesteia scade, lăsând pielea fără energia necesară pentru a se regenera. Astfel, în timp, tenul este mai predispus la apariţia ridurilor şi a altor semne ale îmbătrânirii. 
Coenzima Q10 influenţează unul dintre cele mai importante procese metabolice în celulele umane, deoarece ajută la transformarea nutrienţilor în energie, funcţionând de asemenea ca un antioxidant împotriva radicalilor liberi. Aceştia sunt responsabili de îmbătrânirea celulară, iar rolul coenzimii Q10 este tocmai de a stopa radicalii liberi să-şi pună amprenta asupra celulelor.

7 comentarii:

ana maria tatucu spunea...

Wow, ai lucrat la Exces? Mie acum 14-15 ani gama Nivea mi se parea un mare lux, imi luam cutiuta albastra, dar la cremele cu Q10 doar ma uitam...cred ca eram imediat dupa facultate... trebuie sa scormonesc in memorie :).

coco spunea...

Nivea, produse iubite de toata lumea! Cine nu a avut niciodata o cutiuta???

adela sirghie spunea...

Da, am lucrat o vreme si la revists Exces, mare pacat ca a disparut.
Cremele Nivea erau scumpe, dar si salariile noastre erau foarte mici, cel putin eu asa am inceput.

Loredana spunea...

Nivea e si crema mea preferata. Una dintre ele, dar in top.

adela sirghie spunea...

Si demachiantele, sa nu uitam demachiantele...

Butterfly spunea...

Acum 15 ani...incepeam facultatea, eu am aflat abia dupa 5 ani de existenta cremelor antirid Nivea cu Q10, imi amintesc ca erau pe rafturile de la Carrefour din Regie...eh..ce vremuri...eram terorizata ca incep sa fac riduri...ce as mai vrea sa am doar ridurile de atunci :))

adela sirghie spunea...

Da, subversive mai sunt ridurile astea: suntem bantuite de ele cu ani buni inainte sa apara. Si cand apar, suntem socate. Uneori este obositor chiar si numai gandul ca esti femeie si trebuie sa te comporti conform codului:)