joi, martie 2

MILEY CYRUS: I CAN LOVE ME BETTER THAN YOU CANIeri mi-am cumpărat trei mici zambile albe, le-am scos din ghiveciul în care stăteau cuminți și le-am pus, cu pământ cu tot, intr-o vaza mare de sticla transparentă. Hygge style. Nu e prima oară când îmi cumpăr singura flori, nu e nici ultima oară, dar parca de data aceasta, totul are o alta semnificatie.

Zambilele mele nu sunt încă inflorite, bobocii stau deocamdată închiși și decenti în carapacea lor verde și cruda, dar cred ca în câteva zile se vor deschide frumos, iar florile lor albe isi vor dezvălui intreg potențialul. Înflorirea lor spectaculoasa mai are nevoie doar de câțiva pași în ritm de dans, apa și caldura.


I CAN LOVE ME BETTER THAN YOU CAN

Mult mai mult decât un cantecel care ne-a înnebunit pe toate în ultimele săptămâni, Flowers pare sa fie mai mult decât refrenul celebru pe care fac acum exercițiile la sala, pe care îl fredonez în timp ce bifez cei zece mii de pași zilnic, pe care il ascult chiar acum, pentru inspirație, și care pare sa îmi șoptească la ureche secrete adânc de tot îngropate în minte: ca cel mai mare demon nu e niciodată supus, iar cea mai mare durere, nu e niciodată vindecata.

Nici nu știam cine este Miley Cyrus înainte de acest hit incontestabil, eu chiar habar nu aveam nici de Hannah Montana, dar iata ca de ceva vreme am început sa mă gândesc la ea, apoi la mine, apoi din nou la ea, apoi din nou la mine. Unele dintre noi s-au născut nesupuse și așa ne vom trai toată viața, refuzând sa ne rumegam durerea și abandonul și iubirile neîmpărtășite în stilul clasic, chiar dacă tristețea poate fi la fel de cumplita. 


TALK to MYSELF FOR HOURS

Una dintre cele mai benefice ocupatii, cred eu, este aceea de a sta de vorba cu tine însăți, cu sinea ta, de a încerca sa va înțelegeți mai bine, know yourself, love yourself. Pana si Oracolul din Delphi ar da din cap, a aprobare, da, Miley, tu chiar ești o gagica pe cinste! Schimba energia, avântă-te în lumea larga, peste mari și tari, nu mai e rost sa iti plângi de mila, zeii ii favorizează pe cei care îndrăznesc, așa ne-a spus noua Homer în Iliada și așa a rămas pana în zilele noastre, amin.

Da, Miley a avut nevoie de trei ani sa lanseze Flowers, cam mult timp după despărțirea care a marcat-o, ar fi trebuit, poate, sa se răzbune mai repede, poate cam ca Shakira, care nici ea nu a făcut totuși prea bine, ca da prea mult din casa, fix așa zice gura lumii, cu acea penibila forță universala care nu creează nimic și doar mesteca, cu dinții ei stricati, din lipsa de altceva, reproșuri peste reproșuri.


UNORA LE PLACE MILEY CYRUS

...si Dilema Veche de joia asta.


4 comentarii:

Annamaria spunea...

Mulțumesc că ai scris dragă Adela ❤����, aveam nevoie să citesc asta.
Auzisem melodia într-o fugă mai demult, dar acum îi acord atenția cuvenită și zburd, dansând, prin casă, printre ședințe hahaha...

adela sirghie spunea...

Chiar așa, Anamaria, despre asta e vorba, melodia aceasta iei schimba dispoziția.

Annamaria spunea...

Da aripi si curaj!

adela sirghie spunea...

Anamaria, iti scoate în fata ceea ce aveai deja, eu chiar știu ca tu aveai deja: aripi și curaj