miercuri, februarie 26

BUCURIA DE A FI FEMEIE #MY47


Cu o zi inainte sa implinesc 47 de ani, fix cu o zi, m-am intalnit la Bucuresti cu Corina Allan (PAULA'S CHOICE Romania), care a adus la Bucuresti, cateva zile, un minunat aparat EVORA BLUE, Observ 520, care iti arata starea exacta a tenului tau, dar iti expune, fara menajamente, si perspectiva trista, cu trei ani peste varsta ta actuala, in cazul in care dintr-o data ai rataci cararile concrete ale skincare-ului si nu ai mai folosi ingredientele necesare unei bune functionari ale pielii. Nu cred ca exista femeie care sa nu fi tresarit cand a vazut negru pe alb toate problemele tenului, in cele mai mici amanunte. Eu, de exemplu, am avut marea surpriza de a vedea o zona pe care o socoteam ok deocamdata, cea a ochilor, brazdata de mult prea multe linii amenintatoare, insa am putut sa depasesc momentul gandindu-ma ca macar am aflat ca va trebui sa ii ofer o atentie sporita de acum incolo
Iata diagnosticul meu facial:
- ten mixt, exces de sebum pe lateralele nasului, barbie si pe linia sprancenelor.
- pete vizibile, pleoape pigmentate vizibil; hiperpigmentari cauzate de soare
- zona ochilor cu piele subtire si foarte fragila.
- linii fine si riduri
-  barbia usor sensibila
-piele subtire si fragila
Recomandarile primite: BHA si/sau AHA, niacinamide, retinol in concentratie mare, vitamina C, acid azelaic, arbutin, ceramide, peptide, acid hialuronic (ultimele 3 in special in zona ochilor). Protectie solara in fiecare zi, in special pe zona ochilor , SPF mineral. Aplica SPF zilnic si pe pleoape. De evitat: produsele cu parfum, alcool denat si alti iritanti.
Iata si cele trei produse nou lansate de la Paula's Choice pe care le-am introdus rapid in ingrijirea tenului:
1 Super Hydrate Overnight Mask -incep cu aceasta crema/masca hidratanta, pe care am folosit-o in combinatie cu un serum pe baza de retinol de la Sesderma, si care m-a ajutat enorm sa nu se descuameze tenul in iarna care tocmai a trecut. Intai aplicam serul cu retinol, apoi, dupa cateva minute, acest hidratant extrem de placut si relaxant. Conține un amestec unic de ingrediente bioactive ce reduc roșeața și iritația pielii și asigură hidratare în profunzime, de durată. Extractele de plante nordice cu efecte antioxidante și calmante pentru piele, algele, ciupercile Reishi și peptidele acționează împreună pentru a reface bariera naturală a pielii și a restabili nivelul optim de hidratare. Masca are textură usoara, de gel cremos și poate fi folosită cu rol de mască sau cremă hidratantă de seară. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, ideală pentru pielea deshidratată, ternă și afectată de roșeață sau sensibilitate.


 2 Clear Purifying Clay Mask -este o mască purificatoare cu acțiune rapidă, formulată pentru a reduce excesul de sebum, roșeața și erupțiile cauzate de acnee. Conține 3 tipuri de argile, minerale, acid salicilic, ceai verde, alge roșii și verzi care matifiază și reduc aspectul porilor dilatați în timp ce calmează pielea și exfoliază celulele moarte din stratul superior.
Pentru a păstra pielea hidratată am inclus în formulă ingrediente nutritive și antioxidanți din plante care ajută la restabilirea barierei naturale. După aplicare, pielea afectată de acnee este vizibil mai puțin roșie și iritată. Împreună cu restul produselor din gama Clear, masca ajută la prevenirea erupțiilor și decongestionarea porilor blocați.


3. Defense Triple Algae Pollution Shield- include 16 antioxidanți diferiți și 3 tipuri de alge într-o formulă cu textură lejeră, fără siliconi, care formează o barieră invizibilă pe suprafața pielii pentru a hidrata și a proteja împotriva poluanților din aer. În plus, algele protejează pielea de efectele luminii albastre emise de dispozitivele electronice cu ecran.
Produsul este formulat folosind o tehnologie anti-aderență care previne atașarea particulelor din aer pe piele, evitând astfel multe din daunele cauzate de mediul extern. Folosit zilnic, tratamentul întărește bariera naturală a pielii, restabilește luminozitatea și uniformizează culoarea tenului.
Defense Triple Algae Pollution Shield este un ser tratament specializat în protejarea pielii împotriva poluanților din mediul extern, conceput pentru toate vârstele și toate tipurile de piele, indiferent dacă locuiești într-o zonă urbană sau rurală.

2 comentarii:

Alexandra Voicu spunea...

Corina Allan chiar este o persoana minunata, si pe mine m-a ajutat cu problemele tenului. Este interesant ca te-ai intors pe blogspot, parca e mai personal aici :)

adela sirghie spunea...

Da, acolo mi se parea ca ma sufoc, nu aveam inspiratie deloc, asa ca m-am intors in timp:)